Behangen Anno 2017: Subtiel Maar Opvallend

Behangen Anno 2017: Subtiel Maar Opvallend

Behang Trend 2017: Subtiel Maar Opvallend – Vliesbehang Met Cactus Print (Foto  op DroomHome.nl)

Behangen was ooit heel standaard. Twintig jaar geleden. Het was mooi en een goedkoop alternatief voor stucwerk.

Maar vandaag de dag is behangen weer hotter dan ooit tevoren, maar wel op een heel andere manier dan “vroeger”. Waar we je vorig jaar al op de hoogte brachten van de behangtrends voor 2016, brengen we je nu graag even op de hoogte van de behangmindset van 2017.

Subtiel behangen is de trend
Waar we in de jaren ’90 ons hele huis voorzagen van behang, doen we dat vandaag de dag heel veel subtieler. Het is helemaal van nu om één muurtje, de schouw of zelfs maar een stukje van de kamer te behangen. Dat behang moet dan het liefst heel uitgesproken zijn, of op z’n minst enorm opvallen in de context waarin het hangt.

Vliesbehang spant de kroon
Papierbehang zien we nog maar zelden. Vliesbehang is de nieuwe standaard. Iedereen kan vliesbehang aanbrengen, omdat je er enkel de muur voor in hoeft te lijmen. Het handige aan vliesbehang is daarnaast dat je het heel gemakkelijk ook weer kan verwijderen. Dus ben je volgend jaar toe aan een nieuw behangetje voor een nieuwe look in je interieur? Dan ben je binnen enkele uurtjes klussen van behang geswitcht.

Absolute trend van nu: botanisch behang
Botanisch wonen is dé interieurtrend van 2017. Steeds meer interieurliefhebbers zullen hun interieur aankleden met “groen”. Niet alleen door (levende) planten aan hun interieur toe te voegen, maar juist door veel afbeeldingen van planten te gebruiken in het interieur. Hetzij op kussentjes, op gordijnen of… op behang!

Google+