IKEA Betaalbare Moderne Kunst

IKEA Kunstcollectie 12 Handgetekende Posters

IKEA Betaalbare Moderne Kunst - Ikea Art Event 2017 met 12 Handgetekende Posters van Kunstenaars - MEER IKEA Inspiratie... (Foto IKEA  op DroomHome.nl)

Moderne kunst hoeft zich niet te beperken tot een galerie of museum, want je kan er ook thuis van genieten. Voor het derde jaar op rij maakt IKEA kunst bereikbaar en betaalbaar voor zoveel mogelijk mensen.

Na succesvolle straatkunst in 2015 en een fotografische kunstcollectie in 2016 bestaat de nieuwe IKEA ART EVENT 2017 limited collectie uit 12 handgetekende posters. IKEA werkte hiervoor samen met de meest talentvolle moderne tekenaars wereldwijd. De nieuwe kunstcollectie heeft ook een Nederlands tintje: één van de kunstwerken is van de hand van Koen Taselaar uit Rotterdam. De moderne illustraties zijn vanaf april 2017 in gelimiteerde oplage verkrijgbaar bij het woonwarenhuis.

Reflecties in waskrijt
Het Oostenrijkse duo Micha Payer en Martin Gabriel staat erom bekend creatieve grenzen te verleggen. Vanuit hun studio in Wenen werken zij met potloden en waskrijt aan gedetailleerde kunstwerken. Het meeslepende stilleven dat zij voor IKEA tekenden is geïnspireerd op een scene uit de film ‘Stalker’ van Andrej Tarkovsky.

IKEA Betaalbare Moderne Kunst - Ikea Art Event 2017 met 12 Handgetekende Posters van Kunstenaars - Poster Shelfie, Artiest Jean Jullien. (Foto IKEA  op DroomHome.nl)

Cartoons vol gedachtes
Amit Greenberg heeft een speelse kijk op de wereld. In zijn kunst werkt hij niet met schetsen, maar zet hij zijn ideeën direct met inkt op papier. Zijn cartooneske tekeningen zijn een mix van fictieve figuren die hij humoristische, filosofische, realistische en onderbewuste gedachtes meegeeft. Daar blijf je gewoon naar kijken.

Wij zijn één
Volgens Hell’O heeft iedereen kunst nodig. “Anders ontbreekt er iets in je leven”, zegt het Brusselse duo bestaande uit Jérôme Meynen en Antoine Detaille. IKEA is het daar mee eens en is dan ook zeer blij met bijdrage van het duo aan de IKEA ART EVENT 2017 limited collectie. Het kleurrijke karakter op de poster heeft meerdere gezichten. De tekening heeft dan ook de toepasselijke titel ‘We are one’.

Shelfie
De artistieke Fransman Jean Jullien staat bekend om zijn humoristische werken die passen bij de tijd waarin we leven. De naam van zijn poster ‘Shelfie’ spreekt dan ook voor zich. Het is een letterlijke weergave van de menselijke balans tussen de spullen die je bezit en de spullen die jou bezitten. De tekening is geïnspireerd op een quote uit de film Fight Club: “The things that we possess end up possessing us”.

Mentaal doolhof
Amandine Urruty is gespecialiseerd in traditionele tekenkunst. Ze combineert extremen, zoals beesten en regenbogen, en creëert zo een beeld van dromen en nachtmerries in haar kunstwerken. Haar werk voor IKEA noemt ze zelf een ‘mentaal doolhof’: een gedetailleerde fantasiewereld waarin je van alles kan ontdekken.

Aan tafel
De Poolse Joanna Concejo ziet de eettafel als centrum van haar wereld. Ze vertelt: “Het is het centrale punt in huis waar je met familie en vrienden samen komt om momenten met elkaar te delen.” Haar potloodtekening is dan ook geïnspireerd op een traditioneel familietafereel. Maar de tafel is in dit geval niet gedekt met borden, maar met een tuin vol wilde bloemen. 

Funky Monsters
De artistieke Monsters van Kevin Lyons reizen de hele wereld over. Je komt ze overal tegen: op sneakers, sokken, skateboards en op gigantische muurschilderingen. Omdat de urban artist vindt dat betaalbare kunst bij het dagelijks leven hoort, heeft hij voor IKEA een tekening van zijn funky Monsters gecreëerd. Misschien hangen ze wel binnenkort bij jou in huis.

IKEA Betaalbare Moderne Kunst - Ikea Art Event 2017 met 12 Handgetekende Posters van Kunstenaars - Poster Denkbeeldige Band, Artiest Koen Taselaar. (Foto IKEA  op DroomHome.nl)

Denkbeeldige band
Illustrator Koen Taselaar uit Rotterdam staat bekend om zijn tekeningen met denkbeeldige bandnamen. De poster Naive Suave is een mooi voorbeeld van zijn unieke stijl. Hij houdt ervan om tekst en beeld te combineren en is gefascineerd door alternatieve muziek en subculturen. Koen vertelt: “Bandnamen hebben een mythische kracht in zich. Zonder naar de muziek te luisteren, vertelt de naam een verhaal.”  

Life is pay the bill
Net zoals veel jonge kunstenaars is Hahan zich bewust van de wereld om zich heen, vol financiële verplichtingen. De tekening van de talentvolle pop-art tekenaar uit Indonesië heeft dan ook het toepasselijke thema ‘Life is pay the bill’. Hahan wil hiermee laten zien dat de rekeningen die we betalen bepalend zijn voor het leven dat we leiden.

Wandeling in de middernachtzon
Wie tijdens de midzomernacht wel eens in de noordelijke bossen van Zweden heeft gewandeld, herkent vast het verschijnsel van de middernachtzon. Dit is door de Zweed Ragnar Persson met potlood op papier gezet. Hij omschrijft het zelf als “het stille moment, waarop de natuur slaapt, maar wel met één oog open.”

IKEA Betaalbare Moderne Kunst - Ikea Art Event 2017 met 12 Handgetekende Posters van Kunstenaars - Poster California Dreaming, Artiest Steven Harrington. (Foto IKEA  op DroomHome.nl)

Matsuri
De Japanse kunstenaar Yasuto Sasada tekent eeuwenoude mythes in een modern jasje. Hij heeft zijn gedetailleerde poster voor de IKEA ART EVENT 2017 limited collectie de naam Matsuri gegeven. Dit is Japans voor festival of carnaval. De moderne tekening is een weergave van Yasuto’s eigen creatieve proces als hij tekent. 

California dreaming Steven Harrington komt uit het zonnige Californië en dat zie je. Zijn populaire stijl bestaat uit een mix van urban en natuurlijke elementen. De speelse palmbomen zijn het persoonlijke handelsmerk van Steven. Met zijn poster voor IKEA wil hij ‘mello vibrations and good energy’ bij je in huis brengen. Wij heten hem van harte welkom! Bron: Ikea.nl

Google+