De Metamorfose van Escher - Online Interactief Avontuur

De Metamorfose van Escher - Online Interactief Avontuur

De Metamorfose van Escher – online interactief avontuur van NTR (Foto Escher Company, NTR  op DroomHome.nl)

NTR presenteert de interactieve documentaire De metamorfose Van Escher. Centraal daarin staat Eschers werk Metamorphose II.

Foto boven: Deel van M.C. Escher’s “Metamorphose II“ © The M.C. Escher Company. All rights reserved. 

De Metamorfose Van Escher
Nederlands meest beroemde graficus M.C. Escher, maakte met Metamorphose II één van zijn beroemdste werken. De interactieve documentaire De metamorfose van Escher stelt de websitebezoeker in staat het werk en leven van Escher van heel dichtbij te ontdekken en beleven. Nooit eerder was Eschers werk zo gedetailleerd online te bekijken. Je kunt door het werk heen en weer bewegen en inzoomen op bijzondere details. Via audiotours kom je meer te weten over het persoonlijke leven van Escher, de techniek die hij gebruikte en zijn werk in kunsthistorisch perspectief. Niet alleen Metamorphose II, maar ook een tiental andere werken zoals Relativiteit, Reptielen en Verbum zijn op die manier te beleven.

Metamorfose Machine
Geïnspireerd geraakt? Op de site kun je aan de slag met je eigen stukje metamorfose. Technieken die Escher over de jaren met de hand ontwikkelde zitten nu ingebouwd in de zogenaamde ‘Metamorfose Machine’. Je kunt je zelf gemaakte afbeeldingen roteren, spiegelen, verschuiven en vervolgens morfen naar een tweede afbeelding. Je gecreëerde werk voeg je vervolgens toe aan het digitale ‘Gesamtkunstwerk’; een oneindige online metamorfose. Ook kun je je eigen werk downloaden, printen en delen met anderen.

De Metamorfose van Escher – online interactief avontuur van NTR (Foto Escher Company, NTR  op DroomHome.nl)

Jouw eigen stukje metamorfose thuis aan de muur? Deel je kunstwerk via social media met #mijnEscher en maak kans op een afdruk op canvas. Probeer HIER!

Google+