Design Behang: Graham & Brown X Barbara Hulanicki

Design Behang: Graham & Brown X Barbara Hulanicki

Graham & Brown behang, design Barbara Hulanicki – behang Bananas Copper Blush – MEER Behang inspiratie… (Foto Graham & Brown  op DroomHome.nl)

Graham & Brown is blij om samen met Barbara Hulanicki, modeontwerpster en oprichtster van Biba, de nieuwe behangcollectie te kunnen presenteren. De ontwerpster staat bekend om haar ontwerpen in een luxe Hollywood- en Art Deco-stijl. De collectie is geïnspireerd op een combinatie van schitterende ontwerpen en natuurlijke patronen met als resultaat een breed assortiment behang voor iedere wand.

Het is het team gelukt een exclusief interview met Barbara te af te nemen, waarin ze vertelt over haar inspiratie voor de Graham & Brown-collectie, haar ideeën over de invloed van mode op interieurs en haar lievelingsbehang uit de collectie:

Wat was de inspiratie voor de nieuwe Graham & Brown-collectie?
De collectie weerspiegelt enkele van mijn recentere Biba-ontwerpen die in de mode toonaangevend zijn. Ik besloot een serie te ontwerpen die zachte en metallic kleuren combineert met natuurlijke, vloeiende vormen. Hierdoor wordt het behang een statement en het begin van een trend. 

Hoe vond u het om met Graham & Brown samen te werken?
Ik heb al eerder met Graham & Brown samengewerkt en het is altijd weer een geweldige ervaring om met het team aan de slag te gaan. Iedereen die er werkt is leuk en creatief. Ze hebben een goede smaak.

Graham & Brown behang, design Barbara Hulanicki – behang Forest Spiced Mulberry. (Foto Graham & Brown wallpaper  op DroomHome.nl)

Wat vindt u het beste aan de collectie?
De hele collectie is fantastisch! De kleuren zijn heel mooi en ofschoon ze allemaal de sfeer van vintage Biba uitademen, hebben ze een eigentijdse sfeer. Milkshake roze is op dit moment een basiskleur die veel in kleding voorkomt en ik vind dat kledingtrends een goede basis zijn voor de beste kleuren en ontwerpen.

Welk ontwerp in de collectie is uw favoriet en waarom?
Het is moeilijk om een keuze te maken. Ik vind ze allemaal mooi. Ik vind het heel aardig dat de Thrones-collectie op tijd is uitgekomen voor de koninklijke bruiloft dit jaar, dat is spannend. De Hula Swirl-collectie was leuk om te doen omdat ze net zo expressief is als de andere, maar dan wel wat wispelturiger. Ik ben ook gek op de Skulls & Roses Mural uit mijn laatste project met Graham & Brown. Skulls heeft wat opstandigs dat me aanspreekt.

Graham & Brown behang, design Barbara Hulanicki – behang Thrones Chalk Taupe. (Foto Graham & Brown wallpaper  op DroomHome.nl)

Hoe heeft uw werk in de modewereld uw werk op het gebied van woninginrichting beïnvloed?
Mode is gevoelig voor mooie ontwerpen en nieuwe trends die ik gebruik voor mijn Biba ontwerpen. De mode geeft vervolgens de richting aan voor woninginrichting, zodat ik gebruik maak van vergelijkbare artistieke stijlen omdat ik weet wat trendy is en welke ontwerpen het beste zullen werken.

Thrones
Het ‘Thrones’-behang is een rijke en geraffineerde collectie waarbij metallic details zijn aangebracht op luxe structuurpapier met majestueuze ontwerpen.

Forest
De ‘Forest’-collectie omvat een aantal complexe natuurlijke patronen met vloeiend in elkaar overlopende bladeren die doen denken aan een betoverd bos. De overvloedige details in metallic passen uitstekend bij het rijke kleurenpalet.

Graham & Brown behang, design Barbara Hulanicki – behang Hula Swirl Gold Noir. (Foto Graham & Brown wallpaper  op DroomHome.nl)

Bananas
Het iconische behangontwerp van Barbara Hulanicki voor Graham & Brown is opnieuw uitgebracht in rose gold en blush pink met bijpassende metallic kleuren, die het behang een verfijnde vrouwelijke touch geven. Het is een opvallend en mooi ontwerp met een eigentijdse interpretatie van Art Deco.

Hula Swirl
Een combinatie van natuurlijke elementen met een metallic patroon, ‘Hula Swirl’ is een gestileerde weergave van een organisch ontwerp met een mystieke afwerking. Geïnspireerd door vloeiende oceaangolven presenteert deze collectie ook de rustgevende symmetrie van golven. Bron: Grahambrown.com. 

Google+