Badkamertrends 2017

Badkamertrends 2017

Badkamer Trends 2017 – Dornbracht Handdouche – Smart Tools – MEER Badkamer Tips… (Foto Dornbracht  op DroomHome.nl)

Individualisering – healthness – digitalisering - De badkamer krijgt steeds meer aandacht. Dat geldt op het gebied van architectuur, design en technologie, maar tegelijk wordt de badkamer steeds meer een ruimte om zich terug te trekken, te ontspannen en lekker bij te komen.

Dornbracht doet al vele jaren onderzoek op het gebied van rituele architectuur. De mens en zijn rituelen en handelingen staan daarbij centraal. Zowel op cultureel als op technologisch vlak. De inzichten en de kennis die voortvloeien uit het onderzoek worden gebruikt bij de ontwikkeling van nieuwe producten.

De badkamerinrichting zegt iets over zijn gebruiker. Er worden continue nieuwe producten, materialen en kleuren aangeboden, bepaald door algemene ontwikkelingen in design, kleur- en materiaaltoepassing. Uiteindelijk zijn de grotere maatschappelijke onderwerpen bepalend wat de trend op de langere termijn gaat worden. Voor de badkamer zijn thema’s als individualisering, digitalisering, healthness en gezondheidspreventie erg bepalend bij de inrichting en keuze van de producten.

Healthness
De wereld is veranderd. Niet alleen de razendsnelle, digitale revolutie speelt een rol, ook de megatrend healthness beïnvloedt ons leven. Gezondheid en wellness zijn uitgegroeid tot een belangrijk element van een zinvol leven. De optimalisering van de fysieke en mentale vitaliteit komt voort uit de fundamentele  wens om het leven zo, aantrekkelijk, aangenaam, gezond en toch plezierig mogelijk in te richten.

Daarbij bepalen met name de digitale veranderingen de gezondheid van morgen. Complexe technologieën maken ons leven niet alleen eenvoudiger, maar ook individueler. Op vrijwel alle gebieden van leven ontstaan daardoor nieuwe mogelijkheden en kansen. Intelligente processen ontlasten ons en brengen meer  levensenergie en quality time met zich mee.

Digitalisering
Bij regen gaan de ramen automatisch dicht, als het donker wordt schakelt de verlichting buiten vanzelf in en de gewenste temperatuur in de woonkamer wordt per app gestuurd: in het ‘Smart Home’ is de digitale toekomst rond de centrale trefwoorden comfort, veiligheid en energie-efficiëntie al begonnen. Dornbracht biedt dit ook met ‘Smart Water’ voor keuken en badkamer en opent nieuwe, interessante perspectieven. Favoriete muziek en een sfeervolle lichtstemming kunnen naar eigen wensen in het doucheprogramma worden geïntegreerd. Of het nu in de douche, aan de wastafel of bij het ligbad is: Met Smart Water kunnen de bedieningselementen en waterpunten individueel worden aangebracht. Comfortfuncties zoals het automatisch vullen van het bad of de warm-up functie van de douche bieden extra meerwaarde.

Badkamer Trends 2017 – Dornbracht Douche. (Foto Dornbracht  op DroomHome.nl)

Individualisering
De persoonlijke behoeften van de mens beslissen over hoe de plaats van de handeling individueel wordt vormgegeven: personal needs, individual spaces. Niet de afzonderlijke producten, maar hun functies staan centraal: van de dagelijkse reiniging tot cosmetische toepassingen tot en met preventie. Doel is het om nog betere, intelligentere en specifiekere vormen van waterpresentatie te ontwikkelen. Hoe moet de badkamer zijn ingedeeld om te voldoen aan mijn persoonlijke behoeften? En hoe kan de kwaliteit van de dagelijkse tijd in de badkamer verder worden verbeterd?

De nieuwe, gespecialiseerde uitlaatpunten voor de zones ‘Cleansing’, ‘Showering’, ‘Bathing’ en ‘Foot Bathing’ zijn precies afgestemd op de behoeften op de plaats van de handeling: zo kan men met de draaibare uitloop op de wastafel comfortabel de mond spoelen, de handdouche maakt het haren wassen eenvoudiger en de uittrekbare uitloop maakt een arm- of gezichtsbad extra comfortabel. Behalve de gebruikelijke mechanische regeling kunnen alle uitlaatpunten ook met nieuwe, digitale bedieningselementen, de Smart Tools, worden bediend, welke Dornbracht op basis van de Smart Water technologie heeft ontwikkeld. Met slechts één handeling kunnen temperatuur en waterhoeveelheid precies worden ingesteld. Ook handige standaard instellingen kan men oproepen met de nieuwe digitale bedieningselementen. Bron: Dornbracht.com

Google+