Badkamer inspiratie: 6 Kleuren kranen en douches

Van mat tot metallic: hansgrohe kranen en douchesets in kleur!

6 Kleuren kranen en douches – hansgrohe mat zwarte kraan (Foto hansgrohe  op DroomHome.nl)

De kranen en douches van hansgrohe krijgen een persoonlijk tintje. Het sanitairmerk biedt nu naast chroom vijf verschillende metallic en matte kleuren die uit voorraad leverbaar zijn: mat zwart, mat wit, Brushed Black Chrome, Polished Gold Optic en Brushed Bronze. Voor elke badkamer en persoonlijke smaak is er een passende kleur. Uit het onderzoek Achter gesloten badkamerdeuren van hansgrohe blijkt dat 22% van de Nederlanders wel hun chromen doucheset of kraan wil omwisselen voor een variant in een kleurrijk jasje.

Maak je eigen badkamer uniek met een gekleurde kraan en douche!

De twee matte opties, zwart en wit, bieden de perfecte basis om helemaal op te gaan in het kleurenpalet van een  interieur, of om juist een opvallend, fris contrast te vormen.

6 Kleuren kranen en douches – hansgrohe mat wit kraan (Foto hansgrohe  op DroomHome.nl)

Een matte witte kraan zorgt voor een serene look, terwijl de zwarte kraan juist een stoere finishing touch geeft. De stijlvolle glanzende kleuren zijn daarnaast echte blikvangers, ware kroonjuwelen in de badkamer.

6 Kleuren kranen en douches – hansgrohe brushes bronze – bronzen kraan (Foto hansgrohe  op DroomHome.nl)

De drie glanzende kleurafwerkingen, zoals bij de goudkleurige kraan en bronze kraan, worden met een speciaal productieproces op de kranen aangebracht. Met Physical Vapor Disposition (PVD) worden kleurmoleculen onder een vacuüm in het kraanoppervlak afgezet. Hierdoor is de kleurlaag extra hard en krasvast. Zo blijft de kleur op z'n mooist.

6 Kleuren kranen en douches – hansgrohe polished gold optic – kraan goud (Foto hansgrohe  op DroomHome.nl)

Onderzoek: Nederlandse badkamers

hansgrohe nam Nederlandse badkamer voorkeuren onder de loep in het onderzoek Achter Gesloten Badkamerdeuren.

Over het algemeen is men vrij tevreden; Nederlanders geven hun badkamer gemiddeld een 7,1 en 4% geeft zelfs een 10. Slechts 13% geeft hun badkamer een 5 of lager. Consumenten van 65 jaar of ouder geven hun badkamer het hoogste cijfer: een 7,6. Het minst tevreden zijn de 45 tot 55 jarigen, met een score van 6,7. 

6 Kleuren kranen en douches – hansgrohe gold poslished optic, kraan goud (Foto hansgrohe  op DroomHome.nl)

Design kraan en doucheset van belang bij consument keuze

Men koopt vooral een nieuwe kraan of doucheset bij het badkamer verbouwen (14% geeft dit aan) of als ze uitgekeken zijn op de oude (9%). Een nieuwe doucheset wordt dan met name uitgekozen het volume van de straal (80% geeft dit aan). Daarna volgt de prijs (77%), de aanpasbaarheid van de straal (73%, duurzaamheid (68%), design (58%) en de kleur (51%).

Meer badkamer inspiratie in de gratis badkamer brochures, vraag ze hier aan!

Google+