Kies voor bijzondere wanddecoratie in huis

Kies voor bijzondere wanddecoratie in huis

Bijzondere wanddecoratie: stijlvolle muurcirkel - rond canvas schilderij van abstracte kunst tot een eigen foto (Foto: Max Rahubovskiy, Pexels  op DroomHome.nl)

Het kan lastig zijn om de juiste wanddecoratie voor een muur te vinden. Een schilderij kan een makkelijke mogelijkheid zijn, maar kan soms ook standaard voelen. Gelukkig zijn er nog veel meer leuke en bijzondere mogelijkheden die erg leuk kunnen staan in een interieur. Heb je al wel eens gedacht aan een plantenwand of muurcirkels? We geven je wat ideeën voor een bijzondere wanddecoratie voor die saaie muur in huis!

Een canvas

Een makkelijke optie aan de muur is om een mooi canvas of spiegel op te hangen. Er is hier erg veel keuze in, wat soms ook wel kan zorgen dat het wat moeilijker wordt. Je kunt een standaard print in de winkel kiezen, juist abstract kunst of laat zelf een mooie familiefoto op canvas afdrukken. Dit biedt ook de mogelijkheid om een thema of juist een grappig accent toe te voegen. Zo kan een muurcirkel Schotse hooglander een leuke en net iets bijzondere toevoeging zijn dan een standaard canvas.

Bijzondere wanddecoratie: aparte spiegel in organische vorm (Foto: Alex Quezada, Pexels  op DroomHome.nl)

Een spiegel aan de wand

Ook een spiegel is makkelijker op te hangen en kan veel doen voor een ruimte. Het ophangen van een spiegel zorgt voor optisch meer ruimte en zorgt ook dat de kamer een stuk lichter zal worden. Daarnaast is een spiegel ook praktisch natuurlijk. Een spiegel komt ook in veel verschillende soorten. Om het net wat aparter te maken kun je kiezen voor een spiegel in een ronde vorm. Ook zijn er mooie mogelijkheden in organische vormen of kies voor een bijzonder exemplaar, bijvoorbeeld in de vorm van een bloem!

Bijzondere wanddecoratie: mos schilderij muur met neon quote: Keep it Clean! (Foto: Dan Burton, Unsplash  op DroomHome.nl)

Ga voor groen!

Om wat kleur en sfeer toe te voegen aan een kamer zijn planten altijd al een zeer goede toevoeging. Hier kun je ook erg veel kanten mee op, aangezien er zoveel soorten planten zijn! Zo kun je met planten ook een prachtige plantenwand maken in de kamer. Er zijn hier speciale soort bakken voor die je aan de muur hangt. Deze zorgen ook dat je muur niet beschadigt als je water geeft. Vul deze met verschillende hangplanten en maak zo een bijzondere levende kunst. Ook een moswand is een mogelijkheid wat we steeds vaker voorbij zien komen. Een moswand is een complete wand gemaakt van een apart soort mos. Het mos is behandeld, waardoor je het geen water hoeft te geven, maar het wel altijd groen zal blijven. Is een gehele moswand te veel van het goede? Er zijn ook mooie mosschilderijen om uit te kiezen.


Alles over de hipste interieurtrends, interieur kleuren in de nieuwste woontrends & laatste interieur tips!

Google+