Creëer meer sfeer in huis met posters aan de wand

Creëer meer sfeer in huis met posters aan de wand

Meerdere posters bij elkaar als collage in de woonkamer (Foto Nali Wike, Pixabay.com  op DroomHome.nl)

Nu we met z’n allen veel thuis zitten, willen we natuurlijk wel een omgeving creëren waar het fijn is om veel tijd door te brengen. Dat kan met nieuwe meubels, maar ook woonaccessoires kunnen al heel wat sfeer in huis brengen. Zijn jouw muren bijvoorbeeld nog wat leeg? Leuk deze dan op met een poster of mooi schilderij!

Meer rust in huis

Licht is belangrijk, want het zorgt ervoor dat een ruimte groter lijkt. Om die reden laten we muren vaak leeg. Maar wist je dat het ophangen van een mooie poster of mooi schilderij zorgt voor meer rust in een ruimte? Naast rust, straalt een ruimte ook meer warmte uit met een poster of schilderij. Je kunt ervoor kiezen om een mooi schilderij online te bestellen, maar je kunt ook zelf posters bedrukken. Zo heb je niet alleen iets moois aan de muur, maar ook iets unieks in huis wat niemand anders heeft!

Twee bij elkaar passende posters op de wand in de slaapkamer (Foto Kam Idris, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

Hoe groot moet de poster zijn?

Een muur decoreren hoeft niet moeilijk te zijn en kan al op veel verschillende manieren. Zo kun je een lijst op ooghoogte aan de muur hangen, maar kun je deze ook tegen de muur op de grond zetten of kiezen voor een collage van verschillende schilderijen of posters bij elkaar. Ben je nog niet helemaal zeker over hoe het er in het echt uit gaat zien? Dan zijn er tegenwoordig veel handige websites en apps waarmee je kunt kijken hoe het schilderij of de poster in jouw interieur past. Zo kun je gelijk testen welk formaat schilderij of poster je nodig hebt!

Poster bedrukken naar eigen ontwerp – creatief op voet (Foto Vincent Rivaud, Pexels.com  op DroomHome.nl)

Passende poster bij jouw interieur

Ieder huis en iedere ruimte is weer anders, wat betekent dat een poster in de ene ruimte misschien wel past maar in de andere niet. Let goed op de gebruikte vormen en elementen in jouw interieur en laat deze terugkomen in de poster of het schilderij. Bij een Scandinavisch interieur kun je bijvoorbeeld denken aan een zwart wit poster, en bij een interieur met veel planten kun je kiezen voor een tropische poster. Zorg ervoor dat de kleuren uit je interieur terugkomen in de poster voor meer rust en consistentie in de ruimte.

Blauwe poster collage in de woonkamer (Foto Vinicius amnx Amano, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

Collage van posters

Het is tegenwoordig helemaal hip om een collage aan de muur te maken van verschillende posters. Wil je ook meerdere posters aan de wand gaan hangen? Verschillende formaten kunnen ervoor zorgen dat een wand speels wordt, maar nog steeds rust uitstraalt. Verder zijn er eigenlijk weinig regels voor het creëren van een collage, omdat het vooral belangrijk is dat deze bij jou past!

Google+