Graham & Brown Lanceert 1ste Decoratie Visualisatie App

Graham & Brown Lanceert 1ste Decoratie Visualisatie App

Graham & Brown lanceert eerste decoratie visualisatie app voor behang op de muur (Foto Graham & Brown wallpaper  op DroomHome.nl)

Het digitale landschap in de interieursector verandert, van ons winkelgedrag tot onze manier van decoreren. Als een van de grootste online spelers op de markt heeft Graham & Brown, de toonaangevende fabrikant van behang en verf, de eerste app in zijn soort ontwikkeld voor het visualiseren van patronen en kleuren aan de muur.

De Graham & Brown app is in eigen beheer ontwikkeld door Graham & Brown zodat mensen die hun huis inrichten, kunnen bekijken hoe het patroon eruitziet op de muur, voordat ze hun keuze maken. Dit is een grote stap vooruit vergeleken met de ‘swatch’-methode vanwege de toegevoegde realiteit waar de app gebruik van maakt om de gedecoreerde muur in slechts een paar stappen te presenteren.

De app is zojuist gelanceerd via de App Store en kan men zo zien hoe de kamer eruitziet met het nieuwe behang. Ook kan men zich in de kamer bewegen om het ontwerp vanuit iedere hoek te bekijken met verschillende lichtbronnen. Ook kan men een close-up krijgen van het ontwerp zodat je alle details kunt bekijken.

“Veel mensen willen graag hun muur behangen, maar vinden het lastig om het resultaat ervan op de muur in te schatten. Inspiratie is te vinden in zowel de omgeving als online en in tijdschriften, maar voor de meesten ligt de uitdaging in het inschatten van het resultaat in hun eigen huis. Deze app helpt  hierbij en is zeer intuïtief. Je kunt favorieten opslaan of een afbeelding van de creatie maken om te bekijken en te delen. Als deze creatie je bevalt, kun je hem direct kopen,” aldus Alan Kemp, Head Brand Marketing bij Graham & Brown.

Graham & Brown lanceert eerste decoratie visualisatie app voor behang op de muur (Foto Graham & Brown wallpaper  op DroomHome.nl)

De app is in eigen beheer ontwikkeld via het Future Innovations Panel bij Graham & Brown. Er wordt gebruik gemaakt van de nieuwste augmented reality-technologie die in een iPhone/iPad is ingebouwd en de camera gebruikt om de afgewerkte muur in realtime te tonen.

Paul Martin, Hoofd IT bij Graham & Brown, zegt: “Het was ons doel om een intuïtieve, toegankelijke en gemakkelijk te gebruiken app te creëren die technologie gebruikt om het eeuwenoude probleem van visualisatie op te lossen. Bij de testen zagen we dat mensen veel gedurfdere keuzes maken omdat ze precies zagen hoe een behang eruit zou komen te zien.”

Graham & Brown DecoratAR is gratis beschikbaar in de Apple App Store als je zoekt naar “Graham & Brown” of anders hier. Later dit jaar een Android-versie van de app ter beschikking. Bron: Grahambrown.com. 

Google+