Beste Vloerkeuze per Ruimte

Beste Vloerkeuze per Ruimte

Vloeren Kiezen voor Elke Ruimte in Huis – PVC Vloeren (Foto PVC Vloer Mardi Gras Dublin Carpet Right  op DroomHome.nl)

Bij het kiezen van een vloer let je niet alleen op de prijs en de uitstraling die het heeft. Ook gebruiksvriendelijkheid speelt een grote rol.

Hoewel het in Engeland niet ongebruikelijk is, zul je in Nederland niet zo snel tapijt in een badkamer leggen. Maar welke vloer past dan wel het beste in een bepaalde ruimte? Wij zetten het voor je op een rijtje.

Woonkamer
In een woonkamer wordt geleefd. Je kijkt er tv of leest een boek, de kinderen spelen er met hun speelgoed en je ontvangt er visite. Vaak wordt de woonkamer dan ook als middelpunt van een huis gezien. Het is dus belangrijk dat de vloer in de woonkamer lang meegaat en zijn uitstraling behoudt. Wellicht speelt het hebben van vloerverwarming ook mee. Daarom is een PVC-vloer, ook wel vinoluxe genoemd, een hele goede keus voor de woonkamer.

Keuken
Hoewel er steeds meer huizen van een echte leefkeuken zijn voorzien, blijft het voornaamste doel van een keuken toch echt koken. Let er bij het kiezen van een keukenvloer dan ook op dat de vloer hygiënisch en dus onderhoudsvriendelijk is. Een vinylvloer is hier een goed voorbeeld van. Ook PVC is geschikt voor in de keuken. Handig als je een open keuken hebt of de hele benedenverdieping wilt voorzien van dezelfde vloer.

Vloeren Kiezen voor Elke Ruimte in Huis – PVC Vloeren (Foto PVC Vloer Summer Oak Carpet Right op DroomHome.nl)

Slaapkamer
Een slaapkamervloer dient vooral comfortabel te zijn. Je stapt desnoods met blote voeten je bed uit. Hoewel tapijt voor de hand ligt, is dit niet altijd de beste keus voor mensen met bijvoorbeeld huisstofmijtallergie. Denk daarom eens aan linoleum. Een warme vloerkeuze die bovendien geluiddempend is.

Badkamer en WC
Belangrijk in een badkamer is natuurlijk dat de vloer vochtbestendig is. Een houten vloer zal uitzetten en is daarom niet de beste keuze. Hygiëne en onderhoud spelen ook een belangrijke rol. Vloertegels zijn daarom zeer geschikt voor de badkamer en wc. Vaak worden tegels ook voor muren in deze ruimtes gebruikt. Hierdoor krijg je minder snel last van schimmels.

Overige Ruimtes
Wil jij juist weten welke vloer het beste past bij jouw hal, berging, zolder of zelfs trap? Vraag je dan allereerst af wat er zich in deze ruimte allemaal afspeelt. Dient de vloer vooral mooi of juist praktisch te zijn? Heb je kinderen of huisdieren? Speelt de milieuvriendelijke factor bij jou mee? Zet alle voor- en nadelen per vloer op een rijtje en raadpleeg desnoods een expert. Maak een weloverwogen beslissing en luister vooral naar je gevoel.

Enjoy!

  • Pinterest

Online Gratis Woonbrochures Aanvragen! – Gratis Keukenbrochures, Mooie Brochures van Badkamers, Interieur Magazines, Wonen & Slapen Boeken, Haarden & Gratis Vloeren Stalen Aanvragen LEES MEER…
Google+