Japanse Shibori Behang Inspiratie

Nieuw Behang Geïnspireerd Op Traditionele Patronentechniek

Behang Trends: Japanse Shibori Techniek Behang van Graham & Brown – MEER Behang Inspiratie… (Foto Graham & Brown Wallpaper  op DroomHome.nl)

De nieuwe behangcollectie van de Engelse behangfabrikant Graham & Brown is geïnspireerd op de Japanse Shibori techniek.

Shibori is een verftechniek met een Japanse naam, die ook in een aantal andere landen wordt toegepast. Door bepaalde delen van de stof te ‘blokkeren’ voor de kleurstof, kan men bijzondere kleureffecten bereiken. In die zin lijkt het op het batik, maar terwijl bij batik delen van de stof met was worden afgedekt voor het verven, wordt bij Shibori de stof gevouwen, afgebonden of vastgenaaid om bepaalde delen voor de kleurstof onbereikbaar te houden.

Met een voorliefde voor tradities omarmt Graham & Brown deze ambachtelijke techniek. Met een harmonieus kleurpallet afgeleid van de rijke kleur Indigo Blue, brengt deze collectie een rustige sfeer in huis. Het behang Indigo is verkrijgbaar in aqua, naturel en grey.

Behang Trends: Japanse Shibori en Ikat Techniek Behang. (Foto Graham & Brown Wallpaper  op DroomHome.nl)

Ook de Ikat behangcollectie is geïnspireerd op een historisch patroon uit de oude Graham & Brown design studio. Het is een nieuwe interpretatie van een traditioneel oosters patroonprocedé. Hier wordt een van de oudste vormen van textieldecoratie in de spotlight gezet waarbij garen worden geverfd alvorens ze worden geweven. Dit design gecombineerd met klassieke damasks met naturel afwerkingen. Inky blues en warme grijstinten worden geaccentueerd met een softe matte cream met als resultaat een kalme uitstraling. De Ikat collectie wordt aangevuld met een serie delicate gestreepte behangen in royal bleu, grey mist en een neutrale steenkleur. Prijs € 50,– per rol. Bron: Grahambrown.com

Google+