Verkoop Eigen Huis Tips & Ideeen
ZELF HUIS VERKOPEN CRISIS TIPS
Doe-Het-Zelf Makelaar
Het aantal doe-het-zelvers onder de huizenverkopers maakt een enorme spurt op de woningmarkt. Huis verkoop zonder makelaar, wat voor jou?!
Zelf de makelaar uithangen begint vooral een sport te worden bij jonge mensen die het internet goed beheersen. De eerste paar duizend euro, de makelaarskosten en makelaarscourtage, zijn zo snel verdiend bij zelf huis verkopen. Een onervaren doe-het-zelf makelaar moet niet vergeten dat er toch veel bij de eigen woning verkopen zonder makelaar komt kijken. Heb je er de tijd voor: adverteren bij de verschillende woningsites op internet, rondleidingen organiseren binnen de woning en de onderhandelingen voeren.
Bezichtigingen van kijkers liever niet tijdens het spitsuur in jouw straat. Vertekend beeld aan verkeer alsof het altijd zo druk is. Potentiele kopers rijden een aantal keren langs.
Verkoop Huis Makelaar Crisis Tips
- Klusvrij huis verkoopt sneller. Kopers denken de kluskosten niet terug te verdienen bij verkoop huis in deze huizencrisis.
- Professionele verkoopstyling verdient zich niet altijd terug. Doe het zelf verkoopstyling interieuradvies, Lees Meer..
- Krijg je zelf het huis niet verkocht? De professionele makelaar zorgt met goede naam, service, ervaring en advies voor extra zekerheid bij de 'verwende' koper.
Huis Verkopen Met Eigen Verkoopstyling
Kijk eens door de ogen van een huizenkoper en probeer kritisch jouw interieur te beoordelen.
In deze tijd staan vele woningen te koop en kan de koper een keuze maken uit misschien wel meerdere huizen in dezelfde straat. Door deze concurrentie in de huizenmarkt moet jouw huis er boven uit springen door de inrichting aan te passen aan deze moderne tijd en klussen in huis aan te pakken. LEES MEER...
De verkoper of NVM makelaar maakt in de regel gebruik van een standaard koopcontract (Vereniging Eigen Huis/Consumentenbond), welke een goede balans heeft voor koper als verkoper van de woning.
Energielabel Woning
Huiseigenaren moeten een energielabel overleggen bij de verkoop of verhuur van hun woning. Met het energielabel, ook wel energieprestatiecertificaat genoemd, wil de overheid energiebesparende maatregelen en zuinigheid stimuleren.
Energie Van A tot G
Het energielabel lijkt erg dat van witgoed, ook bij woningen loopt het label van A (zeer energiezuinig) tot G (zeer energieonzuinig) en geldt voor huizen die vóór 1997 zijn gebouwd. Lees Meer..
Bij het energielabel zit een standaardlijst met energiebesparende maatregelen om het huis energiezuiniger te maken zoals de aanschaf van een HR (hoogrendements) ketel,dubbel glas en isolatiemateriaal.
Aan dit label kan de koper zien hoe energie(on)zuinig een woning is en welke stappen er eventueel ondernomen kunnen worden om het energieverbruik te verlagen. Daarmee zouden de koper of huurder van een weinig geïsoleerde woning een sterke troef in handen kunnen hebben bij de onderhandelingen over de huur- dan wel verkoopprijs. Woningsite Funda gaat de energielabels publiceren zodat er ook op energiezuinigheid gezocht kan worden.
Huiseigenaren moeten het energielabel door een gecertificeerd adviseur laten opstellen en bij het tekenen van de koopovereenkomst overhandigen aan de notaris. Op verkoop van de woning zonder energielabel staat geen straf/sanctie en als de koper aan de notaris laat weten geen prijs te stellen op zo'n energielabel, zal deze de verkoop niet belemmeren.