Waar Moet je op Letten bij het Kiezen van een Douche

Waar Moet je op Letten bij het Kiezen van een Douche

Tips voor de keuze van de douche – Zwarte Sealskin Soho douchecabine (Foto Sealskin  op DroomHome.nl)

Hollanders zijn gek op douchen! Lekker onder de douche stappen wint aan populariteit ten opzichte van een uitgebreide bad-beurt. Velen baden worden dan ook ingeruild voor inloopdouches of douchecabines in de badkamer. Zeker als de kinderen groter worden is een douche veel handiger als ze na alle sportactiviteiten snel het zweet en gras van zich af kunnen spoelen.  Oké, we gaan voor een douche, maar wat voor een douche past het beste bij jou en jouw badkamer? We dompelen ons onder in alle douche informatie.

Inloopdouches en vlakke douchebakken

Hot en happening is de inloopdouche in de moderne badkamer. Het woord zegt het al: je kunt vrij in en uit bewegen zonder uit een douchebak te moeten stappen. Het grote interieur-pluspunt is, is dat de tegels door kunnen lopen over de gehele vloer. Ook met een transparante glazen wand wordt de badkamerstijl niet onderbroken. Om afwatering te creëren moeten de tegels wel zo gesneden en gelegd worden dat het water afloopt in een doucheputje.

Tips voor de keuze van de douche – Inloopdouche Sealskin get Wet Impact (Foto Sealskin  op DroomHome.nl)

Nieuw is de douchetegel in hetzelfde materiaal als de badkamertegels. De douchetegel is een grootformaat tegel met een compleet drainsysteem. Er zijn ook vlakke douchevloeren met afvoer die ingetegeld worden in de douche. Op deze vlakke douchebak zit een veilige antislipvoorziening.

Tips voor de keuze van de douche – Aqualux Shine douchecabine kwartrond (Foto Aqualux  op DroomHome.nl)

Douchecabines

Heerlijk warm blijft het in een douchecabine door de douchedeur die de warmte in de ruimte binnen houdt. Er zijn prachtige douchecabines in verschillende vormen, maten (kwartrond, vierkant, vijfhoek) en materialen als aluminium, RVS, kunststof en wanden van glas. Check altijd of de glazen douchewanden van veiligheidsglas zijn gemaakt. Mochten de wanden al niet vanuit de fabriek een antikalk behandeling hebben ondergaan dan kun je prima zelf een glas coating op de douchewanden aanbrengen. 

Tips voor de keuze van de douche – complete douchecabine Aqua Splash Rainbow (Foto Aqua Splash  op DroomHome.nl)

Met een bijpassende douchebak blijven ook je voeten lekker warm tijdens het douchen en loopt het water goed weg. Zeker in woningen met houten vloeren is een douchebak aan te raden ter voorkoming van een eventuele lekkage. Bij een complete douchecabine worden zelfs de achterpanelen, douche(meng)kraan, douchekop en andere sanitair benodigdheden meegeleverd. De grote industriële woontrend zie je trouwens ook terug in de badkamer met mat zwarte aluminium profielen. Strak en stoer van buiten, maar nog steeds makkelijk schoon te maken van binnen!


Online Gratis Woonbrochures Aanvragen! – Gratis Keukenbrochures, Mooie Brochures van Badkamers, Interieur Magazines, Wonen & Slapen Boeken, Haarden & Gratis Vloeren Stalen Aanvragen LEES MEER…
Google+