Nieuwe trend; donkere kleuren in je badkamer en keuken

Nieuwe trend; donkere kleuren in je badkamer en keuken

Nieuwe badkamer trend: donkere badkamers (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

Is het jou al opgevallen? In magazines, winkels en online zie je tegenwoordig zoveel mooie donkere meubels en accessoires voor in de badkamer en keuken. Door donkere kleuren toe te voegen in huis wordt het direct knus en gezellig. Daarnaast geeft het ook gelijk een chique uitstraling! Ik ging mij verdiepen in deze trend en vertel je hier graag meer over. Let’s begin!

Wees creatief
Een lange tijd zag je dat de Scandinavische stijl erg populair was. Hoe witter en leger hoe beter, maar nu zie je steeds meer kleur en dan vooral donkere kleuren zoals blauw, zwart en bruin. Prachtig! Iedereen doet steeds meer waar hij of zij blij van wordt en daarom is mijn tip: think out of the box. Laat je creativiteit spreken en zoek naar inspiratie die bij jouw badkamer of keuken past.

De juiste balans
Het is belangrijk om te kijken naar de juiste verhouding. Je wilt namelijk een stijlvolle en elegante look creëren, maar niet het gevoel hebben alsof je in een beklemmende ruimte bent, toch? ;-) Kijk daarom goed naar jouw keuken en badkamer. Voeg toe wat je mist en combineer zwarte meubels met lichtgrijs bijvoorbeeld. Op deze manier houdt je het sfeervol en donker, maar wel in een goede balans. Hou jij van iets meer kleur erbij? Kies dan bijvoorbeeld één accentkleur die je overal laat terugkomen.

Nieuwe keuken trend: donkere en zwarte keukens (Foto Jean Philippe Delberghe, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

Creëer sfeer
Bij deze trend zie je ook veel houten keukens. Niet zo gek, want hout is tegenwoordig niet meer weg te denken in een interieur. Hout geeft een rustige, natuurlijke look en er zijn veel verschillende soorten van. Denk bijvoorbeeld aan Berken, Orkan of Grenen. Wat past het beste bij jou? Grof hout of juist wat zachter? Daarnaast ben ik ook helemaal weg van zwarte keukens. Doordat zwart stijlvol, modern en tijdloos is, raak je hier niet snel op uitgekeken. Ook kun je zwart makkelijk combineren met andere kleuren! Ideaal.

Ontspannen
Na een dagje weg of wanneer je thuiskomt van werken wil je niets liever dan even lekker uitrusten. Dat doe je meestal eerst op de bank, maar daarna wil je natuurlijk genieten van een warme douche of ontspannen in bad. Ik vind daarom een fijne badkamer erg belangrijk. Zorg ervoor dat deze ruimte er schoon en opgeruimd uitziet. Op deze manier kun je optimaal genieten en kun je je volledig ontspannen. Vind jij badkamers ook zo belangrijk en wil jij jouw badkamer een make-over geven? Kies dan eens voor een donkere look! Dit geeft direct een luxe en spa-achtige uitstraling. Vind je het lastig en weet je niet waar je moet beginnen? Neem een kijkje op Pinterest en maak een aantal borden aan. Op deze manier zie je snel wat bij jouw past. Ga ermee aan de slag en daarna: relaxen maar!

Krijg jij ook helemaal zin om je interieur te veranderen en donkere kleuren toe te voegen? Ik in ieder geval wel! Hopelijk heb ik je kunnen inspireren met deze mooie trend. Liefs.

Google+