Boek ‘Tegendraads Modern’ in het Interieur!

Boek Tegendraads Modern

Jaren Vijftig Interieur Boek ~ Alternatief Voor Goed Wonen

Boek Tegendraads Modern, een Bevrijdend Alternatief voor de Strenge Goed Wonen Norm! Jaren Vijftig Interieur Boek Uitgelicht in Beeld & Woord – Boek Tegendraads Modern Online Bestellen LEES MEER … (Foto Tegendraads Modern, Auteur Andre Koch  op DroomHome.nl)
Het boek Tegendraads Modern is een bevrijdend alternatief voor de strenge Goed Wonen norm. Goed Wonen stond voor een strakke, sobere en functionele interieurstijl met weinig kleur en zette zich af tegen het ‘modieuze modernisme’.

Tegendraads Modern

Na de donkere oorlogsjaren tot midden jaren 60 had de huisvrouw juist behoefte aan kleur en vrolijke vormen, die door de stichting Goed Wonen als ‘modernistische kitsch’ werd weggezet.

Gratis Boek 'Tegendraads Modern in het Interieur' Winnen!

Winactie: Maak kans op het bijzondere hardcover boek 'Tegendraads Modern in het Interieur' met inspiratie en foto's van retro design interieurs uit de jaren 50 en 60.
Wil je winnen en de DroomHome nieuwsbrief ontvangen: beantwoord de winactie-vraag: Waarom moet jij dit boek winnen??? Mail jouw antwoord, naam en adres naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  o.v.v. 'Boek Tegendraads Modern Interieur & DroomHome Nieuwsbrief'. Like DroomHome op Facebook en/of retweet op Twitter. Wie weet krijg jij dit geweldige interieur design boek thuisgestuurd!

Denk je aan een vijftiger jaren interieur dan zie je organische vormen, rijkelijke decoratie en kleurgebruik voor je, uit het tegendraadse interieur.

Jaren Vijftig Interieur

Een feest van herkenning is het boek Tegendraads Modern, waar de auteur Andre Koch in het eerste deel de geschiedenis beschrijft van het Tegendraads Wonen. Goed en kwaad wonen en de wijze waarop het in beeld en bij de consument komt. In de daarop veertien volgende hoofdstukken worden opvallende items uitgediept, zoals het woonbeeld in damesbladen, in woonvoorlichtingsboeken, het vrouwbeeld in de jaren vijftig, abstracte kunst op gordijnstoffen van bijvoorbeeld Karel Appel en tegendraadse design elementen in de ontwerpen van Rietveld en Gispen. Het boek is rijk geïllustreerd met veelzeggende foto’s van Philips verlichting en advertenties als van Artifort, Kembo en Pastoe, welke vorig jaar haar 100 jarig jubileum vierde.

Tegendraads Design in Huis

Boek Tegendraads Modern, een Bevrijdend Alternatief voor de Strenge Goed Wonen Norm! Jaren Vijftig Interieur Boek Uitgelicht in Beeld & Woord – Boek Tegendraads Modern Online Bestellen LEES MEER … (Foto Tegendraads Modern, Auteur Andre Koch  op DroomHome.nl)

Naast meubels met schuine poten, niervormige tafels, Tomado rekken en kleurig emaille uit de jaren vijftig, worden prachtige ontwerpen van glas van Copier en keramiek besproken in het boek Tegendraads Modern als abstracte kunst op keramiek en de romantische dameskopjes van aardewerk.

Gebonden | 256 pagina's | Taal: Nederlands | Afmetingen: 220x280 | ISBN: 9789055948710

Boek Tegendraads Modern Online Bestellen...


  • Pinterest

Online Gratis Woonbrochures Aanvragen! – Gratis Keukenbrochures, Mooie Brochures van Badkamers, Interieur Magazines, Wonen & Slapen Boeken, Haarden & Gratis Vloeren Stalen Aanvragen LEES MEER…
Google+