Kerst Styling | Winterwonderland met Uitbundig Groen

Winter Wonderland met Uitbundig Groen

Kerst Styling met Bloemen, Planten en Kerst Takken

Kerst Styling met Groen! Winter Wonderland met Uitbundig Groen van The Wunderkammer! Stijlvolle Kerstdecoratie met Planten, Bloemen en Natuurschatten – Kerst Decoreren in Zwart & Wit – MEER Kerst … (Foto James Stokes, Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Kerst Styling in Zwart & Wit - The Wunderkammer, Foto James Stokes  

In het winterwonderland van meesterbloemisten van Florian Seyd en Ueli Signer kom je ogen te kort. 

In Shop for a Week staan bloemen, planten en andere natuurschatten uitgestald in een setting die het hart van iedere (amateur)stylist sneller laat kloppen. 

Perscentrum Wonen vroeg meesterbloemist Seyd om advies hoe we met planten en groen een kerstinterieur kunnen creëren dat net zo weelderig voelt als de tijdelijke winkel.

Kerst Styling met Groen! Winter Wonderland met Uitbundig Groen van The Wunderkammer! Stijlvolle Kerstdecoratie met Planten, Bloemen en Natuurschatten – Kerst Decoreren in Zwart & Wit Met Kaarsen en  Bloemen – MEER Kerst … (Foto James Stokes, Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Kerst Styling in Zwart & Wit - The Wunderkammer, Foto James Stokes  

Bloemistencollectief The Wunderkammer leeft zich twee keer per jaar uit in deze tijdelijke kruising tussen een winkel en een galerie. Meersterbloemisten Florian Seyd en Ueli Signer beschikken namelijk niet over een vaste bloemenwinkel, maar verzorgen binnen de internationale top de styling en florale aankleding van hotels, restaurants, beurzen, evenementen en bruiloften.

De Shop for a Week is dan ook een bedevaartsoord voor iedereen die zich graag onder laat dompelen in hun betoverend weelderige stijl. Het toneel wat de bloemisten daarvoor kiezen is telkens een andere locatie in Amsterdam. 

Kerst Styling met Groen! Winter Wonderland met Uitbundig Groen van The Wunderkammer! Stijlvolle Kerstdecoratie met Planten, Bloemen en Natuurschatten – Kerst Decoreren met Amaryllis en Anthurium Planten. – MEER Kerst … (Foto James Stokes, Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Kerst Styling met Amaryllis & Anthurium Planten - The Wunderkammer, Foto James Stokes 

Binnen het thema Treasury richten Seyd en Signer  zich op verzamelen, verzamelingen en schatten: gekoesterde objecten gevonden op een van hun vele reizen, gemaakt door bevriende kunstenaars of door henzelf gemaakt. 

Dit keer kunnen we zwart en wit verwachten als de basis van een winter wonderland, aangevuld met metaalkleuren als brons, goud, koper en tin. We vragen Florian Seyd hoe we zijn decoratieve stijl thuis toepassen.

Wat is de filosofie van uw bedrijf en waar vindt u inspiratie?

Ueli en ik hebben het geluk dat onze passie en liefde voor de decoratieve kant van de natuur ons werk is geworden. Ons bedrijf levert op maat gemaakte decoraties van natuurlijke materialen, zoals bloemen, planten, mineralen en taxidermie, aan particuliere en zakelijke klanten. Wij willen de natuur een stapje dichterbij brengen en mensen laten genieten van de wonderen van de natuur.

Kerst Styling met Groen! Winter Wonderland met Uitbundig Groen van The Wunderkammer! Stijlvolle Kerstdecoratie met Planten, Bloemen en Natuurschatten – Kerst Decoreren in Groen en Geel met Planten, Natuurlijke Materialen en Stolpen – MEER Kerst … (Foto James Stokes, Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Kerst Styling in Groen & Geel - The Wunderkammer, Foto James Stokes  

Inspiratie vind ik door te wandelen in de natuur, te reizen, lezen en door heel veel kijken! Fotoboeken met werken van kunstenaars, interieur of fotografie zijn verslavend voor ons.

Bij kerst hoort een kerstboom! Welke bloemen en planten passen nog meer bij een feestelijk winterwonderland?

Wij houden van Amaryllis – en dan vooral nieuwe wilde soortjes – en de Helleborus, ook wel de kerstroos genoemd. We vinden bovendien dat een paar planten die beetje in vergetelheid zijn geraakt, zoals de prachtige Azalea (of Rhododendrons) weer terug mogen komen! Niks is zo feestelijk als stralende bloemen op donkergroen blad.

Het thema van de Shop for a Week is Treasury. Wat is de grootste schat in uw eigen interieur?

Alle objecten die mooie herinneringen oproepen: een schilderij van mijn overgrootvader, een witte geitenkop die Ueli aan zijn vader laat denken en onze kleine verzameling sculpturen van Klaus Dupont. 

Kerst Styling met Groen! Winter Wonderland met Uitbundig Groen van The Wunderkammer! Stijlvolle Kerstdecoratie met Planten, Bloemen en Natuurschatten – Kerst Decoreren in Groen en Geel met Grote Planten, Natuurlijke Materialen en Decoratieve Vazen met Kerst Planten Arrangement – MEER Kerst … (Foto James Stokes, Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Kerst Styling met Groen & Plant Arrangementen - The Wunderkammer, Foto James Stokes  

Op welke manier haakt u in op trends?

Trends... het is niet mijn favoriete woord. Wij doen wat wij mooi vinden. Natuurlijk worden we wel geïnspireerd door de tijdgeest en kijken we wat er gebeurt in mode en interieur.

Past uw stijl van decoreren bij iedere woonstijl?

Niet bij alles, wel bij veel! Ieder huis leeft op met bloemen en planten: natuurlijke decoratie is tijdloos en verveelt nooit!

Perscentrum Wonen besteedt niet alleen met kerst, maar het hele jaar door graag aandacht aan mooie bloemdecoraties en bijzondere interieurstyling. Hoe haakt u in op de verschillende seizoenen?

Seizoenen houden ons scherp en maken ons werk bijzonder! Iedereen kijkt uit naar  de eerste asperges. Wij hebben dat met pioenen, de eerste buitenrozen, de eerste bessen.
Zo ontstaan bloemwerken van het moment in plaats van standaard arrangementen zonder ziel. 

Kerst Styling met Groen! Winter Wonderland met Uitbundig Groen van The Wunderkammer! Stijlvolle Kerstdecoratie met Planten, Bloemen en Natuurschatten – Kerst Decoreren in Turquoise en Wit met Planten, Flamingo, Natuurlijke Materialen als Witte Koraal en Veren – MEER Kerst … (Foto James Stokes, Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Kerst Styling in Turquoise & Wit - The Wunderkammer, Foto James Stokes  

Wat is uw top 3 aan stylingadviezen voor het gebruik van groen of andere natuurlijke elementen in het interieur?

1. Durf voor groot te gaan! Zet een grote plant of een groot boeket neer, of juist heel veel kleine dingen bij elkaar die een geheel vormen. Een beetje extreem voor een groots effect.

2. Gebruik seizoenen en leef met de natuur mee. Heb je een tuin, dan moet je lekker veel zelf plukken.

3. Leg verzamelingen aan: één schelp is mooi, maar een verzameling staat sterker en mooier in het interieur. Dat is met veel dingen zo: begin een cactusverzameling, verenverzameling, etc.

Kerst Styling met Groen! Winter Wonderland met Uitbundig Groen van The Wunderkammer! Stijlvolle Kerstdecoratie met Planten, Bloemen en Natuurschatten – Kerst Decoreren in Turquoise met Planten, Natuurlijke Materialen als Koraal en Oude Doosjes en Vazen. – MEER Kerst … (Foto James Stokes, Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Kerst Styling in Turquoise - The Wunderkammer, Foto James Stokes  

Tot slot zijn we benieuwd naar de do’s en don’ts wanneer we ons huis in kerstsferen hullen. Waar moeten we op letten?

Er zijn geen dos en don’ts: do wat jezelf lekker vindt! Probeer wel een thema te bedenken. Witte winterkerst, rode bessenkerst, gouden kerst..... en houd je aan het thema. Meng niet te veel kleuren en stijlen. Tot slot: echte kaarsen zijn een must voor de kerst!

Zoals de naam al doet vermoeden is haast geboden. De Shop for a Week is tot en met zondag 1 december te bezoeken op de Kerkstraat 163 in Amsterdam van 10:00 tot 19:00 uur.

www.shop-for-a-week.com www.thewunderkammer.eu

Bron: Perscentrum Wonen. Fotografie: James Stokes

  • Pinterest

Online Gratis Woonbrochures Aanvragen! – Gratis Keukenbrochures, Mooie Brochures van Badkamers, Interieur Magazines, Wonen & Slapen Boeken, Haarden & Gratis Vloeren Stalen Aanvragen LEES MEER…
Google+