Hulp bij het kiezen van de juiste badkamertegels

Hulp bij het kiezen van de juiste badkamertegels

Badkamertegels kiezen tips – witte metrotegels, witte waskom, goudkleurige kraan en badkamerspiegel (Foto Karolina Grabowska, Pexels.com  op DroomHome.nl)

Ga je jouw oude badkamer een make-over geven of mag je een compleet nieuwe badkamer uitkiezen? Lucky you! Vaak zijn mensen snel geneigd om aan dingen te denken zoals wat voor douchekop neem ik? Of wat voor spiegelkast past er in mijn badkamer? Dit zijn natuurlijk leuke dingen die je badkamer veel sfeer geven, maar als we het over de nummer één sfeermaker hebben, dan is het wel de vloer. De meest gebruikte vloer voor de badkamer zijn tegels. Maar welke tegels passen er precies bij een bepaald type badkamer? Wij vertellen je alle ins and outs!

De kleur

Om je wat houvast te geven is er een mooie vuistregel die je verder kan helpen. Als je een grote badkamer hebt, kies je voor donkere tegels. En als je een kleine badkamer hebt kies je voor lichtere tegels. Je hoeft je hier natuurlijk niet aan te houden, maar met deze regel lijkt je badkamer wel optisch groter of juist kleiner. Dit komt omdat donkere tinten licht absorberen en voor lichte tinten geldt het tegenovergestelde.

De grootte

De grootte van de tegels is misschien wel één van de belangrijkste keuzes. Er zijn meerdere theorieën, maar wij houden het volgende aan: of je nu een kleine of een grote badkamer hebt: grote tegels kunnen altijd. Bij een kleine badkamer wordt de ruimte optisch groter als je voor grote tegels gaat. Bij een grote badkamer ziet het er ook nog steeds ruimtelijk uit als je grote tegels kiest. Je gaat voor kleine tegels als je voor een gedetailleerde badkamer wilt gaan. Je kunt er bijvoorbeeld bepaalde onderdelen mee accentueren, zoals de ombouw van het bad. Wat ook helemaal on-trend is, is om kleine en grote tegels van hetzelfde materiaal te combineren. Zo creëer je een speels effect.

Materiaal

Tegenwoordig komen er steeds meer materialen op de markt, waardoor de keuze alleen maar groter (en moeilijker) wordt. Het is dus belangrijk dat je je hier goed in verdiept voordat je een keuze maakt. Het type materiaal dat misschien al het langste wordt gebruikt, is natuursteen. Als je bijvoorbeeld voor marmer gaat, kies je een chique (en dure) optie die ontzettend veel karakter aan de badkamer geeft. Een ander soort materiaal dat een grote opmars maakt, zijn keramische tegels. Deze tegels zijn wat vriendelijker voor je portemonnee, zijn makkelijk schoon te houden én ze gaan ook nog eens erg lang mee.

Onderhoud

Om je badkamer zo lang mogelijk mooi te houden, is het belangrijk dat het goed onderhouden wordt. Als je niet te veel tijd kwijt wilt zijn aan het schoonmaken van je badkamertegels is het verstandig om de verschillen tussen de tegels op een rijtje te zetten. We nemen voor het gemak weer het verschil tussen natuursteen en keramische tegels. Natuursteen vereist meer onderhoud dan bij keramische tegels. Als je bijvoorbeeld een gezin hebt waar vaak genoeg gemorst wordt, kun je beter voor keramische tegels gaan. Verder is het goed om in je achterhoofd te houden dat je op witte tegels snel zeepresten ziet en op hele donkere tegels zie je snel kalkaanslag.

Hopelijk heb je nu genoeg informatie opgedaan om de juiste badkamertegels voor jezelf uit te kiezen. Succes met de zoektocht!

Google+