4 Tips om je badkamer groter te laten lijken

4 Tips om je badkamer groter te laten lijken

Badkamer groter laten lijken, tips! – Witte badkamer met vrijstaand bad (Foto Jeanvdmeulen, Pixabay.com  op DroomHome.nl) 

De badkamer is toch wel een van dé plekken om te ontspannen in huis. Dat betekent dat je er maar beter een fijne plek van kunt maken! Ook de ruimtelijkheid van de badkamer speelt daar een rol in. Hoe kun je er nu voor zorgen dat je badkamer er groter uitziet? Daar zijn slimme trucjes voor! We zetten ze graag voor je op een rijtje: ontdek alle tips en tricks.

GLAS IN DE BADKAMER

Heb je op het moment een douchegordijn in de badkamer hangen? Je kunt beter kiezen voor glas! Met een glazen douchewand creëer je namelijk meer ruimtelijkheid in de badkamer. Je maakt hiermee een doorkijkje: dat draagt er zeker aan bij om de ruimte optisch groter te doen lijken. Hoe verder je namelijk in de ruimte kunt kijken, hoe groter de badkamer oogt! Verder vinden we badkamers met een glazen douchewand ook nog eens een stuk stijlvoller – tevens zo’n mooi effect.

HET JUISTE KLEURGEBRUIK IN DE BADKAMER

De kleuren die je in je badkamer ziet, spelen zeker een rol bij de look. Om de badkamer groter te laten lijken, is het slim om met lichte kleuren te werken. In de badkamer zien we standaard al vaak wit terugkomen: daarmee zit je dus sowieso goed. Maar om voor nog wat meer variatie te zorgen, kun je ook denken aan sfeervollere lichte tinten, zoals crème, zand of beige. Een combinatie is zeker mogelijk! Benieuwd hoe je dit kunt stylen in jouw badkamer? Met de badkamer inspiratie van Baden+ doe je veel ideeën op, bijvoorbeeld over de trendkleuren. Kies de voorbeelden uit die jij het mooist vindt, die je vervolgens kunt toepassen in jouw badkamer.

SLIM OMGAAN MET OPBERGRUIMTE

Je moet in je badkamer natuurlijk verschillende spullen kwijt kunnen. Van de handdoeken tot de badproducten. Voorkom dat de badkamer helemaal is ingebouwd met brede kasten: dit maakt dat de ruimte sneller vol lijkt te staan. Je kunt juist beter in de hoogte werken! Met een hoge badkamerkast bijvoorbeeld, of planken die je wat hoger aan de muur bevestigt. Hier kun je de spullen op kwijt die je wat minder vaak nodig hebt, zoals de badhanddoeken. Daarnaast kun je slim opbergen, door ook een kast onder je wastafel te laten plaatsen en haakjes aan de deur te bevestigen. Zo maak je van elk hoekje goed gebruik!

MINIMALISTISCHE BADKAMERMEUBELS

Ook de badkamermeubels spelen een belangrijke rol bij de juiste inrichting van de ruimte. Je badkamer lijkt groter als er weinig afleiding in de ruimte is. Kies daarom voor minimalistische badkamermeubels, zoals het toilet, de wastafel en de doucheruimte. Je kunt denken aan subtiele materiaalsoorten. Ook zwevende badkamermeubels passen uitstekend, aangezien hier geen poten of onderstellen onder zitten die afleidend werken. Zo kies je voor een strakke badkamer, die heerlijk ruimtelijk oogt!

Dit blogartikel is in samenwerking met Baden+ geschreven.

Google+