IKEA en Hasselblad Lanceren Bijzondere Fotocollectie

IKEA en Hasselblad Lanceren Fotocollectie Norrhassel

Ikea en Hasselblad lanceren de bijzondere fotocollectie Norrhassel – MEER Ikea inspiratie… (Foto Poster cafe, Ikea  op DroomHome.nl)

IKEA introduceert in augustus een bijzondere fotocollectie in samenwerking met het Zweedse cameramerk Hasselblad en zeven topfotografen. Dit kondigde IKEA’s Head of Design Marcus Engman vandaag aan tijdens het Madrid Design Festival. De NORRHASSEL collectie bestaat uit acht foto's gemaakt door fotografen die eerder de Hasselblad Master Award wonnen. De NORRHASSEL collectie maakt kunst van topfotografen toegankelijk voor een breed publiek.

Uit het 'Life at home-onderzoek' van IKEA blijkt dat mensen de emotionele waarde van objecten steeds meer waarderen. Dit geldt met name voor millennials, die het belangrijk vinden om een uniek huis te hebben. Daar speelt kunst een belangrijke rol in: kunst roept emoties op en maakt een huis persoonlijk.

Marcus Engman: "We weten hoe belangrijk het is voor het geluk en welzijn van mensen om toegang te hebben tot kunst. We lanceren deze collectie om creativiteit te prikkelen en om mensen na te laten denken over het type kunst waarmee zij zich thuis willen omringen.”

Ikea en Hasselblad lanceren de bijzondere fotocollectie Norrhassel (Foto Poster Lars van de Goor, Ikea  op DroomHome.nl)

Ikea en Hasselblad lanceren de bijzondere fotocollectie Norrhassel (Foto Poster Dmitry Ageev, Ikea  op DroomHome.nl)

Fotografie van wereldklasse
De NORRHASSEL collectie bestaat uit werken van de prijswinnende fotografen Lars van de Goor (Nederland), Dmitry Ageev (Rusland), Hans Strand (Zweden), Bára Prášilová (Tsjechië), Ali Rajabi (Iran/VS), Tom D. Jones (België) en Joachim Schmeisser (Duitsland). "We willen onze liefde en passie voor fotografie delen met de wereld en een breder publiek de kans geven om werken van deze topfotografen te ontdekken. Met de NORRHASSEL collectie willen we mensen inspireren en fotografie van wereldklasse in hun dagelijks leven brengen", aldus Bronius Rudnickas, Marketing Manager van Hasselblad.

Ikea en Hasselblad lanceren de bijzondere fotocollectie Norrhassel (Foto Poster bos en bank, Ikea  op DroomHome.nl)

De NORRHASSEL collectie bestaat uit acht posters (61x91 cm, m.u.v. foto Dmitry Ageev: 91x91 cm) en is vanaf augustus 2018 verkrijgbaar bij IKEA. 

Google+