Hoe richt je een kleine badkamer in?

Hoe richt je een kleine badkamer in?

Kleine badkamer tips – o.a.  tegels, kleuren, douchecabines, badkamermeubels en spiegels met opbergruimte (Foto Pixabay.com  op DroomHome.nl)

Is het inrichten van een kleine badkamer lastig? Welnee, je bent niet de enige met een beperkt aantal meters voor deze natte ruimte. Het is juist een uitdaging om er zoveel mogelijk uit te halen en jouw kleine badkamer het wellness gevoel te geven. Lees je mee?

Kleine badkamer – tegels

Het bijzondere aan de badkamerruimte is dat het verschil aan werk tussen een grote en kleine badkamer zeer beperkt is. Meestal zit hem dat alleen in het aantal meters tegels. Als je toch aan het rondkijken bent voor badkamertegels laat je eigen smaak voorrang hebben op een partijtje tegels die een paar euro goedkoper is. Vooral in een kleine badkamer met een beperkt aantal tegels maakt het zo op het totaal bedrag weinig verschil en zeer belangrijk: tegels hebben een grote impact op de uitstraling van de badkamerstijl.

Er zijn een aantal praktische tegeltips om de oppervlakte van de badkamer groter te laten lijken:

  • Plaats op de linker of rechter muurzijde donkerder tegels dan tegen de opperzijde. De badkamer zal groter ogen. Donkerder tegels tegen de achterwand, wat je vaak ziet in de douchecel, laten de muur juist naar ‘voren’ komen.
  • Ga voor grotere tegels zodat er minder voegen te zien zijn.
  • Contrast tussen de vloer en muurtegels laat de kleine badkamer groter lijken.
  • De badkamer lijkt ook hoger als de muur niet helemaal tot bovenaan betegeld is. Het resterende stuk muur plus het plafond kun je verven met speciale badkamerverf.

Kleine badkamer tips – Complete douchecabine Wiesbaden Jupiter (Foto Badkamerdepot.be  op DroomHome.nl)

Douchecabines

Door de glazen doorzichtige deuren en zijwanden van douchecabines blijft de volledige ruimte van de badkamer zichtbaar. Met het plaatsen van muurtjes, voorzien van een enkele douchedeur, kan de kleine badkamer nog kleiner aanvoelen. Het voordeel van een muur kan echter weer zijn dat er bijvoorbeeld de standleiding in weggewerkt kan worden en er eventueel een nis voor het plaatsen van badkameraccessoires gemaakt kan worden.

Een kwartronde douchecabine, geplaatst in de badkamerhoek, is door haar vorm een echte ruimtebespaarder. De fraai gevormde douchecabine heeft ook een gesloten versie. Deze complete douchecabine is lekker warm, helemaal klaar voor gebruik en het betegelen van de wanden is niet meer nodig.

Kleine badkamer tips – opbergmogelijkheden, ruimte besparen voor wasmachine (Foto Pixabay.com  op DroomHome.nl)

Kleine badkamermeubels

Ook in een kleine badkamer kun je een pracht van een badkamermeubel plaatsen. Daar wordt goed rekening mee gehouden bij het ontwerpen. In plaats van een rechthoekig design kan een badmeubel bijvoorbeeld bij de wasbak breder zijn en halverwege met een golfbeweging smaller uitlopen. Precies aan de kant waar je de extra ruimte graag ziet.

Badkamerspiegels met opbergruimte

Helemaal terug zijn de badkamerspiegels met opbergruimte. Ze zijn geweldig om te zien met ingebouwde led verlichting en opbergruimte. Al die rommelige flesjes zijn nu helemaal uit beeld en super snel bij de hand. 

Google+