Je Badkamer Inrichten Met Sfeervolle Verlichting

Je Badkamer Inrichten Met Sfeervolle Verlichting

Sfeervolle badkamerverlichting tips (Foto Aaron Huber, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

Je zou het zo niet zeggen, maar de juiste verlichting in de badkamer is van groot belang. De juiste verlichting kan namelijk een ruimte vergroten, een bepaalde interieurstijl versterken en is daarbij ook gewoon hartstikke functioneel. De badkamer is namelijk niet alleen de ruimte waarin je jezelf klaarmaakt voor een nieuwe dag, het is ook de ruimte waar je letterlijk de dag van je af laat spoelen en weer nieuwe energie opdoet. Een fijne, verwelkomende sfeer in de badkamer is dus van groot belang.

Soorten verlichting
Voor een complete, sfeervolle badkamerverlichting maak je gebruik van drie verschillende soorten verlichting. Om nu een wat duidelijker beeld te krijgen van de mogelijkheden in badkamerverlichting, kijk dan eens in het assortiment van badkamerlampen van Rietveld Licht & Wonen.

1. Algemene verlichting
De algemene verlichting is de verlichting die je, inderdaad, in het algemeen gebruikt. Vaak is dit de plafondlamp of een centraal lampen systeem dat je aanzet zodra je de badkamer binnenkomt. Het is van belang dat deze verlichting de gehele badkamer verlicht, zonder dat er donkere hoekjes ontstaan. Vaak gebruik je voor deze verlichting een lamp die zoveel mogelijk aansluit bij het daglicht.

Sfeervolle badkamerverlichting tips voor bij te scheren bijvoorbeeld (Foto Patrick Coddou, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

2. Taakverlichting
De taakverlichting gebruik je voor specifiekere zaken. Scheren, tanden poetsen of je make-up op doen bijvoorbeeld. Deze verlichting schijnt niet direct in je ogen maar verlicht precies waar nodig zodat jij de ‘taak’ goed kan volbrengen. Vaak is dit bijvoorbeeld verlichting die direct in de spiegel ingebouwd is. Deze verlichting is geconcentreerder, maar vaak van lager wattage dan de algemene verlichting.

3. Accent verlichting
Als laatste hebben we de accentverlichting. Dit is ook wel de sfeerbepaler in de badkamer. Denk bij accentverlichting aan een led strip onder de wasbak of badrand. Kleine sfeer brengende spots in planken en muren of gekleurde lampen die de hele ruimte een fijne spa-feel geven. Het is verlichting van het laagste wattage en wordt echt puur en alleen gebruikt om accenten aan te brengen in de badkamer.

Lichtplan bepalen
Gebaseerd op deze 3 functies in badkamer verlichting kun je dus gemakkelijk je eigen lichtplan bepalen. Misschien heb je een hele kleine badkamer en geen ruimte voor accentverlichting, of juist een hele grote en behoefte aan meer accentverlichting. Kijk waar jouw wensen en behoeften voor deze ruimte liggen en baseer daar het algehele lichtplan voor je badkamer op. Zodra het lichtplan bepaald is, is het een stuk gemakkelijker uitzoeken! Blijf ook dicht bij de inrichting van je badkamer bij het uitkiezen van de lampen. Heb je een hele strakke badkamer, dan is een strakke plafondlamp en paarse accentverlichting misschien wel de juiste keuze, terwijl dit bij een landelijk interieur een hele andere uitstraling zou geven. Je hebt de sfeer in je badkamer helemaal in eigen hand!

Google+