Badkamertrends 2017

Badkamertrends 2017

Badkamertrends 2017: Horizontale aluminium jaloezieën in trendkleur pastelgroen van bece® (Foto: Bece.nl  op DroomHome.nl)

 Foto: Horizontale aluminium jaloezieën in trendkleur pastelgroen van bece®, Bece.nl

’s Ochtends is het vaak snel snel douchen, wassen, tanden poetsen en gaan. Maar ’s avonds is de badkamer een oase van rust. Dé plek om letterlijk even de dag van je af te spoelen. Onder zo’n heerlijke regendouche of in een warm bad. En ontspannen  te genieten van de kleuren en materialen die deze badkamer zo eigen, zo persoonlijk maken. Sfeerbepalend zijn niet alleen het sanitair en de accessoires, maar bijvoorbeeld ook de vloer en raambekleding. Dit zijn de nieuwste trends en noviteiten. Ter informatie, maar vooral ter inspiratie.

Aan de rol
In de badkamer wil je enerzijds liefst zoveel mogelijk licht hebben, maar tegelijkertijd is deze ruimte zeer privé. Inkijk van buitenaf is niet gewenst. Met de juiste raambekleding sla je drie vliegen in één klap: je filtert het ‘harde’ daglicht van buiten, geeft pottenkijkers geen kans én zet met de juiste kleuren en materialen een fantastische sfeer neer. Kies in de badkamer natuurlijk altijd voor vochtbestendige materialen; of het nu een rolgordijn, jaloezie of plisségordijn wordt. In de collectie van bece zijn alle typen raamdecoratie breed vertegenwoordigd. Rolgordijnen zijn vooral heel praktisch in het gebruik en verkrijgbaar in vele kleuren én dessins. Nieuw is bijvoorbeeld het rolgordijn met subtiel marmerdessin, passend bij de grote natuursteentrend van nu. Liever horizontale of verticale jaloezieën? Kies dan in de badkamer voor aluminium of kunststof; vochtbestendige materialen die ook nog eens makkelijk te reinigen zijn. Maar wat het ook wordt: álle vormen van raamdecoratie hebben ook nog eens een akoestische werking. Ze werken dus geluiddempend. Zing dus gerust je favoriete nummer onder de douche of in bad!

Badkamertrends 2017: Douchewc AquaClean Tuma van Geberit. (Foto: Geberit.nl  op DroomHome.nl)

 Foto: Douchewc AquaClean Tuma van Geberit, Geberit.nl

Waar het vroeger in de badkamer draaide om functionaliteit, willen we nu vooral luxe en comfort. Extra’s die een bezoek aan de badkamer nóg aangenamer maken. In dit opzicht is de douchewc met geïntegreerde sproeikop een luxe product dat in steeds meer badkamers zijn intrede doet. Een nieuwe toiletvorm, waarbij niet langer wc-papier, maar een fijne, lichaamswarme waterstraal voor de nodige hygiëne zorgt. Een voelbaar verschil.

Geberit is dé trendsetter op dit gebied. En alsof een gewone douche-wc nog niet luxe genoeg is, is de nieuwe AquaClean Tuma douchewc uitgerust met diverse extra functies. Denk aan een ergonomische en verwarmde wc-bril, luchtzuivering, een Softclose-functie waardoor de zitting langzaam naar beneden zakt, een pulserende waterstraal en – als toppunt van luxe – een föhn die het onderlijf met warme lucht droogt na gebruik van het douchetoilet. En al deze functies zijn makkelijk instelbaar met een afstandsbediening. Dat zit dus wel goed. Beter!

Badkamertrends 2017: Nemox Black Accessory pack van Geesa. (Foto: Geesa.nl  op DroomHome.nl)

Foto: Nemox Black Accessory pack van Geesa, Geesa.nl

Black Beauty
Wat sierkussens, kandelaars, schalen en vazen doen voor de woonkamer, doen haken en grepen, beugels, kranen, spiegels en badtextiel voor de badkamer: ze maken de ruimte ‘af’. En vooral ook extra praktisch en comfortabel. Chroom was jarenlang toonaangevend. Daarna kwam er wat meer kleur, veel wit, en ook nieuwe materialen zoals hout werden gesignaleerd. Heel verrassend is de nieuwste trend op het gebied van badkamers: zwart. Denk aan zwarte tegels, zwarte waskommen en zwarte kranen.

Geesa is dus helemaal ‘on trend’ met haar nieuwste serie toilet- en badkameraccessoires Nemox Black. Strak en sober, maar tegelijkertijd ook heel stijlvol en sjiek. De accessoires zijn gemaakt van RVS en hebben een diepe, matzwarte finish. De minimalistische, no-nonsense vormgeving komt in zwart optimaal uit. De Nemox Black collectie bestaat onder andere uit een handdoekring, badgreep, wandhanddoekhouders, toiletborstelhouder, haakjes, een scheerspiegel en een toiletrolhouder; met én zonder klep. Black Beauty’s om van te watertanden!

Badkamertrends 2017: Duette® Shades van Luxaflex combineren kleur en comfort met isolatie en energiebesparing.  (Foto: Luxaflex.nl  op DroomHome.nl)

Foto: Duette® Shades van Luxaflex combineren kleur en comfort met isolatie en energiebesparing, Luxaflex.nl

In de plooi
Of de badkamer nu een kantelend (dak)raam heeft, openslaande balkondeuren of een kamerhoog raam; raamdecoratie is er letterlijk in álle maten. En kan zelfs tot op de centimeter nauwkeurig op maat gemaakt worden. Ook voor raampartijen met een afwijkende vorm of maat.

Dit geldt ook voor de prachtig geplooide Duette® Shades van Luxaflex; verkrijgbaar in tientallen kleuren en zowel in semi-doorschijnende als ondoorschijnende stoffen. Ook optimale verduistering is mogelijk. Dankzij hun unieke honingraatstructuur, is deze vorm van raamdecoratie bijzonder comfort verhogend. De isolerende eigenschappen van de shades weten de badkamer ’s zomers prima koel te houden en ’s winters juist lekker behaaglijk. Uit onafhankelijk onderzoek van Milieu Centraal is zelfs gebleken dat effectief energie bespaard kan worden met de Duette® Shades. Raamdecoratie met een streepje/plooitje voor dus.

Badkamertrends 2017: Marmeren waszuilen Controverso, design van Antonio Lupi.  (Foto: Antoniolupi.it  op DroomHome.nl)

Foto: De marmeren waszuilen Controverso zijn unieke kunstwerken uit de koker van Antonio Lupi, Antoniolupi.it 

Steengoed marmer
Marmer en badkamers horen van oudsher bij elkaar. Denk maar aan de Romeinse of Engelse badhuizen van weleer. De vloeren, de baden zelf, de pilaren; alles was van marmer. Inmiddels maakt marmer een enorme revival door. Als tafelblad, keukenblad, in armaturen, in zitmeubelen en kasten. En uiteraard ook in de badkamer: van vloertegel tot wasbak. Vooral vrijstaande waszuilen lenen zich perfect voor een uitvoering in marmer. En dat is precies wat de Italiaanse trendsetter Antonio Lupi kunstenaar Paolo Ulian vroeg om te doen. Het resultaat is een serie waszuilen van ingefreesde platen wit Carrara marmer, waar de kunstenaar letterlijk met een hamer stukken van af heeft geslagen. Soms rondom, soms alleen van enkele platen aan de voorkant. Elke waszuil uit de serie Controverso is handwerk en dus uniek. Intrigerend vanwege enerzijds de lineaire geometrie en anderzijds de ruwe materie. Een steengoed idee, dat van elke badkamer een blikvanger maakt.

Badkamertrends 2017: Premium Vinyl, Atrium Tex Gea in de Kleur Light Grey; 400 cm breed van Desso Tarkett.  (Foto: Desso.nl  op DroomHome.nl)

 Foto: Premium Vinyl, Atrium Tex Gea in de Kleur Light Grey; 400 cm breed van Desso Tarkett, Desso.nl

Badkamervloer: slipbestendig en stijlvol
De basis van elke woonruimte is de vloer. Dat is in een badkamer niet anders. Wél worden aan een badkamervloer uiteraard hele specifieke eisen gesteld ten aanzien van de waterbestendigheid en veiligheid. Vinyl heeft in dit opzicht uitstekende eigenschappen: het is waterafstotend en antislip. Wel zo veilig dus. Nieuw van Desso Tarkett  zijn de Premium Vinyl vloeren, extra brede of extra lange planken, stroken en tegels in de Natural Living trend. Verkrijgbaar in ingetogen matte kleuren, verschillende natuurlijke hout- en steendessins, mét voelbaar en natuurgetrouw reliëf, en te leggen in leuke patronen. Deze vinylvloer voelt soepel en comfortabel aan en is makkelijk in het onderhoud. De bovenlaag is UV verhard en daardoor supersterk. Vinyl is verrassend veelzijdig, maar vooral ook een veilige badkamervloer. Bron: Perscentrum Wonen

Google+