5 Ideeën voor originele wanddecoratie

5 Ideeën voor originele wanddecoratie

5 Originele wanddecoratie ideeën (Foto George Milton, Pexels.com  op DroomHome.nl)

Veel mensen kijken bij het indelen van het interieur voornamelijk naar meubels, accessoires en verlichting. En dat is natuurlijk logisch, want deze items nemen de meeste ruimte in beslag en zijn nu eenmaal essentieel bij een inrichting. Toch willen we je graag adviseren om ook eens kritisch te kijken naar je lege muren. Met wat wanddecoratie kun je deze goed aankleden, waardoor je je interieur echt afmaakt! Bij deze geven we je enkele ideeën ter inspiratie.

In bijzondere vormen

Je kunt foto’s natuurlijk simpelweg ophangen in een lijst, maar je kunt er ook wat creatiefs mee doen. Vorm je foto bijvoorbeeld door meerdere Hexagon-vormen naast elkaar te plakken. Je kunt dan een foto kiezen en deze op verschillende soorten tegeltjes te laten drukken. Hierdoor ontstaat een speels effect, maar blijf je de foto zelf nog goed zien. Dit is ontzettend leuk in bijvoorbeeld een kinderkamer.

Met plexiglas

Plexiglas versterkt vele kleuren van een foto. Als je dus een ontzettend gave foto hebt gemaakt waarbij veel kleur en levendigheid te zien is, kun je deze goed laten afdrukken op plexiglas. Zo heb je een prachtig schilderij die bijna tot leven komt in je woonkamer! Dit is geen foto meer, maar kunst.

Op hout

Een andere variatie van de wanddecoratie mogelijkheden is de foto af laten drukken op hout. Dit zie je nog niet heel vaak, maar wordt wel steeds populairder. Dit geeft de foto namelijk een zeer natuurlijke uitstraling, waardoor deze perfect bij een interieur past met vergelijkbare materialen. Wanneer je bijvoorbeeld rotan meubelen hebt (welke zeer trendy zijn momenteel) kun je een houten schilderij er prima tussenhangen.

‘Gewoon’ op een canvas

Het mooie aan het materiaal canvas is dat het op meerdere plekken gehangen kan worden. Heb je bijvoorbeeld een prachtige foto van het strand, een uitkijkpunt over de bergen of een ander natuur-gerelateerd object? Dan kun je deze prachtig ophangen in de badkamer of zelfs in de tuin. Zo kun je overal genieten van je eigen kiekjes, of kies je er toch stiekem voor om een mooier kiekje van het internet af te laten drukken?

Een meerluik

Dit is een ontzettend populaire variant die je zelfs in woonwinkels tegenkomt. Het leukste is natuurlijk om je eigen foto’s te gebruiken voor een meerluik, waarbij je bijvoorbeeld mooie landschappen uiteenzet. Denk hierbij wel vooral aan grote objecten, want close-ups gaan bij dit idee niet zo goed werken.

Google+