10x Creatief met Zomerbloemen

10x Creatief met Zomerbloemen

10x Creatief met Zomerbloemen – Bloemen in Glazen Buisjes – MEER Bloemen en Planten… (Foto  op DroomHome.nl)

Hoe meer de zon zich laat zien, hoe meer de bloemenzaak verandert in een grote ‘snoepwinkel’. De zomerse bloemen die je daar ziet worden stuk voor stuk met veel liefde en vakmanschap op de velden gekweekt.

Iedere kweker heeft zijn eigen specialiteit. Voor de één zijn dat pioenen met enkele en dubbele bloemen, voor de ander zijn dat zonnebloemen, dahlia’s of gladiolen in felle kleuren. Ze bezorgen je echter allemaal een geweldig zomergevoel. Creëer daarom je eigen zomersfeer met seizoenbloemen!

Kies maar uit
De keuze in zomerbloemen is zo groot dat je af en toe niet meer weet wat je kiezen moet. Kies je voor stoere, ronde bloemen zoals zonnebloem of dahlia? Of ben je een liefhebber van luchtige bloemen zoals vrouwenmantel en lamsoor? En dan zijn er bloemen in de vorm van vrolijke rokjes en klokjes zoals Campanula en Lavatera. Met lupine heb je met één steel in een klap heel veel bloemetjes te pakken. Laat je verleiden door tien inspirerende voorbeelden en kijk voor meer informatie over zomerbloemen op www.facebook.com/pureseasonalflowers.

10x Creatief met Zomerbloemen – Bloemen onder Glazen Stolpen. (Foto  op DroomHome.nl)

10x creatief met zomerbloemen

1. Zachtroze wolk
In mei barst de bloemenzomer los met de pioenrozen. Schik een boeket van zachtroze pioenen en  roze Astilbe. De zachte tinten en de stoere pioenen in combinatie met de luchtige bloemen maken dit boeket zo mooi. Van 28 mei tot en met 10 juni 2016 worden bij veel bloemisten de zogenoemde Pioenweken gehouden. Meer informatie via www.mijnbloemist.nl.

2. Moestuinboeket
Dit zomerboeketje lijkt uit de eigen moestuin te komen, maar komt toch echt van de bloemist. Bloeiende munt, salie en lavendel zorgen voor de heerlijke geur en kleur. De mini-artisjok en edelweiss geven het boeketje ‘body’.

3. Via Gladiola
De gladiool is een zomerse bloem met lekker veel lengte. Door verschillende kleuren met elkaar te mixen krijg je een extra feestelijke sfeer. De gladiool staat symbool voor kracht en overwinning en dat is wel heel toepasselijk voor alle deelnemers aan de Nijmeegse vierdaagse (van 19 tot en met 22 juli 2016). Daarmee kun je de helden op de Via Gladiola prima verwelkomen.

4. In de kring
Kies de mooiste bloemen met heel veel bloemetjes aan één steel. Neem een ronde vaas, zet die in een schaal met water en zet de bloemen met lint of masking tape vast rond de vaas. Zorg dat ze met de voeten in het water staan. De solisten in deze mooie creatie: gladiool, ereprijs, vuurpijl, leeuwenbek en naald van Cleopatra.

10x Creatief met Zomerbloemen – Bloemen Rond een Glazen Vaas. (Foto  op DroomHome.nl)

5. Op hoge poten
Bevestig mini-vaasjes met masking tape aan bamboestokken. Steek de stokken in de grond op een plek die je vanuit huis goed ziet en vul de vaasjes met luchtige bloemen zoals Saponaria, vrouwenmantel, akkerscherm en Gloriosa.

6. Een feest
Zet dit boeket met alleen maar ronde bloemen op tafel en het is meteen een groot zomerfeest. Maak het nog feestelijker met glazen waarin je bloemen te water hebt gelaten. Dit weelderige boeket bestaat uit dahlia en zonnebloem, de diva’s onder de zomerbloemen, aangevuld met Scabiosa, Asclepias, Zinnia, zilverdistel en korenbloem.

7. Botanisch stilleven
Creëer een botanisch stilleven met bloemen onder cloches, de trend van dit moment. Hier vormen de glazen stolpen het onderkomen van onder meer korenbloem, dahlia en artisjok.

8. In de rij
Zet een rij vaasjes voor het raam, vul ze met water en in elk één bloem. In deze vensterbank zijn dat bloemen in de vorm van klokjes en rokjes zoals Campanula, witte Lavatera en oranje Sandersonia. Je kunt ze prima combineren met sierui en gentiaan.

9. Op een dienblaadje
Zet een dienblad vol verschillende vaasjes en vul ze met luchtige, bijna transparante bloemen. Hier zijn dat vrouwenmantel, lamsoor en Gloriosa.

10. Luchtacrobatiek
Bloemen als luchtacrobaten. Hang een lampenkapframes op, waaraan je vervolgens vaasjes hangt met bloemen in de vorm van klokjes en rokjes zoals Campanula, Lavatera en Sandersonia en gentiaan. 

Google+