Welke aanpassing in je woning zorgt ervoor dat je langer zelfstandig kunt blijven wonen?

Welke aanpassing in je woning zorgt ervoor dat je langer zelfstandig kunt blijven wonen?

Woning aanpassen met een traplift (Foto: Simioid, Pixabay  op DroomHome.nl)

Voor veel ouderen is de gedachte om ooit naar een andere woning te moeten verhuizen, er een die hen nachtenlang wakker kan houden. Wanneer je steeds meer aan huis gekluisterd raakt, is het fijn om je dagen in een vertrouwde omgeving door te brengen. Veel huizen zijn echter niet bepaald toekomstbestendig te noemen. Zo bevindt de slaapkamer zich doorgaans op de eerste verdieping van een huis. Dat kan naarmate de jaren vorderen, een probleem worden voor mensen. Het lichaam wordt minder soepel en dan kan een trap ineens een enorm obstakel worden. Gelukkig is er een manier om deze hindernis moeiteloos te kunnen nemen. Je kunt namelijk een traplift laten installeren.

Met een traplift maak je het leven gemakkelijker

Er zijn tal van reden te noemen waarom je een traplift zou willen laten installeren. Ten eerste maakt een lift het mogelijk om moeiteloos de trap op en af te komen. Je hoeft niet meer iedere trede afzonderlijk te beklimmen, het enige wat je hoeft te doen, is plaatsnemen op de stoel en op de knop drukken. Vervolgens glijd je bijna vanzelf omhoog. Dit voorkomt ook dat je van de trap kunt vallen. Een val kan voor een oudere grote gevolgen hebben omdat het lichaam niet altijd goed in staat is om van een dergelijk ongeluk te herstellen. Maak het jezelf daarom niet moeilijker dan nodig is en bekijk welke traplift jij in je woning wilt. Je zult zien dat er veel keus is en een lift snel geïnstalleerd kan worden.

Voor iedere trap is er een lift beschikbaar

Als je naar de site https://handicare-trapliften.nl/ gaat, kun je hier zien dat er voor iedere trap een lift beschikbaar is. De trapliften worden namelijk altijd op maat gemaakt. Er wordt een rails gemaakt die langs de muur loopt en waardoor de stoel uiteindelijk begeleid zal worden wanneer jij de lift neemt. Heb jij een smalle trap? Bekijk dan de nieuwste soorten liften. Deze zijn gemaakt voor kleinere ruimtes en hebben een rails die nauwelijks ruimte inneemt. Welke lift je ook kiest, je hoeft niet bang te zijn dat de trap niet meer te gebruiken is voor anderen. Er blijft altijd genoeg ruimte over om de trap nog te kunnen betreden.

Een trap voor ieder budget

Een goede traplift kan het verschil betekenen tussen thuis blijven wonen of moeten verhuizen. Vandaar dat er veel mogelijkheden zijn om een traplift te kopen. Heb je niet voldoende budget, kies dan voor een tweedehands lift. Je kunt ook besluiten om een lift te gaan huren. Tot slot kun je ook nog even bij je gemeente informeren of zij subsidies beschikbaar hebben voor aanpassingen in jouw woning. Informeer bij je leverancier naar de mogelijkheden, deze kan je vaak precies vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Google+