Kleed je toilet aan met de juiste toiletmeubels: het perfecte toiletmeubel

Kleed je toilet aan met de juiste toiletmeubels: het perfecte toiletmeubel

Luxe toiletmeubel met ruime opbergruimte en prachtige wastafelkraan (Foto: Anwar Hakim, Unsplash  op DroomHome.nl)

Een toiletmeubel is een essentieel onderdeel van elke badkamer. Het biedt niet alleen opbergruimte voor al je toiletspullen, maar kan ook de stijl en uitstraling van je toilet verbeteren. Bij het kiezen van het perfecte toiletmeubel zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

De juiste maten voor in jouw toilet met de goede opbergruimte

Allereerst is het belangrijk om de juiste maat te kiezen. Meet de beschikbare ruimte in je toilet op en zorg ervoor dat het toiletmeubel goed past. Een te groot meubel kan je toilet overvol laten lijken, terwijl een te klein meubel niet genoeg opbergruimte biedt.

Daarnaast is het belangrijk om te bedenken welke functies je wilt dat het toiletmeubel heeft. Wil je bijvoorbeeld een meubel met lades of planken? Moet er een wastafel in het meubel zijn geïntegreerd? Denk ook aan de hoeveelheid opbergruimte die je nodig hebt voor je toiletspullen.

Soorten en maten toiletmeubel

Er zijn verschillende soorten toiletmeubels die je kunt kiezen. Een populaire optie is een hangend toiletmeubel. Dit type meubel wordt aan de muur bevestigd en creëert daardoor een ruimtelijk gevoel in je toilet. Daarnaast kun je ook kiezen voor een staand toilet meubel, dat op de grond staat. Dit type meubel biedt vaak meer opbergruimte.

Een ander belangrijk aspect om te overwegen is het materiaal van het toiletmeubel. Je kunt kiezen voor hout, glas, kunststof of een combinatie van materialen. Bedenk welk materiaal het beste bij de stijl van je toilet past en welk materiaal het meest praktisch is voor gebruik in een vochtige omgeving.

Een wastafelkraan om je toilet af te maken

Naast het toiletmeubel is ook de wastafelkraan een belangrijk element om de juiste sfeer in je toilet te creëren. Er zijn verschillende typen wastafelkranen waaruit je kunt kiezen. Een veel voorkomend type is de enkele hendelkraan. Deze kraan heeft één hendel waarmee je zowel de temperatuur als de waterstroom kunt regelen. Dit type kraan is gemakkelijk in gebruik en ziet er vaak modern uit.

Een andere optie is de tweegreepskraan. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft deze kraan twee handgrepen: een voor warm water en een voor koud water. Dit type kraan heeft een klassieke uitstraling en kan goed passen bij een traditionele of retro-stijl toilet.

Verschillende soorten kranen

Net zoals bij toiletmeubels, zijn er ook verschillende soorten wastafelkranen om uit te kiezen. Een veelvoorkomende keuze is de standaard wastafelkraan, die op de wastafel zelf wordt gemonteerd. Dit type kraan is gemakkelijk te installeren en biedt een traditionele uitstraling.

Een andere optie is de wandgemonteerde wastafelkraan. Deze kraan wordt aan de muur boven de wastafel gemonteerd, wat een strak en modern effect geeft. Dit type kraan is vooral handig als je een kleine wastafel hebt, omdat het geen ruimte op de wastafel inneemt.

Het aankleden van je toilet met de juiste toiletmeubels kan een groot verschil maken in de uitstraling en functionaliteit van je badkamer. Het kiezen van het perfecte toiletmeubel en de juiste wastafelkraan is essentieel om de gewenste sfeer te creëren. Denk aan de maat, functies en materiaal van het toiletmeubel, en kies een wastafelkraan die past bij de stijl van je toilet. Met de juiste toiletmeubels kun je van je toilet een echte eyecatcher maken!


De nieuwste toilet en badkamer trends 2024 in design, badkamer sanitair, badkamer meubelen en trendy badkameraccessoires!

Google+