5 Creatieve Muur Make-Over Tips

5 Creatieve Muur Make-Over Tips

5 Creatieve Muur Make-Over Tips - Van Postkaarten Kunst, Verticaal Tuinieren, Behang Panelen, Tafel en Bed Kunst tot Stickers Bedrukken. (Foto Wanddecoratie Ideeën 123rf.com op DroomHome.nl)

Ga de uitdaging aan met die lege saaie muur! We hebben 5 wanddecoratie make-over tips op een rijtje gezet voor een originele, betaalbare en makkelijk te maken creatieve muur. Inspiratie voor een echte WAUWWW!! wand.

Postkaarten Kunst
Maak een eigen collage van postkaarten als betaalbaar kunstwerk voor aan de muur. Boekwinkels hebben vaak hele mooie postkaarten dozen met één onderwerp: zoals wereldberoemde jaren 30 of design klassieker foto's van Getty, maar ook grafische ontwerpen of bijzondere schilderijen. Je kunt natuurlijk ook zelf een collectie uit wenskaarten samenstellen en selecteren op kleur, quotes of thema.

Verticaal Tuinieren
Wil je de muur een ‘groene’ metamorfose geven dan is een plantenbak die je verticaal aan de muur hangt een must. Er zijn verschillende systemen waar echte levende planten in groeien, maar er zijn ook kant en klare plantenwanden met kunstplanten die nooit water nodig hebben.

Behang Panelen
Liever geen 3D groene tuin aan de muur dan is het behangen van schilderijpanelen een uitstekend alternatief. Natuur is helemaal hot op de muur! Van palmen bomen en hedera planten tot bladeren behang als tabaksbladeren in Cubaanse stijl. Dit zie je in alle grote behangcollecties terugkomen.

Stick to Stickers
Een muur behangen in huis blijft een hele klus. Met stickers geef je de wand een geweldige make-over. Naast dat het makkelijk aanbrengen is, is het ook betaalbaar. Je kunt creatief helemaal los gaan en naar eigen ontwerp stickers laten drukken. Dure lijsten zijn overbodig en gaten boren helemaal niet nodig!

Kunst van Tafel en Bed
Heb je het ook wel eens dat je denkt: dit tafellaken of dekbedovertrek zou perfect aan de wand kunnen hangen. Werken van bekende kunstenaars als Corneille en Herman Brood zijn in een prachtige kwaliteit verwerkt op tafellinnen met bijbehorende servetten en dekbedhoezen met kussenslopen. Laat het doek opspannen bij een lijstenmakerij en je hebt een fantastisch kunstwerk als wanddecoratie voor niet al te veel geld.

Google+