Hang je kostbare kunst veilig op

Hang je kostbare kunst veilig op

Schilderij ophangen, hoe doe je dat goed en netjes? (Foto schilder tussen z’n schilderijen, Pexels  op DroomHome.nl)

Een schilderij is een artistieke uiting van de gevoelens, mening en gedachten van de schilder, weergegeven op doek en afgebeeld als een bepaalde kunstimpressie. Of het nu abstracte kunst is of een levensecht schilderij, de waarde ervan wordt afgemeten aan de emoties die het oproept bij degene die de kunst bewondert. Naast vraag en aanbod. Per definitie hoeft het dan ook niet te gaan om een peperduur schilderij. Ook een maagdelijk wit linnen dat beschilderd is door een van je kinderen is waardevoller dan de Nachtwacht die in het Rijksmuseum hangt. Voor jou. Het museum zal daar anders over denken. Natuurlijk wil je zo'n kostbaar kunstwerk veilig en netjes bevestigingen aan de wand.

Details en perfectie

Het is dus van belang dat zo'n schilderij op de juiste manier aan je muur wordt opgehangen. Je wilt het niet beschadigen door het telkens weer te moeten verhangen omdat je je interieur weer eens een andere aanblik geeft. Maar ook heb je oog voor de details: ga je je kunstwerk aan een simpele spijker ophangen zodat het een uitdaging wordt om het schilderij netjes recht te hangen? Of zorg je ervoor dat een eenvoudig maar ingenieus ophangsysteem je schilderij een nette uitstraling geeft? Het gaat om de details. Wanneer je iets doet, wil je het in een keer goed doen. Daarom is een schilderij ophangsysteem ideaal. Het systeem zelf hoef je maar een keer te bevestigen aan je wand. Daarna kun je het schilderij perfect recht ophangen en naar jouw wens centreren boven je bank of een ander meubel.

Ophangsysteem ook voor andere doeleinden geschikt

Ieder huis is anders. Of je nu een bakstenen muur hebt, een gipswand of misschien wel een betonnen muur. Het maakt voor het gepatenteerde schilderij ophangsysteem niet uit. De ophangrails zijn eenvoudig te monteren, en de ophangset bestaat uit een ophangkoord en een ophanghaak. De mogelijkheden zijn legio. Om tot een finishing touch te komen zijn er tal van verschillende bijpassende onderdelen die passen bij je interieur.

Het is daarnaast fijn te weten dat het ophangsysteem niet alleen voor schilderijen is bedoeld, maar ook voor posters, fotolijsten, Delfts blauw, hangplanten en spiegels. Wat te denken van relatief zware wandkleden en zelfs je gitaar. Je kunt het zo gek niet bedenken of een schilderij ophangsysteem is er geschikt voor.

Laat de boormachine maar links liggen

Wil je dus een keer iets anders ophangen boven je bed? Haal eenvoudig het schilderij van de ophanghaak en geef deze een nieuw plekje aan een ander ophangsysteem van STAS. Via het ophangkoord, bestaande uit staalkabel of doorzichtig perlon, kun je iets anders waardevols ervoor in de plaats hangen. Aangepast aan de stand van je bed. Er hoeven dus geen nieuwe gaten geboord te worden en oude gaten hoeven niet opgevuld te worden. Zo hou je je kostbare gestucte wand heel. Een schilderij ophangsysteem is daarmee niet alleen heel praktisch, het is ook nog eens een lust voor het oog.

Google+