Interieur Trend: Focus op de Vloer!

Interieur Trend: Focus op de Vloer!

Interieur Trend: Focus op de Vloer – Modulaire Vinylvloeren Moods van Moduleo – MEER Vloeren.. (Foto Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Foto: Modulaire luxe vinylcollectie Moods, Moduleomoods.com - Perscentrum Wonen

Met interieurs die steeds creatiever en kleurrijker worden, krijgt de vloer een hoofdrol om de sfeer persoonlijk en uniek te maken. Dé trend is om je vloer in patroon te leggen! Nieuwe collecties laten hippe variaties zien op het klassieke visgraat, blok- en vlechtmotief verwerkt in vloeren van hout, pvc en vinyl maar ook als print op zacht tapijt en luxe kleden. Het gebruik van tegels op de wand en vloer is ook een trendy manier om je interieur een frisse update te geven. Grafische patronen die je zelf als een puzzel kunt samenstellen en die vanaf de vloer doorlopen in de wand creëren een dynamisch effect. Ook in hout en betonlook zien we nieuwe ontwikkelingen; de vloer kan er niet oud, grof of verweerd genoeg uitzien! Daarmee krijgt je interieur dat doorleefde karakter dat tijdloos en stoer is. Perfect als basis voor een puur natuur, industrieel of juist design interieur. Voor warmte en gezelligheid wordt in een modern interieur een vlakke vloer gecombineerd met kleden. Laat je vloer tot leven komen met kleur, dessins, patronen en contrast in hard en zacht; dan zit je helemaal goed!

Visgraat
Maak je eigen visgraat motief en mix & match met kleur, formaat en structuur in één vloerontwerp! Als een puzzel creëer je een unieke vloer met de Moods collectie van Moduleo. Niet alleen visgraat maar ook andere geometrische patronen kun je met deze collectie leggen zoals een hip hexagoon of een stoere streep. De mix van verschillende houtsoorten in een ontwerp versterkt de eigenzinnige uitstraling van de vloer. Persoonlijker wordt het niet! De textuur van de modulaire vinyl planken of tegels ziet er levensecht uit, maar heeft als grote voordeel dat de vloer aangenaam aanvoelt, geluiddempend, kras- en waterbestendig is.

Interieur Trend: Focus op de Vloer – Vloerkleden PLY met Visgraat, Design Margarethe Odgaard voor Muuto. (Foto Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Foto: Vloerkleden collectie PLY met visgraat effect van Margarethe Odgaard voor Muuto - Perscentrum Wonen

Zacht & Vlak
De nieuwe vloerkledencollectie PLY van Muuto leent zich perfect voor het leggen van meerdere kleden over elkaar waarmee je een uniek patchwork maakt op een gladde vloer. Zo geef je een nomadisch accent aan de strakke, architectonische belijning van het huis. Door het vlakke visgraat weefsel, de pasteltinten en de contrasterende randen en formaten is elk kleed anders maar perfect met elkaar te combineren; ingetogen chic en modisch!

Interieur Trend: Focus op de Vloer – Tapijt Denim Blue van Desso&Ex. (Foto Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Foto: Tapijtcollectie Desso&Ex in kleurgroep Denim Blue, Dessohome.nl - Perscentrum Wonen

Styling Tip: Tapijt met Print
Met een opvallende vloer komt je interieur tot leven. Kies voor de trendkleur denimblauw en je nieuwe woonstijl voelt al snel zo relaxed als jouw favoriete jeans! Met de nieuwe tapijtcollectie Desso&Ex verras je in elke ruimte met een andere look door te mixen met verschillende prints; van linnen- en betonlook tot oosterse dessins. Voor optimaal comfort kun je zelfs op het kamerbrede tapijt een extra kleed leggen; dat is veilig genieten in je hangstoel of extra zacht voor je baby om op te liggen of te kruipen. In de slaapkamer zorgt een kamerbreed tapijt met een vervaagd oosters motief voor een verrassende sfeer. Laat dit motief terugkomen in een poef en bedsprei. Voer het kleurenpalet door in het bedtextiel en decoreer met sierkussens in denim en naturel tinten.

Interieur Trend: Focus op de Vloer – Porselein Tegels Puzzle, Design Barber&Osgerby voor Muutina . (Foto Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Foto: Porseleinen tegelcollectie Puzzle van Barber&Osgerby voor Muutina - Perscentrum Wonen

Spelen met Tegels
Het Italiaanse Mutina heeft, in samenwerking met vooraanstaande designers als Edward Barber, Jay Osgerby en Patricia Urquiola, onderzoek gedaan naar een nieuwe manier van de toepassing van keramieken tegels. De gedachte: ‘het is slechts een tegel’ werd helemaal los gelaten en het materiaal keramiek werd gezien als product voor de ruimtelijke vormgeving van het interieur. En dat resulteerde in unieke collecties die hun tijd ver vooruit zijn. De Puzzle collectie bestaat uit porseleinen tegels met zes eenvoudige geometrische vormen en drie uni kleuren. Hiermee kun je een hele ruimte ontwerpen en niet slechts één oppervlak. De simpele geometrische vormen worden ‘zachter’ naarmate de puzzel groeit. Durf jij het aan?

Interieur Trend: Focus op de Vloer – vtwonen Novilon. (Foto Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Foto: Creëer ruimtelijke effecten met de nieuwe Novilon vtwonen collectie, Novilon.nl - Perscentrum Wonen

Maak Ruimte
Woon jij klein maar fijn? Dan kun je met de vloer de kamer groter doen lijken. Een kamer op het noorden of met kleine ramen heeft minder lichtinval en is al snel donker. Kies dan voor een lichte vloer met een rustige optiek zoals een betonlook. Wil je juist sfeer creëren in een grote ruimte met veel licht, kies dan een vloer in een donkere kleur met een meer uitgesproken print. Met de super lange planken, tot maar liefst dertig meter, uit de nieuwe Novilon vtwonen collectie kun je, afhankelijk van de legrichting, de illusie wekken van een extra brede of lange ruimte. Door het ontbreken van kopse naden lijken de planken in het oneindige door te lopen. Het reliëf dat de tekening van het hout volgt, versterkt de authentieke uitstraling. Verrassend in deze collectie is ook een visgraat motief met een landelijke uitstraling. Maar ook de betonlook kleuren passen perfect in de nieuwste woontrends. Tip: de kleur Gruis (nr. 2423) vinden wij de hipste want bruin is het nieuwe grijs!

Interieur Trend: Focus op de Vloer – Laminaat-Parket & Vinyl van Quick-Step. (Foto Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Foto v.l.n.r: Laminaat Impressive Den Natuur, Parket Variano Eik Royaal en Pulse Livyn vinyl Ochtendmist, Quick-step.nl - Perscentrum Wonen

Hout: Altijd Goed!
We blijven fan van hout! Dit warme materiaal is favoriet voor op de vloer en er is meer variatie in kleuren, structuren en legpatronen dan ooit. Naast de authentieke uitstraling van echt hout zoals verwerkt in de parketcollectie Variano, zijn de look-a-like vloeren van laminaat en vinyl steeds minder van echt hout te onderscheiden. En deze vloeren hebben een aantal praktische eigenschappen waar je je voordeel mee kunt doen. Quick-Step ontwikkelde de Pulse collectie, een nieuwe generatie vinyl die aan alle praktische wensen voldoet, maar ook esthetisch niet onder doet voor echte houten planken. Luxe vinyl vloeren zijn uitermate dun, waterbestendig en bij uitstek geschikt voor renovatie. Je legt ze eenvoudig over de bestaande vloer heen. De extra lange en brede planken hebben uitgesproken kleuren en structuren waardoor je nog meer een woonstijl kunt creëren die bij jou past.

Interieur Trend: Focus op de Vloer –  Laminaat Vintage Bergamo van Tarkett en vloerkleed van Desso Home (Foto Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Foto: Laminaatvloer Vintage Bergamo van Tarkett en vloerkleed van Desso Home, Wat-is-jouw-stijl.nl - Perscentrum Wonen

Kies de Vloer Weloverwogen
Je kiest een nieuwe vloer die past bij jouw persoonlijke smaak en stijl, maar een beetje extra inspiratie kan geen kwaad. Op het nieuwe wooninspiratieplatform wat-is-jouw-stijl.nl vind je genoeg informatie over trends en de nieuwe collecties harde en zachte vloeren van Tarkett en Desso Home. Je krijgt al snel een voorkeur voor een bepaalde look; wil je beton, hout, natuursteen of toch een zachte vloer. Voor snel en goed advies bij jou in de buurt vind je al snel een vloerspecialist. Want advies op het gebied van onderhoud, de installatie, akoestiek en vloerverwarming is net zo belangrijk als de kleur of structuur van de vloer. Met de nieuwe collecties tapijt van Desso Home en laminaat van Tarkett maak je mooie combinaties van een vlakke, praktische vloer met zachte, comfortabele kleden; een perfecte mix voor jouw persoonlijke woonstijl.
Bron: Perscentrum Wonen

  • Pinterest

Online Gratis Woonbrochures Aanvragen! – Gratis Keukenbrochures, Mooie Brochures van Badkamers, Interieur Magazines, Wonen & Slapen Boeken, Haarden & Gratis Vloeren Stalen Aanvragen LEES MEER…
Google+