Badkamer inspiratie: een industriële look

Badkamer inspiratie: een industriële look 

Industriële badkamer met stoer badkamermeubel en vrijstaand bad

In de wereld van badkamerontwerp staat de industriële stijl bekend om zijn strakke lijnen, stoere accenten en moderne uitstraling. Het is een tijdloze trend die naadloos samengaat met diverse badkamerstijlen. Of je nu de voorkeur geeft aan een eigentijdse badkamer met heldere tinten of een landelijke badkamer met hout, de industriële look kan moeiteloos worden geïntegreerd. Door zwarte kranen en robuuste structuren toe te voegen, krijgt elke ruimte al snel een industriële allure.

De oorsprong van de industriële badkamer

De authentieke uitstraling van de industriële badkamer vindt zijn oorsprong in de oude pakhuizen van New York. Inmiddels hebben de ruwe, onafgewerkte structuren en het gebruik van materialen zoals baksteen en metaal hun weg gevonden naar moderne badkamer ontwerpen. Het is deze verweerde look die de industriële badkamer zijn onderscheidende en tijdloze aantrekkingskracht geeft.

De basis van industriële badkamers

Industriële badkamers kenmerken zich door hun stoere uitstraling die een unieke schoonheid met zich meebrengt. Blootliggende leidingen, ruwe bakstenen muren en accenten van metaal creëren een industriële sfeer. Dit badkamer ontwerp benadrukt de schoonheid van eenvoud, waarbij de nadruk ligt op de ruwe schoonheid van materialen in plaats van op overdadige decoraties.

Industriële badkamer met grijs zwarte geglazuurde wandtegels, zwarte kranen en betonnen wastafel (Foto: micheile Henderson, Unsplash  op DroomHome.nl)

Ruwe materialen en donkere kleuren

Een essentieel aspect van de industriële badkamerstijl is het gebruik van specifieke materialen en kleuren om de gewenste sfeer te bereiken. Denk aan betonnen vloeren, bakstenen wanden, roestvrijstalen armaturen en ruw hout. Het kleurenpalet is doorgaans gebaseerd op donkere tinten zoals zwart en grijs, met hier en daar accenten van diepe, gedurfde kleuren.

Verlichting als sfeerbepaler

Industriële verlichting speelt een cruciale rol in het definiëren van de sfeer in deze badkamers. Denk aan opvallende hanglampen met een vintage uitstraling, industriële wandlampen en blootgestelde gloeilampen. Deze verlichting voegt niet alleen een ruwe uitstraling toe, maar creëert ook een warme en uitnodigende sfeer.

Slim ruimtegebruik

Of je nu een ruime badkamer hebt of juist wat beperkte afmetingen, industriële badkamers bieden slimme oplossingen voor ruimtegebruik. Zwevende rekken, ingebouwde opbergruimte en slim ontworpen meubels helpen bij het maximaliseren van de beschikbare ruimte, terwijl ze trouw blijven aan de industriële stijl.

Doe-het-zelf

Een van de charmes van de industriële stijl is de mogelijkheid om het zelf te doen. Denk hierbij aan het maken van een industriële spiegel met een metalen frame of het ontwerpen van je eigen op maat gemaakte badkamermeubel. Deze persoonlijke touch voegt niet alleen originaliteit toe, maar maakt jouw badkamer ook een unieke weerspiegeling van jouw stijl.

Industriële badkamer met wit vrijstaand bad en boomstronk kruk (Foto: micheile Henderson, Unsplash  op DroomHome.nl)

Industriële badkamers, een tijdloze keuze

De industriële badkamerstijl is een tijdloze keuze voor iedereen die op zoek is naar een stoer design. Door gebruik te maken van karakteristieke materialen, een doordacht kleurenpalet en slimme verlichting, creëer je een badkamer die niet alleen functioneel is maar ook een statement maakt. Laat je inspireren door de industriële trend en breng deze ruwe elegantie naar jouw badkamer.

Laat je inspireren

Als je geïnspireerd bent geraakt om een industriële badkamer te creëren, dan is een showroom de perfecte plek om inspiratie op te doen. Zo kun je bijvoorbeeld Laurens Badkamers in Nijverdal bezoeken, waar je ontdekt hoe je de industriële trend tot leven kan brengen in jouw eigen badkamer. Of je nu op zoek bent naar strakke metalen kranen, betegeling met industriële look of andere accessoires, Laurens Badkamers heeft een ruim assortiment dat aansluit bij de industriële stijl.


Badkamers special met de laatste badkamer trends in luxe badkamers ontwerpen, sanitair en badkamer meubelen!

Google+