Fifty Shades of Grey Appartement Geen Seniorenwoning

Fifty Shades of Grey Appartement Geen Seniorenwoning

50 Shades of Grey-appartement: verleidelijk, maar geen aangepaste woning & vol gevaren voor senioren.

Het appartement uit de 50 Shades-film is geen standaard doorzonwoning, maar een bolwerk van spanning en gevaren. En dan bedoelen we niet hetgeen zich allemaal afspeelt in de Red Room, maar over gevaren van een heel andere orde, zoals gladde vloeren, losliggende tapijten en summiere verlichting.

Waarmee moet bewoner Christian Grey allemaal rekening houden als zijn haar straks 50 tinten grijs vertoont? Thuiscomfort bekeek de film 50 Shades of Grey en christiangreysapartment.com met een blik op de toekomst.

Lift

Je appartement betreden met een lift is een uitstekend idee. Het zorgt ervoor dat zeulen met boodschappen tot het verleden behoort, je rijdt ze zo naar binnen. Ook als de heer Grey eenmaal op leeftijd is en zich voortbeweegt in een rolstoel, zorgt zo’n lift voor optimale toegankelijkheid.

Woonkamer

Bij het zitje in de woonkamer ligt een kleed. Dit is vragen om valpartijen. Zorg ervoor dat het kleed goed vastligt of beter: verwijder het helemaal. De verlichting in de woonkamer is gedimd, wat sfeervol is, maar niet per se praktisch. Achter de bank weggewerkte gordijnen zijn prachtig, maar niet erg praktisch. Mogen we hier misschien automatisch bedienbare gordijnen voorstellen?

Keuken

De keukenvloer glimt en is betegeld met gladde stenen. In deze natte ruimte vergroot dit het gevaar op uitglijden, zeker wanneer hier op een gezellig avondje cocktails worden genuttigd. We adviseren dan ook een antislipcoating. Koken op gas kan op den duur misschien beter worden vervangen door elektrisch koken, om een keukenbrand te voorkomen; op het plafond kan wellicht een brandmelder worden geplaatst. De keukenkraan heeft een hoge uitloop, dit is wel zo comfortabel.

Trap

De open trap kan voor mensen met dementie onrustig en eng overkomen. Een traplift zou hier over enkele jaren niet misstaan.

Gang

In de gang is voldoende contrast aanwezig tussen de vloer en de muren, wat oriëntatie makkelijk maakt, ook als het zicht van de bewoner(s) afneemt. Wel raden we de heer Grey nog een LED-lichtspoor aan, mocht zijn bezoek in het holst van de nacht een wandeling willen maken, zonder hem te wekken.

Badkamer

In de badkamer is reeds een rolstoelwastafel geplaatst. Het bad kan beter worden vervangen door een douche met een vlakke douchevloer.

Slaapkamer

This is where the magic happens! Er is voldoende ruimte rondom het bed, wat handig kan zijn als er verzorging nodig is. En al ziet het bed er niet uit als een seniorenbed, comfortabel lijkt het ons wel. Een schakelaar onder het bed die automatisch de kamerverlichting inschakelt zodra de bewoner opstaat, zorgt voor extra veiligheid. De slaapkamergeheimen van Thuiscomfort: Thuiscomfort.nl/demohuis/slaapkamer.html

Google+