Behang Trend: Jouw Woonstijl, Jouw Fotobehang!

Behang Trend: Jouw Woonstijl, Jouw Fotobehang!

Behang Trends: Fotobehang iKebana van BN wallcoverings, Design Edward van Vliet (Foto BN Wallcoverings Wallpaper, Photomural  op DroomHome.nl)
Van een mooie collage van verschillende fotolijsten tot 1 hele grote foto die de complete muur bedekt. In de nieuwste interieurdecoratie trend laat je meer van jezelf zien. Toon lef in de inrichting van je huis: Maak een statement van je woonstijl op 1 hele muur met fotobehang!

Fotobehang is een enorme opmars aan het maken in Nederland. Je ziet prachtige opgeblazen foto's van oude stadszichten op verschillende gebouwen verschijnen en metro's beplakt met complete dierentuinen. Een mooi voorbeeld is de net geopende Markthal in Rotterdam waar het dak 1 groot stilleven is van verse groente & fruit en natuur. De appartementen er boven kijken zo op het kleurrijke tafereel. Net als bij 2TheLoo genieten van een bruisende stad in ons toilet. Dat willen wij ook in ons eigen huis!

Fotobehang in Iedere Kamer

Een ruimte in huis komt tot leven met een enorme foto op de muur. Voor iedere kamer is er wel een thema te bedenken.

Keuken: Hou je van lekker koken en bakken in de keuken, dan is een wand bekleed met een fotobehang van kleurige kruiden of groente en fruit als sappige appels een ware blikvanger. Mooie pastasoorten doen verlangen naar de Italiaanse keuken. Voor de wijnliefhebber zijn wijnvaten, kurken & wijnflessen een inspiratiebron voor op de muur.

Behang Trends: Fotobehang in Huis - Markthal Rotterdam, Dak Stilleven met Groente, Fruit & Natuur (Foto Markthal Rotterdam  door DroomHome.nl)

Woonkamer: In de woonkamer zijn steden en architectuur favoriet in een design interieur met een combinatie van moderne meubels en design klassiekers. Voor de landelijk wonen stijl zorgt het fotobehang bos voor een rustige sfeer in de ruimte zoals witte berk boomstammen. Een echte cottage country lifestyle creëer je door een stenen muur foto achter de haard.

Badkamer: Uitzicht vanuit je vrijstaande bad op witte zandstranden en een prachtige blauwe zee in de badkamer geeft je het ultieme vakantiegevoel. Of wil je meer een wellness sfeer creëren met fotobehang van een zentuin of hotstones en bloesemblaadjes.

Slaapkamer: In de slaapkamer zijn natuur, bloemen en planten zeer geschikt om tot rust te komen voor een volgende hectische dag. Het Edward van Vliet ontwerp van fotobehang voor BN Wallcoverings met tropische insecten en vogels is 1 van de behang trends van 2015.

Kinderkamer: De kinderkamer vraagt om een bonte verzameling van kleuren. Fotobehang van stripfiguren en bekende typetjes uit films als Cars, Hello Kitty & Barbie, maar ook de space en junglekamer is helemaal te gek voor de jongens en meisjes kinderkamer.

Voor meer voorbeelden is Pinterest een grote inspiratiebron.

Behang Trends: Fotobehang in Huis - 2TheLoo Toiletten Beroemd om het Fotobehang op de Muur (Foto 2TheLoo  door DroomHome.nl)

Eigen foto op de muur

Een eigen grote foto (of meerdere foto's) gebruikt als muurdecoratie.

Maak je zelf goede foto's of heb je de perfecte foto die je uitvergroot wil plaatsen op een muur, dan kun je jouw eigen fotobehang laten maken en er is zelfs fotobehang op maat.

Fotobehang aanbrengen

Het aanbrengen van fotobehang is gemakkelijk, maar vraagt wel geduld.

Het is een secuur werk. Om het behangen makkelijker te maken zijn de verschillende behangrollen op volgorde genummerd. De ondergrond van de muur moet echt geheel glad en schoon zijn, zonder gaten en behangresten om het fotobehang netjes te kunnen plaatsen. De verschillende behangdelen moeten elkaar een aantal millimeters overlappen omdat het behang wat krimpt na het drogen.

Vlies fotobehang is veel sterker dan normaal papier fotobehang en geeft minder kans op scheuren. Er is ook een zelfklevend fotobehang bij onlineprinters.nl die je binnen enkele seconden op de muur hebt geplakt zonder lijm op de behangdelen te smeren. Volg altijd de instructies geleverd bij het fotobehang. Op YouTube staan verschillende handige fotobehang instructie video's.

Google+