Met minder zorgen, langer thuis

Met minder zorgen, langer thuis

Aangepast wonen: traplift met een bocht (Foto Sabine van Erp, Pixabay.com  op DroomHome.nl)

Begint traplopen een obstakel te worden, maar zitten er zulke mooie herinneren aan het huis, dat verhuizen nog geen optie is? Dan kan het aanschaffen van een traplift wellicht een geschikte optie zijn. Voor iedere woning en trap is er wel een geschikte traplift te vinden. Of je nou op zoek bent naar een traplift met een bocht, of een traplift nodig hebt voor een hele stijle trap. Het is een kwestie van je goed laten adviseren en kijken welke traplift het beste bij jou past!

Het proces van de aankoop

Wanneer je een goede partij hebt gevonden, zal het bedrijf gaan kijken of er een standaard traplift kan worden geplaatst, of dat de traplift precies op maat zal moeten worden gemaakt. Er zijn bedrijven die met een 3d model een beeld kunnen geven over hoe de traplift eruit zal komen te zien en hoeveel ruimte hij zal gaan innemen. Daarnaast is er ook nog de keuze tussen een binnenbocht en een buitenbocht. Wanneer je wil dat de traplift iets verder op de overloop eindigt om veiliger op en af te stappen, dan is dat alleen mogelijk met een binnenbocht. Verder ligt het ook sterk aan de trap zelf, wat de beste optie is, maar hier zal je goed in worden geadviseerd door de vakmensen van het bedrijf.

Extra keuzes

Trapliften zijn er in verschillende designs en je hoeft niet bang te zijn dat jouw traplift heel erg een doorn in het oog gaat zijn binnen jouw woning. Er zijn vele mogelijkheden als het gaat over de kleur voor zowel het materiaal van de bekleding, de rail en de zitting. Op deze manier kan je het zo samenstellen dat de lift helemaal bij het interieur past.

Er moet dus aan veel worden gedacht tijdens het aanschaffen van een traplift. Echter zal een traplift veel zorgen gaan ontnemen en zal het jou de zekerheid kunnen geven om weer veilig naar boven en naar beneden te kunnen!

Google+