5 Tips voor het Opnieuw Inrichten van de Badkamer

5 Tips voor het Opnieuw Inrichten van de Badkamer

5 Tips nieuwe badkamer inrichten met sanitair en badkamerkasten (Foto Pixabay.com, Jeanvdmeulen  op DroomHome.nl)

Geeft jouw badkamer je niet (meer) het verfrissende wellnessidee wat je ook wel eens zo graag, na een dag werken, zou willen voelen? Dan is een complete badkamer make-over voor jou de nieuwste uitdaging. Het voordeel is hier dat je in de oude badkamer al uitgebreid hebt kunnen ervaren wat er goed aan was en wat er miste in de ruimte. Dit is super handig bij het inrichten van de nieuwe badkamer. We hebben voor jou de 5 hottest trends en tips op een rijtje gezet die we in ‘badkamer-land’ hebben gespot.

1 - Wastafelmeubels
In de standaard oplevering van een nieuwe woning zit een enkele ongezellige wastafel met een plakspiegel er boven. Die slopen we er als eerste uit! Voor de verschillende badkamer groottes zijn er prachtige wastafelmeubels die perfect passen bij jouw woonstijl en de ruimte die beschikbaar is. Mogelijkheden zijn er te over: vanaf 50cm tot zeker 120cm breed met 2 wasbakken en meerdere laden. Wat dacht je van een zwarte wasbak of waskom in plaats van de traditionele witte wastafel? Staal is in opkomst in de badkamer (zie verder onder). Deze industriële look van een combinatie van staal en hout is ook verwerkt in wastafelmeubels die stoer en robuust ogen.

5 Tips nieuwe badkamer inrichten met moderne wastafelmeubels en badkamerkasten (Foto Tegeldepot.nl  op DroomHome.nl)

Bij een kleine badkamer is het misschien ook een optie om de beschikbare ruimte te optimaliseren met een hoek-wastafelmeubel.

2 - Ovale spiegels
In de nieuwste badkamerontwerpen krijgt de ovale spiegel een prominente plaats in het badkamerinterieur. Ovale spiegels zijn attractiever om naar te kijken. Ze trekken meer de aandacht, als middelpunt van de badkamer, dan de rechthoekige variant. Boven een dubbele wasbak kun je 1 grote ovale, maar eventueel ook 2 ronde spiegels plaatsen met aan weerskanten verlichting.

3 - Badkamerkasten
Opbergruimte komen we eigenlijk altijd te kort in de badkamer. Naast dat een wirwar aan verschillende kleuren handdoeken en washandjes (typisch Hollands gebruik) chaotisch oogt, wordt het badtextiel vochtig in de open ruimte. Een badkamerkast is niet alleen praktisch maar ook een sieraad in de nieuwe badkamer waarmee je de gewenste interieurstijl kunt onderstrepen. Een handige langwerpige kolomkast bijvoorbeeld neemt niet veel ruimte in de breedte in. De meest populaire badkamerkast kleuren van nu zijn hoogglans wit, antraciet, schots-eiken, grijs en zwart eiken en truffel. Extra decoratief is de teak houten badkamerkast met in het midden 2 planken voor badkameraccessoires die gezien mogen worden.

5 Tips nieuwe badkamer inrichten met 3D badkamerontwerp (Foto PIRO4D, Pixabay.com  op DroomHome.nl)

4 - Douche in industrieel staal
Wacht maar, binnenkort te zien… douchedeuren van staal in de kleur zwart. Binnenhuisarchitecten en interieurontwerpers gaan helemaal los in de industriële woonstijl en ontwerpen de meest prachtige badkamers met staal als materiaal voor de luxe stadsappartementen.

5 - Tegels in visgraat patroon
In grote oude herenhuizen loop je over de mooiste houten vloeren die in visgraat patroon gelegd zijn. Daarnaast kan de badkamer van tegenwoordig niet luxueus genoeg zijn. Je kunt de stijlvolle uitstraling van de visgraat ook in de badkamer creëren door prachtige houtlook tegels van keramiek in visgraat op de vloer te leggen.


Online Gratis Woonbrochures Aanvragen! – Gratis Keukenbrochures, Mooie Brochures van Badkamers, Interieur Magazines, Wonen & Slapen Boeken, Haarden & Gratis Vloeren Stalen Aanvragen LEES MEER…
Google+