Hoe creëer je een praktische en fijne badkamer?

Hoe creëer je een praktische en fijne badkamer?

Praktische fijne badkamer inrichten (Foto: Jeske Jovan, Pexels  op DroomHome.nl)

We besteden relatief veel tijd in de badkamer. Het is daarom dat je badkamer zowel praktisch is, als fijn is. Hier zijn een aantal tips voor het creëren van een praktische en fijne badkamer, zodat ook jij optimaal kunt genieten van deze belangrijke ruimte:

De juiste voorzieningen voor jouw ideale badkamer

Een praktische en fijne badkamer creëer je door te kiezen voor de juiste voorzieningen. Dit zijn voorzieningen die het gebruik van de badkamer extra comfortabel maken. Denk hierbij aan een infrarood verwarming, een inloopdouche en voldoende badkamermeubels.

Heb je wel eens gehoord van een infrarood verwarming? Dit is een elektrische badkamer radiator die alleen personen en objecten verwarmt die in de buurt staan van de verwarming. Hierdoor verbruik je alleen stroom wanneer dit nodig is en geniet je optimaal van comfortabele warmte na een warme douche.

Praktische fijne badkamer inrichten – glazen douchewand (Foto: Max Rahubovskiy, Pexels  op DroomHome.nl)

Ook een inloopdouche is een praktische oplossing voor een fijne badkamer. Dit is een douche met glazen douchewand, zonder opstaande randen. Hierdoor is de douche eenvoudig schoon te maken en stap je er altijd eenvoudig in en uit. Ideaal voor gezinnen met kinderen en personen met beperkte mobiliteit, dus! Bovendien ziet het er ook nog eens ontzettend strak en luxe uit.

Rommel in een badkamer is onpraktisch en onhygiënisch. Zorg er daarom voor dat oppervlakken, zoals het wastafelblad, zoveel mogelijk leeg blijven. Berg alle spullen op in badkamermeubels, zoals een kolomkast en een wastafelmeubel. Hierdoor kun je alle oppervlakken goed reinigen en oogt de badkamer rustig en comfortabel.

Creëer een oase van rust: kies de juiste kleuren en materialen voor jouw badkamer

Naast de voorzieningen, dragen ook kleur en materialen bij aan een gevoel van comfort in de badkamer. Besteed daarom voldoende aandacht aan het kiezen van een kleurpalet en kies kleuren waarbij jij je prettig voelt.

Heb je een kleine badkamer? Dan kun je het beste kiezen voor lichte kleuren en natuurlijke aardetinten. Denk hierbij aan beige, gebroken wit of grijs. Hierdoor lijkt de ruimte optisch net even wat groter. Dit voelt doorgaans een stuk fijner dan een benauwende badkamer met donkere kleuren.

Geef je badkamer karakter: voeg persoonlijkheid en stijlvolle accenten toe

Het is belangrijk dat jij je goed voelt in de badkamer. Voeg daarom persoonlijke items toe, waarbij jij je comfortabel voelt. Denk hierbij aan accessoires die passen bij jouw persoonlijkheid. Reis je graag? Laat dit dan terugkomen in de badkamer, zodat je altijd terugdenkt aan alle mooie herinneringen.

Uiteraard laat ook de stijl zien wie jij als persoon bent. Houd je van vintage, industriële of landelijke stijlen? Laat dit dan terugkomen in de badkamer. In combinatie met de persoonlijke accessoires creëer je een badkamer waarin jij helemaal op je plek bent.


Badkamers special met alles over de laatste badkamer trends in luxe badkamers ontwerpen, sanitair en badkamer meubelen!

Google+