7 Tips Om Je Badkamer Zo Mooi Mogelijk Te Maken

7 Tips Om Je Badkamer Zo Mooi Mogelijk Te Maken

7 Tips Om Je Badkamer Zo Mooi Mogelijk Te Maken – Van Tegels, Spiegel, tot Badkamerkasten, Badkameraccessoires en Decoratie (Foto  op DroomHome.nl)

Iedereen wil graag een mooie badkamer. Tenslotte breng je hier (zeker als vrouw) heel wat tijd in door. Bovendien is in veel gevallen de badkamer ook de plaats waar gasten en visite komen als ze gebruik willen maken van het toilet. Het is dus niet alleen leuk om voor jezelf een mooie badkamer te hebben, maar ook fijn als je gasten daar waardering voor hebben. Maar hoe maak je je badkamer zo mooi mogelijk? Wij geven je 7 tips om je badkamer zo mooi mogelijk te maken! 

1. Tegels
Vrijwel alle badkamers zijn tegenwoordig voorzien van tegels op de muren en vloeren. Heel praktisch natuurlijk, want tegels zijn prima bestand tegen vocht. Je tegels bepalen ook voor het grootste gedeelte de sfeer in de badkamer. Grote, strakke tegels passen bij een moderne of minimalistische badkamer, kleine patroontegels zie je vaker in een klassieke badkamer.

2. Spiegel
Als iemand de badkamer binnenkomt, is het eerste dat opvalt de badkamerspiegel. De spiegel geeft visueel extra ruimte in de badkamer, waardoor die groter lijkt. Zeker een aanrader in een kleine badkamer dus! Let goed op de stijl van je badkamer wanneer je een spiegel uitzoekt, want anders kan juist de spiegel de uitstraling van de badkamer bederven.

3. Eenvoud of luxe
Weet je niet precies hoe je je badkamer wilt inrichten? Maak dan in elk geval een duidelijke keus voor eenvoud of luxe. Vaak bepaalt de grootte van de badkamer al voor een deel waar je voor kiest: een kleine badkamer is vaak eenvoudig en een grote badkamer heeft ruimte voor luxe.

4. Verwarming
Je denkt er niet snel over na, maar als je verwarming in de badkamer hebt, is dit ook een punt van aandacht. Er zijn prachtige design radiatoren voor de badkamer waar je je badkamer mooier mee kunt maken. Je kunt er ook voor kiezen je radiator uit het zicht te halen door er een radiatorkast omheen te plaatsen.

Radiator Cover

5. Kasten en planken
Kasten en planken zijn heel handig in de badkamer. Je moet echter wel letten op de stijl van deze opbergruimtes. Zo is het goed om te kiezen voor één type planken en kasten, zodat je badkamer een geheel blijft vormen. Verder kies je vooral in een kleine badkamer het liefst voor gesloten kasten, zodat de spulletjes niet in het zicht staan.

6. Badkameraccessoires
Een goedkope en leuke manier om de badkamer mooi te maken is door middel van stijlvolle badkameraccessoires. Denk daarbij aan een mooie wasmand, een nieuwe zeepdispenser, een kleine prullenbak of een origineel handdoekenrek. Er zijn veel mooie badkameraccessoires verkrijgbaar die je badkamer een heel andere stijl en uitstraling geven.

7. Decoraties
De badkamer kan heel mooi worden gemaakt met de juiste decoraties. Dit moet je wel subtiel aanpakken, want een teveel aan decoraties kan de ruimte te druk maken en slordig laten lijken. Met behulp van bijvoorbeeld kaarsen, zeepjes en andere mooie decoraties kun je je badkamer omtoveren in een heuse spa-ruimte!

Een badkamer mooi maken is vooral een kwestie van smaak. Wat jij mooi vindt, maakt anderen misschien helemaal niet enthousiast. Het belangrijkste is dat je je eigen smaak voorop zet. Het is jouw huis en jouw badkamer, dus moet hij ook naar jouw smaak zijn ingericht. Met deze 7 praktische tips kun je stap voor stap je badkamer mooier maken. Zodat jij helemaal in jouw stijl ervan kunt genieten!

  • Pinterest

Online Gratis Woonbrochures Aanvragen! – Gratis Keukenbrochures, Mooie Brochures van Badkamers, Interieur Magazines, Wonen & Slapen Boeken, Haarden & Gratis Vloeren Stalen Aanvragen LEES MEER…
Google+