Vloeren Trends 2017

Opvallende Vloerentrends 2017

Vloeren Trends 2017 - Vloer ontwerp van Kustaa Saksi voor de Forbo Marmoleum Imagine collectie – MEER Vloeren Inspiratie… (Foto Forbo, Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Foto: Vloer ontwerp van Kustaa Saksi voor de Marmoleum Imagine collectie, Forbo.com

Het is een opvallend nieuw signalement; vloeren die de aandacht trekken in het interieur! Interieurarchitecten spelen volop met het mixen van materialen, kleuren, patronen en méérdere lagen. Dat bepaalt in grote mate de sfeer omdat het gaat om het grootste oppervlakte in de ruimte!

Het startpunt voor een perfecte sfeer is de vloer en dat mag wat kosten. De nieuwste collecties harde en zachte vloeren sluiten naadloos aan bij de woontrends.

Van monochrome-scandinavisch tot grafisch en kleurrijk. De botanisch woonsfeer is trendy met tropische hout en steenoptieken in combinatie met  kleden van sisal, zeegras of wol. De opkomst van retro-klassieke vloeren is ook iets om warm voor te lopen. Het visgraat dessin en het eeuwenoude Versailles patroon worden vertaald naar nu en verwerkt in pvc, parket, laminaat, marmoleum en vinyl vloeren. De nieuwste tendens in tapijt moet je niet alleen zien maar vooral ‘voelen’; met super zachte structuren waar je lekker languit op wilt blijven liggen. Dus wacht niet langer en maak een stijl statement met een nieuwe vloer.

STYLINGTIP
ga voor kunst op de vloer met de Marmoleum Imagine collectie. Deze duurzame en natuurlijke vloer met een rond patroon in het midden  – optisch lijkt het een kleed – is ontworpen door de beroemde finse kunstenaar Kustaa Saksi.

DESIGN VOOR DE HELE FAMILIE
Gaat echt design en een praktische, familie vriendelijke vloer samen? Jazeker, laat je eens inspireren door de nieuwste collecties van Novilon.  Deze vlakke vloer ziet er geweldig uit en alles – stiften, longboards, fastfood – en iedereen – voetbalvriendjes, opa en oma, yogaclubje – is welkom. De vloerencollecties sluiten goed aan bij de landelijke en industriële woonstijl met de look van beton, hout of steen. Voor een modern design interieur kun je ook kiezen voor een strakke uni kleur of grafisch patroon. Heb je één grote verdieping die multifunctioneel wordt gebruikt? Laat dan verschillende vinyl vloeren naadloos in elkaar over lopen en verdeel zo optisch de ruimte door de verschillende functies zoals zitten, slapen, werken en koken te markeren

Vloeren Trends 2017 - Vinyl vloer in houtoptiek met Hongaarse punt patroon, Novilon VT Wonen collectie. (Foto Novilon, Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Foto: Vinyl vloer in houtoptiek met Hongaarse punt patroon, Novilon VT Wonen collectie van Novilon

BUDGETTIP
De Novilon Prima collectie is speciaal ontworpen voor starters; je hebt een trendy hout look vloer voor een aantrekkelijke prijs. Er zijn verschillende dessins van licht eiken tot warm kanstanje voor een robuuste uitstraling.

Met de betonlook vloer uit de Novilon Bella collectie creëer je in een handomdraai een trendy interieur. Combineer een uni kleurige vloer in de woonkamer met een vinyl vloer met grafisch dessin in de gang; praktisch én mooi. Deze vinyl vloeren zijn makkelijk in onderhoud en een ideale combinatie met vloerverwarming.

DENIM BLAUW: STOER EN VERWEERD
Creatieve vloerontwerpen geven een upgrade aan je interieur. Interieurarchitect Odette Ex ontwierp de Desso&Ex tapijtcollectie met verschillende dessins en patronen in vier kleurgroepen die onderling met elkaar gecombineerd kunnen worden. Denim blauw is onze favoriet omdat je met dit tapijt de look hebt van een verweerd en vintage Perzisch tapijt in een hippe denim kleur. Leg ‘m als loper in de gang voor een spectaculaire entree in huis!

Vloeren Trends 2017 – Denim Blauw DESSO&Ex Tapijt Collectie van DessoTarkett.nl. (Foto Desso, Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Foto: DESSO&Ex collectie van DessoTarkett.nl

RESPECT VOOR DE NATUUR
Creëer een natuurlijke basis in huis met een duurzaam gemaakt sisaltapijt. De grof geweven structuur in natuurlijke tinten geeft het interieur een stoere look met een tropisch tintje. Het Nederlandse merk Cunera werkt al sinds 1870 bewust met natuurlijke materialen en ambachtelijke productiemethoden. Helemaal nieuw is de collectie Incata, gemaakt van sisalvezels afkomstig van de Agaveplant. De plantages liggen hoofdzakelijk op Yucatan, een schiereiland aan de Atlantische kust van Centraal Amerika, toebehorend aan Mexico en Guatemala. Niet alleen het sisaltapijt maar ook de andere ‘natuur’ vloeren van Cunera, gemaakt van wol, kokos en zeegras, zijn kamerbreed of in een op-maat-gemaakt kleed leverbaar. Het kleed is  blind afgewerkt of met een sierrand gemaakt van leer of stof. De kleden hebben een sterke backing van natuurlijk materiaal zoals rubber of jute zodat je niet uitglijdt en optimale akoestiek hebt in de ruimte.

Vloeren Trends 2017 – Tapijtcollectie Shadow van B.I.C Carpets (Foto B.I.C. Carpets, Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Foto: Tapijtcollectie Shadow van B.I.C Carpets

INTERIEURTIP
Haal de natuur in huis met kleden gemaakt van verschillende natuurvezels zoals sisal, wol, kokos en zeegras. Denk ook eens aan een sisal loper op de trap of een kleed onder de eettafel; makkelijk schoon te houden, het dempt het geluid en brengt direct sfeer. Zoals je ziet combineren alle natuurlijke kleuren en structuren goed met elkaar, net als in de echte natuur buiten! Laat je inspireren en vraag een gratis staal aan via Cunera.nl

ZACHT IS DE NIEUWE LUXE
Je neemt een kleed of kamerbreed tapijt omdat je op zoek bent naar meer warmte, sfeer, comfort en een betere akoestiek in huis. B.I.C. Carpets staat internationaal bekend voor het vervaardigen van hoogwaardige tapijten volgens de Wilton weefmethode. De nieuwe collectie Galaxy voelt zijdezacht aan en is geweven met 100% micro-vezel polyester. Dit kleed verrijkt meteen het interieur en is makkelijk in onderhoud dankzij de vlek-werende eigenschappen.

VOETEN IN HET ZAND
De nieuwe tapijtcollectie Neos , de vroegere Eos van B.I.C. Carpets is gemaakt van wol en 100% organisch katoen met een combinatie van een lussenpool en een gesneden pool. Het ontwerp is geïnspireerd op de structuur van het geribbelde zand op het strand als de zee zicht terugtrekt. Bij het kleurproces van het katoen zijn geen chemicaliën gebruikt. Geloof ons, je wil je schoenen niet meer aantrekken, zo zacht!

Vloeren Trends 2017 – Tapijtcollectie Soft Sense van Parade (Foto Parade, Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Foto: Tapijtcollectie Soft Sense van Parade

NATUURLIJK VERLOOP
Denk aan de vele kleurschakeringen van de oceaan en kijk dan eens naar dit hand getufte tapijt gemaakt van 100% lyocell viscose; Door het gebruik van meerdere watertinten ontstaat een dégradé effect, een organisch kleurenspel. Je kunt zelf kiezen of je van donker naar licht wilt of juist andersom.  Je kunt natuurlijk ook voor één van de andere 8 kleurencombinaties kiezen zodat het kleed past bij jouw persoonlijk smaak.

KLEUREN UIT DE NATUUR
Denk aan eindeloze stranden, een woest berglandschap of uitgestrekte steppen. De gevarieerdheid van aardse kleuren, van zand en klei tot kiezel en leisteen, zie je terug in de nieuwe Soft Sense collectie van Parade. Kies jij voor de nieuwe trend van bruin, beige en kaki tinten of geef je de voorkeur aan de wat koelere grijze kleuren? Kamerbreed gelegd in de slaapkamer heb je een relaxte sfeer en een gevoel van wellness dankzij de prachtige natuurlijke kleuren en de zachte textuur van dit tapijt. Door de kort gesneden pool heeft deze collectie de luxe look & feel van zijde.

INTERIEURTIP: LEKKER SLAPEN
Een goede nachtrust is belangrijk voor iedereen maar essentieel voor opgroeiende kinderen om te kunnen presteren op school en in sport. Geef de kinderkamer daarom altijd een rustig kleurenpalet, houd de inrichting ruimtelijk en zorg voor voldoende zachte materialen voor optimaal comfort, gezelligheid en vooral ook een goede akoestiek (rust!). Inhakend op de Scandinavische woonstijl combineer je een zandkleurig kamerbreed tapijt met wit, grijs en de modische kleuraccenten in pastel groen en zalmroze. Zo kunnen kids lekker slapen én studeren in hun eigen kamer.

Vloeren Trends 2017 – GAN Valentina Crimson kleed van gan-rugs.com (Foto GAN, Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Foto: GAN Valentina Crimson kleed van gan-rugs.com

ETHNIC CHIC
Uitheemse culturen zijn een bron van inspiratie voor nieuwe westerse designers. Designstudio Zaven uit Venetië liet zich inspireren door traditionele Afrikaanse maskers en ontwierp het abstracte en kleurrijke kleed Chipo van CC Tapis. De moderne folklore stijl zien we ook terug in het met de hand geknoopt kleed met bijpassende originele fauteuil van GAN Rugs.

INTERIEURTIP: HEERLIJK ONTSPANNEN
Laag bij de grond even een boek lezen of filmpje kijken is heerlijk ontspannen. Leg dit kleed van Gan Rugs met bijpassende fauteuil (een comfortabel alternatief voor de gewone zitzak) op een zonnig plekje vlak bij het raam en je bent er niet meer weg te slaan!

Vloeren Trends 2017 – PVC-vloer ‘Fern Wood’ uit de Moduleo Impress collectie van Moduleo.nl (Foto Moduleo, Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Foto: PVC-vloer ‘Fern Wood’ uit de Moduleo Impress collectie van Moduleo.nl

ZIN IN SPORTIEF
De nieuwe pvc vloerencollectie van Moduleo bestaat uit verschillende hout, beton en steenoptieken die niet van echt te onderscheiden zijn maar wel de voordelen hebben van pvc; ijzersterk, slijtvast en makkelijk in onderhoud. Deze ‘Fern Wood’ vloer kun je zelf samenstellen en sportieve streepdessins toevoegen voor een sporty-chic interieur! Bron: Perscentrum Wonen

Google+