O nee, wc verstopt? Dit zijn 4 dingen die je er zelf aan kunt doen!

O nee, wc verstopt? Dit zijn 4 dingen die je er zelf aan kunt doen!

WC verstopping op het toilet – Toilet bewijzering (Foto: Tim Mossholder, Pexels  op DroomHome.nl)

Een verstopte wc is een van de meest vervelende problemen die je in huis kunt tegenkomen. Het kan zorgen voor ongemak en zelfs voor overstromingen als het niet snel wordt opgelost. Het probleem is erg vervelend, vooral wanneer het vaak voorkomt of niet snel opgelost kan worden. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je zelf kunt doen om een verstopte wc te verhelpen voordat je een loodgieter hoeft in te schakelen. In dit artikel bespreken we vier eenvoudige manieren om een wc-verstopping aan te pakken.

Gebruik een ontstopper

Een van de meest voor de hand liggende manieren om een wc verstopt op te lossen, is door een ontstopper te gebruiken. Een ontstopper is een handig gereedschap dat vacuüm creëert en de verstopping kan losmaken. Zorg er daarom voor dat je er altijd eentje in huis hebt liggen. Zorg ervoor dat de ontstopper goed afsluit rondom de afvoer en duw en trek vervolgens krachtig op en neer. Herhaal dit een aantal keer totdat het water weer normaal begint weg te lopen. 

Maak gebruik van een ontstoppingsmiddel

Als een ontstopper niet helpt, kun je ervoor kiezen om een ontstoppingsmiddel te gebruiken. Er zijn verschillende soorten ontstoppingsmiddelen verkrijgbaar bij de supermarkt of doe-het-zelf zaak. Volg de instructies op de verpakking en giet het middel in de wc. Laat het enige tijd inwerken en spoel vervolgens door met heet water. Het ontstoppingsmiddel kan het riool ontstoppen om de verstopping op te lossen en de afvoer vrij te maken.

Maak de afvoer schoon

Een verstopte wc kan ook worden veroorzaakt door ophoping van vuil en afval in de afvoer. Probeer de afvoer schoon te maken door een lange flexibele slang in de afvoer te steken en deze heen en weer te bewegen. Hiermee kun je proberen de verstopping los te maken en het vuil weg te spoelen. Je kunt ook een speciale afvoerreiniger gebruiken om eventuele resten en vuil te verwijderen.

Gebruik een plopper

Als de ontstopper niet helpt, kun je ook een plopper gebruiken om de wc te ontstoppen. Een plopper werkt op dezelfde manier als een ontstopper, maar heeft een andere vorm. Plaats de plopper over de afvoer en duw en trek krachtig op en neer. Dit kan helpen om de verstopping los te maken en het water weer te laten doorstromen. 


De nieuwste toilet en badkamer trends in design, badkamer sanitair, badkamer meubelen en trendy badkameraccessoires!

Google+