Badkamerinspiratie (maar dan anders)

Badkamerinspiratie (maar dan anders)

Badkamerinspiratie – Badkamermeubels en wastafel met hout (Foto verstrekt door Superbath.nl  op DroomHome.nl)

Inspiratieartikelen cirkelen in overvloed rond op internet. Daarom leek het ons een leuk idee om er eens een draai aan te geven. Niet de standaard inspiratietips, maar tips die net wat anders zijn dan anders. In dit artikel zullen we het hebben over onder anderen rosé gouden onderdelen, speciale vormen wastafels & de natuur in huis.

Badkamerinspiratie – Badkamermeubel en wastafelmeubel met hout (Foto verstrekt door Superbath.nl  op DroomHome.nl)

Robuust hout
Het is gebruikelijk om je badkamer aan te kleden met tegels. Dit is makkelijk schoon te maken en het is geschikt voor een hoge luchtvochtigheid. Toch is het ook wel eens leuk om iets anders met je badkamer te doen. Hout is daarom een leuk alternatief en het maakt je badkamer helemaal anders. Je moet natuurlijk wel oppassen met wat voor soort hout je gebruikt. Sommige houtsoorten kunnen niet goed tegen veel vocht.
Je kan natuurlijk voor de makkelijke oplossing gaan en een houten meubel kiezen bij een gespecialiseerde winkel. Villeroy en Boch heeft bijvoorbeeld houten meubels die al zijn bewerkt waardoor het hout tegen de hoge luchtvochtigheid kan en dus geschikt is voor een badkamer.

Badkamerinspiratie – WC hangend toilet met houten achterwand (Foto verstrekt door Superbath.nl  op DroomHome.nl)

Ook kan je ervoor kiezen om zelf hout te gaan uitkiezen om zelf je meubel te maken of te laten maken. Bovendien kan je houten planken gebruiken om te bevestigen aan de muur zoals je op de onderstaande afbeelding kan zien. Dit geeft een super gezellige sfeer en geeft je badkamer of toilet een totaal andere uitstraling!

Badkamerinspiratie – Dornbracht keukenkranen en badkamerkranen in rose goud (Foto Dornbracht, verstrekt door Superbath.nl  op DroomHome.nl)

Rosé goud
Ik denk dat bijna elke badkamer- en Keukenkraan wel zilver is in huis. Zilver is toch de standaardkleur en het past bij alles. Veilige keuze dus… maar het is ook wel eens leuk om iets anders te doen. In de mode zie je ook dat de meeste mensen zilver dragen. Ze vinden het toch het beste passen bij de meeste kleuren, maar de trend van kleuren zoals goud en rosé goud is momenteel ook goed bezig. Je ziet veel meer goud en rosé goud, dus waarom blijven we achter met deze trend in de badkamer?

Badkamerinspiratie bladvormige wastafel (Foto Superbath.nl  op DroomHome.nl)

Bladvormige wasbak
In deze periode is het steeds normaler om aparte dingen in je huis te hebben. Niet iedereen wil meer de standaard meubelen in hun huis hebben, dus steeds meer mensen kiezen voor product dat anders is dan de rest. Waarbij ook deze wasbak, deze is namelijk in de vorm van een blad. Dit heeft een hele andere uitstraling aan de badkamer en een echte eyecatcher. Zorg er wel voor dat je het mooi afstyled met een mooie wastafelkraan!

Badkamerinspiratie – Vrijstaand bad Villeroy & Boch (Foto Villeroy & Boch, verstrekt door Superbath.nl  op DroomHome.nl)

Haal de natuur in huis
Tegenwoordig is het steeds normaler om meer planten in huis te halen. Dit kan je natuurlijk ook in je badkamer doen. Hier twee voorbeelden van verschillende plantenstijlen die je in je badkamer kunt integreren.

Badkamerinspiratie – Vrijstaand bad op poten (Foto verstrekt door Superbath.nl  op DroomHome.nl)

De eerste stijl is het strand. Het strand is denk ik dé plek om tot rust te komen. De heerlijke geluiden van de golven en de meeuwen die boven het water zweven. Wie wil dit nou niet in je badkamer? Om het strand in je badkamer te halen kan je ervoor kiezen om lichte bruintinten te gebruiken. Bovendien kan je werken met verschillende planten. Zoals je op de afbeelding kunt zien, is riet een leuke manier om je badkamer aan te kleden. Het straalt rust uit en het ziet er ook nog eens superleuk uit!

De tweede stijl die je kunt kiezen voor je badkamer is de jungle. Deze stijl kan je combineren met veel planten. Je hebt genoeg planten die iets weg hebben van de jungle en deze planten kunnen allemaal ook goed tegen een hoge luchtvochtigheid. Je kunt het combineren met houten elementen, zoals op de afbeelding is te zien. 

Google+