Toilet renoveren – De 7 leukste toiletruimte ideeën

Toilet renoveren – De 7 leukste toiletruimte ideeën

Tiger toilet accessoires Noon chroom (Foto Tiger badkamer accessoires op DroomHome.nl)

 Foto: Tiger toilet accessoires Noon chroom

Eén van de drukst bezochte ruimtes in huis is toch wel het toilet. Niet alleen jij en de andere gezinsleden maar ook alle visite brengt er een ‘hoognodig’ bezoekje. Heb jij al zo’n gastvrije ruimte die gezien mag worden? Het is tijd voor een toilet renovatie! Dat kunnen kleine aanpassingen zijn van het vervangen van de toilet accessoires tot het aanpakken van de muren, vloer en het plaatsen van een nieuwe toiletpot en wastafel. Na het lezen van de leukste toilet renoveren tips, wil ook jij jouw kleinste kamertje een frisse make-over geven!

7 Toilet renoveren ideeën

Toilet renoveren – Geberit AquaClean douchewc (Foto Geberit op DroomHome.nl)

Foto: Geberit douchewc AquaClean

1 - De toiletpot zelf
Het middelpunt van de toiletruimte is natuurlijk… de toiletpot. Bij een wc renovatie kan de constructie een uitdaging zijn. Ga je een toilet kopen, kijk of een staande toiletpot of inbouwtoilet met hangtoilet mogelijk is. Daarnaast kun je kiezen voor een vlakspoel of diepspoel toilet. Ook een bepaalde hoogte kan jouw voorkeur hebben. Bij een inbouwtoilet kun je zelf de hoogte bepalen, bij een staand toilet staat deze al vast.

Bocchi toilet en wastafel in verschillende kleuren (Foto Creavit Bocchi badkamer sanitair op DroomHome.nl)

Foto: Bocchi toilet en wastafel in verschillende kleuren – Creavit

2 - Wit, zwart toiletpot of andere kleur?
Ken je ze nog die verguisde groene toiletpotten uit de jaren 70? Nu helemaal retro! Na jarenlange dominantie van de witte toiletpot is de kleur zwart toiletpot aan een opmars bezig in de wc ruimte. Na de zwarte toilet accessoires wordt in de toilet renovatie ook de toiletpot in kleur meegenomen. Ja, want zowel het toilet zelf als de wastafels en badmeubels kunnen vandaag de dag in vele kleuren  geleverd worden.

LOOOX inbouwnis voor wc rol, toiletborstel en badkamer spulletjes (Foto LOOOX op DroomHome.nl)

Foto: LOOOX inbouwnis voor wc rol, toiletborstel en badkamer spulletjes

3 - Inbouwnis in de toiletruimte
Creëer decoratieve maar ook verbergende opbergruimte in het toilet met een inbouwnis. Een hangtoilet komt door zijn constructie naar voren. Het plaatsen van een inbouwnis is daardoor prima te realiseren. In de nis boven het toilet is er plaats voor geurkaarsen en lekkere zeepjes. In de inbouwnis naast de toiletpot kan de toiletborstel met extra wc rol opgeborgen worden.

Graham & Brown behang Loo Loo met antieke toiletpotten (Foto Graham & Brown op DroomHome.nl)

Foto: Graham & Brown behang Loo Loo met antieke toiletpotten

4 - De toilet muren aanpakken
Je weet nooit wat er allemaal tegen de muren aan spat in de wc. Uit hygiënisch oogpunt is het van belang dat er rondom een meter hoog een goed vuil afneembare ‘lambrisering’ wordt aangebracht. Dit zijn doorgaans (geïmpregneerde natuursteen) tegels. Daarboven kun je helemaal los gaan en de toilet muur bekleden zoals je zelf wilt. Wat dacht je van Engelse toiletpotten behang en grappige muurstickers toilet decoratie? Er is ook afschrobbare verf coating en speciale badkamer verf waarmee je de gehele wc muur kunt voorzien.

Toilet vloer – Moduleo vinylvloer in houtlook (Foto Moduleo op DroomHome.nl)

Toilet vloer – Moduleo vinylvloer in houtlook

5 - Toilet vloer met houtlook
Breng eenheid in de vele meters vloer van de woning! Is een houten vloer door de warme uitstraling jouw favoriet? Je kunt de wc vloer tegelen of een vinylvloer leggen in houtdecor met de ‘feel’ en ‘look’ van echt hout. Je ziet niet alleen de houtstructuur, je voelt het ook. Deze vloeren zijn perfect geschikt voor de natte ruimtes in huis als de badkamer en keuken.

LOOOX Wandplank met toiletrolhouder – LOOOX toilet accessoires (Foto LOOOX op DroomHome.nl)

Foto: Looox toilet accessoires: wandplank met wc rolhouder

6 - De houten planken toilet tip
In het kleinste kamertje van de woning kun je ruimte winnen door de hoogte in te gaan. Planken en dan vooral houten planken zijn echte sfeermakers waar jouw geurstokjes en gastendoekjes een prachtig eigen plekje krijgen. Bij de combinatie van plank/tray met wc rolhouder is er plaats om de telefoon neer te leggen tijdens het bezoekje, zonder kans op waterschade.

Foto: Toilet planten en badkamer planten (Foto Phil Hearing, Unsplash.com op DroomHome.nl)

Foto: Toilet- en badkamer planten - Phil Hearing, Unsplash.com

7 - Toilet en badkamer planten
Klimop (Hedera), krulvaren (Nephrolepis) en lepelplant (Spathiphyllum) zijn naast dat ze heel mooi zijn om te zien ook nog eens luchtzuiverende planten. Komt dat even goed uit op het toilet! De toilet- en badkamer planten hebben natuurlijk wel licht nodig om te groeien. Bij gebrek aan een raam is een led plantenlamp een oplossing. 

Google+