ART Rotterdam - Kunstbeurs

ART Rotterdam 2023 - Kunstbeurs

ART Rotterdam  - Kunstbeurs in de Van Nellefabriek, Rotterdam – MEER Design… (Foto Art Rotterdam Beurs  op DroomHome.nl)
Van  9 t/m 12 februari 2023 opent Art Rotterdam 2020 zijn deuren voor het publiek.

Art Rotterdam viert in 2021 haar 21ste verjaardag. In de aanloop naar deze gebeurtenis heeft de organisatie de nodige stappen ondernomen. Om haar reputatie als opwindend ontdekkingsoord enerzijds en sterke marktplaats anderzijds kracht bij te zetten, heeft zij haar veelzijdige, op jonge kunst gerichte concept aangescherpt. Samenwerking is hierbij het sleutelwoord.

Versterking van het team
Liv Vaisberg, voormalig mededirecteur van Independent Brussels en mede-oprichter van Poppositions, komt het Rotterdamse team versterken. Als onderdeel van haar werkzaamheden levert zij een bijdrage aan de nieuwe strategie. Met haar internationale netwerk is Liv de uitgelezen persoon om nog meer internationale verzamelaars naar Rotterdam te halen en ze ook daadwerkelijk met de galeries in contact te brengen.

Samenwerkingsmodel
Art Rotterdam 2019 krijgt een intiemer karakter en telt 25% minder galeries dan de editie van 2018. Met deze maatregel ter verbetering van de samenwerking tussen lokale en internationale galeries wil Art Rotterdam de positie van haar deelnemers verstevigen. De editie van 2019 kenmerkt zich door een nieuw samenwerkingsmodel waarbij galeries hun relaties delen en elkaar actief ondersteunen. Dit samenwerkingsmodel met zijn dynamische en op maat gemaakte, architecturale presentatie van de kunstwerken vormt een aantrekkelijk alternatief voor de presentaties die in de kunstwereld gebruikelijk zijn.

AkzoNobel Art Foundation
De AkzoNobel Art Foundation beheert een van de bekendste bedrijfscollecties van Nederland. Onder de titel Now/Forever worden tijdens Art Rotterdam 2019 kunstwerken uit verschillende disciplines en van verschillende galeries door de Art Foundation gepresenteerd. De architecturale setting is een ontwerp van Tom Postma Design. Curator is Hester Alberdingk Thijm, directeur van de AkzoNobel Art Foundation: “Voor deze presentatie selecteren we werken uit inzendingen van galeries die deelnemen aan Art Rotterdam. Werken uit verschillende disciplines of media maar altijd met een bepaalde intrinsieke kwaliteit. Leidende criteria voor selectie zijn voor ons actualiteit (Now) en het vermogen om de tand des tijds te doorstaan (Forever)”.

NN Group Art Award
Voor het derde jaar op rij vindt tijdens Art Rotterdam 2019 de uitreiking plaats van de NN Group Art Award. En wederom gaat de prijs naar een uitzonderlijk talent van wie het werk te zien is op de beurs. De belangrijkste criteria voor nominatie zijn: het voltooien van een kunstvakopleiding in Nederland, het maken van kwalitatief hoogstaand werk en het uitdragen van authentiek en innovatief vakmanschap. Winnaar van 2018 was Pauline Curnier Jardin (Ellen de Bruijne Projects, Amsterdam). Net als zij krijgt haar opvolger een stimuleringsprijs van €10.000,-.

Art Rotterdam 2023 Informatie
Van Nelle Fabriek | Van Nelleweg 1 | 3044 BC | Rotterdam
- Donderdag 9 februari, 11.00 - 19.00 uur
- Vrijdag 10 februari,, 11.00 - 19.00 uur
- Zaterdag 11 februari,, 11.00 - 19.00 uur
- Zondag 12 februari, 11.00 - 19.00 uur

Entree € 22,50 | alleen online tickets | kinderen tot 12 jaar gratis entree
Artrotterdam.com

Google+