Badkamerinspiratie voor iedereen

Badkamerinspiratie voor iedereen

Moderne badkamer inspiratie (Foto: Bilal Mansuri, Unsplash  op DroomHome.nl)

Is jouw badkamer toe aan een make-over? Een fijne badkamer is van cruciaal belang. We gebruiken deze ruimte immers elke dag twee keer. Naast een praktische functie heeft de badkamer ook een rustgevende functie. We maken ons hier graag rustig klaar voor een goed begin van de dag en een fijne nachtrust. In dit artikel delen wij badkamer inspiratie voor iedereen. Zo is jouw badkamer binnen de kortste keren jouw favoriete plek in huis.

Lichte luxe badkamer inspiratie met marmerlook badkamertegels (Foto: Max Rahubovskiy, Pexels  op DroomHome.nl)

Licht

Een badkamer leent zich uitstekend voor een mooi licht interieur. Zeker als je een kleine badkamer hebt kan een licht interieur gevoelsmatig de ruimte een stuk groter maken. Het raam in een badkamer is vaak niet heel groot, je wilt immers niet dat de hele buurt mee kan kijken terwijl jij staat te douchen. Je kunt jouw badkamer licht inrichten met witte muurverf, een grote spiegel en goede verlichting. Lichte houten planken aan de muur geven het geheel een beetje een Scandinavische feel. Dat werkt ook altijd heel goed in badkamers.

Groene badkamer inspiratie met badkamer planten (Foto: Lisa Moyneur, Unsplash  op DroomHome.nl)

Groen

Haal buiten naar binnen met een paar mooie planten in jouw badkamer. Planten hebben van nature een rustgevend effect op het menselijk brein en hebben bovendien een luchtzuiverende functie, waardoor de lucht in de badkamer een stuk gezonder wordt om in te ademen. Kies voor in de badkamer voor planten die goed gedijen in een tropisch klimaat, zoals de sanseveria of aloë vera. Deze planten kunnen de stoom die uit de douche komt een stuk beter aan dan andere planten.

Natuurlijke materialen

Natuurlijk materialen zijn een must voor een rustgevende badkamer. Schaf een paar mooie robuuste houten planken aan de muur aan, een mooi kastje onder de wasbak of een handdoekenrek van bamboe stokken. Een wasbak van natuursteen kan er ook ontzettend stijlvol uitzien. In sommige soorten natuursteen kun je zelfs fossielen vinden. Leuk spelletje voor de kinderen.

Romantische badkamer inspiratie (Foto: Ksenia Chernaya, Pexels  op DroomHome.nl)

Een vleugje romantiek

Het kan ook ontzettend leuk zijn als de badkamer een mooie, klassieke en romantische uitstraling heeft. Dit kun je bewerkstelligen met bijvoorbeeld een vrijstaand bad (op pootjes). De meeste mensen hebben een zilver- of staalkleurige kraan. Als je wilt dat de badkamer een romantische uitstraling heeft is het leuk om te kiezen voor een kraan van bijvoorbeeld koper. Met zoveel inspiratie zit er ongetwijfeld iets tussen wat jij in je badkamer zou willen toepassen. Dus steek die handen uit de mouwen en tover de badkamer om tot een klein paleisje.


Badkamers special met de laatste badkamer trends in luxe badkamers ontwerpen, sanitair en badkamer meubelen!

Google+