4 Tips voor een budgetbadkamer!

4 Tips voor een budgetbadkamer!

4 Tips voor de budgetbadkamer (Foto op DroomHome.nl)

Heb je net een woning gekocht en ben je daarom op zoek naar een nieuwe badkamer? Of woon je al een tijdje in hetzelfde huis, maar is je badkamer eigenlijk wel aan vernieuwing toe? Dan heb je vast al in de gaten dat een badkamerverbouwing- of renovatie behoorlijk in de kosten kan lopen. Als je redelijk krap in je budget zit, houdt dit kostenplaatje je misschien wel tegen. Zonde, want ook met een kleiner budget kun jij eenvoudig je droombadkamer verwezenlijken! Lees hieronder onze tips voor een prachtige budgetbadkamer.

1. Kies voor goedkope materialen

Sanitair is beschikbaar in allerlei materialen. Deze materialen verschillen in comfort, uiterlijk én prijs. Een badkamermeubel van kunststof is bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan een meubel gemaakt van keramiek. Hetzelfde geldt voor een wastafel van polybeton in vergelijking met een wastafel van natuursteen. Tegenwoordig zijn deze goedkopere materialen ook in allerlei kleuren en designs beschikbaar, dus zo kun je voor een fijne prijs sanitair in jouw smaak uitzoeken!

2. Ga voor neutrale kleuren

Een grote trend op badkamergebied is het gebruik van kleuren, zoals een gouden of koperen kraan. Een gekleurde kraan is natuurlijk erg mooi, maar ook duurder dan bijvoorbeeld een chromen exemplaar. Hetzelfde geldt voor tegels: tegels in een moderne kleur zijn duurder dan de standaard witte badkamertegels. Wil je toch graag wat eyecatchers in je badkamer? Kies dan voor een gekleurde kraan in combinatie met witte tegels. Ook kun je een eenvoudige basis heel goed mooier maken met trendy accessoires. Accessoires zijn goedkoper dan sanitair, maar kunnen toch echte eyecatchers zijn!

4 Tips voor de budgetbadkamer – gekleurde wastafelkranen (Foto op DroomHome.nl)

3. Maak slimme keuzes

De meeste sanitairzaken hebben naast bekende A-merken, ook vaak huismerken in hun assortiment. Deze huismerken zijn vaak goedkoper, omdat ze exclusief bij die zaak worden verkocht. Ook bieden veel sanitairwinkels complete sets aan. Een toiletset heeft alles wat je nodig hebt voor de inrichting van je toilet, zoals de pot, bril, bedieningsplaat, enzovoorts. Dat heeft als voordeel dat je niet alle producten bij elkaar hoeft te zoeken én een set is vaak goedkoper dan losse producten.

4. Doe het zelf!

Een laatste tip om kosten te besparen bij het verwezenlijken van je droombadkamer, is om het plaatsen grotendeels zelf te doen. Ook in dat opzicht kun je slimme keuzes maken: wist je bijvoorbeeld dat het mogelijk is om op je oude tegels nieuwe badkamertegels te leggen? Dat scheelt een hoop tijd en werk. Ook is het verstandig om alle aansluitingen op dezelfde plek te laten zitten, zodat je niet extra hoeft op te letten met de leidingen. Zo is jouw nieuwe badkamer binnen een mum van tijd geplaatst!

Google+