Vloeren Trends 2016 - Voetjes op de Vloer!

Vloeren trends 2016 - Voetjes op de Vloer

Vloeren trends 2016 – Voetjes op de Vloer! Quick Step Parket, Parade Tapijt Touch, Vinylvloer Mountain Oak Moduleo – MEER Vloeren… (Foto Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

De vloer is de basis van elk interieur. Of je nou op kamers gaat wonen, je eerste huis koopt of verhuist naar een appartement als de kinderen de deur uit zijn, het interieurontwerp begint met het kiezen van de vloerbedekking. Het is sfeerbepalend maar moet tegelijkertijd aan allerlei eisen voldoen.

Je huis beïnvloedt en bepaalt je levenskwaliteit. De keuzes die we voor de inrichting maken, moeten daarom duurzaam en bewust zijn. De natuur, met al haar prachtige structuren, kleuren en materialen, is een grote inspiratiebron. Innovatieve productietechnieken maken nieuwe vloerconcepten mogelijk waarmee je de look & feel van natuurlijke materialen nu makkelijk binnenshuis kunt bereiken. Zo creëer je een sfeervol en comfortabel interieur dat bovendien praktisch is in onderhoud.

Foto Links: Voor een zo natuurlijk mogelijk effect zijn knoesten en scheuren nog aanwezig in de Country uitvoering van de parketcollectie Palazzo. www.quick-step.nl Foto midden: De tapijtcollectie Touch is zó zacht dat je je waant op een heerlijk zandstrand op Ibiza. www.paradefloorfashion.nl Foto rechts: De Impress® collectie Mountain Oak met natuurgetrouw houtdessin combineert sfeer met de praktische voordelen van vinyl, www.moduleo.nl 

Puur Natuur

Natuurlijke kleuren en materialen zijn in opmars. Na de overdaad van de jaren 90 en het begin van de 21ste eeuw, kiezen we nu voor simpel en sober.

Verregaande technologische ontwikkelingen die onze verbeelding soms te boven gaan – zelfrijdende auto’s, 3D-geprint eten, zorgende robots.. – zorgen ervoor dat we binnenshuis terugkeren naar wat we kennen: de basis, puur en onbewerkt. Het is een voortzetting van een flirt met gerecyclede producten en upcycling, en hergebruik van grondstoffen.

Hout op de vloer is nooit uit de mode geraakt, maar is wel onderhevig aan trends. De planken mogen er nu weer als echt hout uit zien, waarbij een matte afwerking een vereiste is, hout glimt immers niet van nature. Binnen de eiken vloeren Palazzo parketcollectie van Quick-Step kun je kiezen voor een uitvoering waarin natuurlijke imperfecties zoals knoesten en scheuren behouden zijn voor een stoere en rauw karakter. Ook in de Impress® collectie van Moduleo voel je nerven, knopen en groeven. De natuurgetrouwe weergave van houtdessins wordt hier gecombineerd met de gebruiksvoordelen van vinyl dat dankzij technologische ontwikkelingen zelfs in vochtige ruimtes is toe te passen.

Vloeren trends 2016 – Voetjes op de Vloer! Quick Step Leisteen Dessin, marmoleum by vtwonen, Vinylvloer Steel Rock Oak Moduleo – MEER Vloeren… (Foto Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

De trend zet zich door in een kleurenpalet dat refereert aan kleuren die je buiten in en op de grond zou kunnen vinden, zoals kiezel, klei en steen. Het genuanceerde palet van de Parade Touch tapijtcollectie bevat natuurlijke beige tinten die doen denken aan een zacht zandstrand. De hoogwaardige garens zijn zó zacht, je moet het voelen om te geloven. Bijkomend voordeel van deze garens is dat je vlekken eenvoudig verwijdert. Zo blijf het tapijt er als nieuw uitzien.

Foto links: Eigentijds gemarmerde kleuren in de onverslijtbare Marble-lijn van Marmoleum by vtwonen, www.forbo-flooring.nl of www.vtwonen.nl/voor-iedereen-een-vloer Foto midden: Het niet van echt te onderscheiden dessin van leisteen in de Exquisa collectie, www.quick-step.nl Foto rechts: De Transform Steel Rock collectie geeft een stoere betonlook aan het interieur, Moduleo.nl

Steengoed

Beton, leisteen en marmer zijn favoriet in de hedendaagse woonmodetrends. In de architectuur en in het interieur zijn deze pure en luxe materialen eveneens in trek.

Bij voorkeur echt, maar niet-van-echt-te-onderscheiden look-alikes zijn een prima alternatief. Het luxueuze dessin van leisteen zien we terug in de laminaatvloer Exquisa van Quick-Step die zachter aanvoelt en minder gevoelig is voor krassen dan natuursteen zelf. De Transform collectie van Moduleo geeft de industriële look van een betonnen vloer, maar dan met het warme gevoel van vinyl. In patroon gelegde vloeren zijn een trend. De gemarmerde kleuren uit de Marble-lijn van Marmoleum by vtwonen, gelegd in een blokpatroon, visgraat of het zogenaamde kwartsteenverband, geven een levendige uitstraling aan het interieur. Gemaakt van natuurlijke, biobased grondstoffen is Marmoleum milieuvriendelijk, onverslijtbaar én geschikt voor vloerverwarming.

Vloeren trends 2016 – Voetjes op de Vloer! Parade Vloerkleed Chanelle, Chobi tapijt Nanimarguina – MEER Vloeren… (Foto Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Foto links: Een vloerkleed uit de Chanelle collectie geeft warmte en comfort aan het interieur, www.paradefloorfashion.nl Foto rechts: Met de hand geweven en gekleurd met natuurlijke pigmenten is ieder Chobi tapijt uniek, Nanimarquina.com

Languit op de Grond

We zijn gek op zacht! Op de verschillende internationale beurzen is de belangstelling voor zachte vloerbedekking overweldigend.

Ook trendsettende bloggers als Interiorator gaan voor soft en stofferen hun huis ‘wall-to-wall’ met tapijt. In een interieurontwerp met vlakke vloeren mag een vloerkleed niet ontbreken. Het verbindt losse elementen optisch met elkaar en zorgt voor een huiselijke sfeer. In grote ruimtes met veel gladde en harde materialen heeft een zachte vloer bovendien een positief effect op de akoestiek. De mix van fijne en dikke garens in de Chanelle collectie van Parade nodigt uit om er languit op te liggen. Als groot kleed brengt het extra sfeer en gezelligheid in de woonkamer en je zult zien dat kinderen meteen op de grond gaan spelen. Deze collectie past goed bij het op de natuur geïnspireerde wonen met tijdloze tinten die doen denken aan zand, mos en steen. De Chobi karpettencollectie van Nani Marquina is met de hand geweven in Pakistan en gekleurd met natuurlijke pigmenten. Daarom zijn alle kleden uniek en geven ze karakter aan het interieur.

Vloeren Trends 2016 – Voetjes op de Vloer! Houten Vloer Berti Black Shaddow van Diesel, Vloerkleed Lucky, Karin An Rijlaarsdam, Danskina & Houten Vloer Biscuit van Patricia Urquiola. (Foto Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Foto links: Berti Black Shaddow, www.diesel.com/living Foto midden: Vloerkleed Lucky, ontworpen door Karin An Rijlaarsdam, www.Danskina.com Foto rechts: Biscuit van Patricia Urquiola, www.ListoneGiordano.com

Super Trend op de Vloer

Voor de ‘early adaptors’, oftewel echte trendsetters, zijn er unieke vloerconcepten die je thuis de show laat stelen. Ambachtelijk, in patroon gelegde houten vloeren zijn een belangrijke trend.

Voor de echte fashionistas lanceert modemerk Diesel de Berti collectie. Door het schaduweffect ontstaat een hippe geometrische lay-out in het klassieke visgraat patroon. Van de hand van Patricia Urquiola komt Biscuit, geïnspireerd op de traditionele parketvloer. De unieke afgeronde randen verklaren de inspiratie voor de naam van de collectie. Gelegd in mozaiek, visgraat of baksteen patroon heb je een super trendy vloer voor het leven. Vloerkleed Lucky van Danskina wordt op ambachtelijke wijze met de hand geknoopt van gedraaid kabelgaren dat gemaakt is van 100% Nieuw Zeeland wol. De fransjes aan het uiteinde van het kleed geven het een modisch karakter.

 Bron:  Perscentrum Wonen

  • Pinterest

Online Gratis Woonbrochures Aanvragen! – Gratis Keukenbrochures, Mooie Brochures van Badkamers, Interieur Magazines, Wonen & Slapen Boeken, Haarden & Gratis Vloeren Stalen Aanvragen LEES MEER…
Google+