Little Greene behang: National Trust Papers IV

Historisch Little Greene behang bloemen & planten

Little Greene behang Adyrn Olive Colour, – Little Greene taken met vogels behang in olijf Kleur (Foto: Little Greene wallpaper op DroomHome.nl)

Little Greene National Trust Papers IV wallpaper

De nieuwste Little Greene behang collectie ‘National Trust Papers IV’ is een veelzijdige en eclectische verzameling van acht historische behang ontwerpen met bloemen, planten en dieren, die zijn aangepast en opnieuw gekleurd in Little Greene-tinten. Het bronmateriaal voor deze collectie vertegenwoordigt meer dan 250 jaar Britse interieurdecoratie, terwijl het deskundige kleurgebruik een eigentijdse nuance geeft en de historische ontwerpen nieuw leven inblaast. Hierdoor integreren de in totaal 42 Little Greene behang kleurstellingen harmonieus binnen moderne interieurs. Het ‘National Trust Papers IV’ behang wordt in januari 2024 gelanceerd tijdens Paris Déco Off.

In samenwerking met Europa’s grootste liefdadigheidsinstelling voor historisch behoud is elk behang ontwerp in de nieuwe ‘National Trust Papers IV’-collectie gemaakt op basis van originele patronen, die gevonden zijn in verschillende historische huizen van National Trust. Hieraan is nog één behangontwerp uit het archief van Little Greene toegevoegd, waarvoor nieuwe kleurstellingen zijn samengesteld. Gebruikmakend van een spectrum aan drukmethoden, van traditionele oppervlaktedruk tot geavanceerde digitale printers, omvat de behangcollectie een scala aan exotische vogels, gestileerde bloemen en guirlandes, ditsy print-bloemen en grootschalige tropische murals.

Little Greene behang Ditsy Block Phthalo – Little Greene bloemen behang (Foto: Little Greene wallpaper op DroomHome.nl)

Een bijdrage van de verkoop van elke rol Little Greene-behang komt ten goede aan het conservatiewerk van National Trust, zodat de historische huizen, tuinen en parken in het Verenigd Koninkrijk nog generaties lang kunnen worden bezocht. Bovendien zal Little Greene het belangrijke conserverings- en restauratieprogramma van National Trust blijven steunen door verf en behang te doneren om kleur terug te brengen in enkele van de meest geliefde eigendommen van het Verenigd Koninkrijk.

De collectie ‘National Trust Papers IV’ wordt gelanceerd op maandag 22 januari 2024 tijdens Paris Déco Off.

Waar bestaat de Little Greene behang National Trust Papers IV collectie uit?

Little Greene behang Adyrn French Grey, – Little Greene taken met vogels behang (Foto: Little Greene wallpaper op DroomHome.nl)

- Little Greene Aderyn behang – Erddig ca. 1770

Aan het einde van de 18e eeuw was Erddig in Wales het familiehuis van Philip Yorke en zijn vrouw Elizabeth. Zij hadden dit handgeschilderde Chinese behang, dat rijkelijk versierd is met prachtige vogels en bloemen, uitgekozen voor de State Bedroom, oftewel voor de slaapkamer waar enkel hoogst belangrijke gasten verbleven. De originele schildering was delicaat en een scherpe beschouwing van vogelparen, wat een subtiele knipoog is naar het Chinese concept van de interconnectiviteit van tegengestelden (yin en yang). De bloemen in het patroon zijn de magnolia (symbool van vrouwelijke schoonheid) en de pioenroos (symbool van eminentie). Er zijn elementen uit het origineel overgenomen om een veelzijdig en eigentijds vogel- en bloemendessin te creëren. Aderyn is verkrijgbaar in vijf prachtige kleurstellingen.

Little Greene behang Capricorn Boringdon – Little Greene planten behang (Foto: Little Greene wallpaper op DroomHome.nl)

- Little Greene Capricorn behang (Begin 19e eeuw)

Deze muurschildering is geïnspireerd op delen van historische Velay en Zuber-panelen uit het begin van de 19e eeuw. Het werd met de hand geschilderd om geïdealiseerde en stereotype landschappen te weerspiegelen, die destijds als ‘romantisch’ of ‘exotisch’ werden beschouwd. Deze eigentijdse Little Greene behang reproductie toont weelderige landschappen met apen en tropische vogels verdeeld over drie behangpanelen. Dit behang is geproduceerd in één neutrale kleurstelling en drie kleurenvariaties om dynamiek in elk interieur aan te brengen. Capricorn paneel behang wordt geleverd op een standaardrol van 10 meter. Elke behangrol bevat drie panelen, elk (tot maximaal) 3,25 meter hoog, die achter elkaar kunnen worden geplaatst en door de gehele kamer kunnen worden herhaald.

Little Greene behang Bamboo Floral, – Little Greene bamboo met bloemen behang (Foto: Little Greene wallpaper op DroomHome.nl)

- Little Greene Bamboo Floral behang – Kingston Lacy Estate ca. 1790

Little Greene Bamboo Floral behang ontwerp is gebaseerd op kleine stukjes beschilderd Chinees behang, die gevonden zijn in Kingston Lacy Estate in Dorset. Er zijn ongeveer 200 behangfragmenten geïdentificeerd, maar er is weinig over bekend. Het is onduidelijk of het behang daadwerkelijk in het huis zelf is toegepast. Geïmporteerd Chinees behang was enorm populair in dergelijke 19e-eeuwse landhuizen. Individuele elementen werden uitgesneden en bovenop behangpanelen geplakt om het behang een panoramische uitstraling te geven. Het is goed mogelijk dat de gevonden fragmenten overgebleven zijn van dat proces. Het Bamboo Floral behang is een omgevormd ontwerp en heeft een herhalend patroon gekregen, passend voor het moderne interieur. Het is met oppervlaktedruk geproduceerd in vijf frisse kleurstellingen met elk een eigentijds kleuraccent.

Little Greene behang Spring Flowers Bombolone, – Little Greene bloemen behang (Foto: Little Greene wallpaper op DroomHome.nl)

- Little Greene Spring Flowers behang – Standen House ca. 1910

In het Verenigd Koninkrijk is Standen House in West Sussex één van de mooiste Arts & Crafts-huizen, ontworpen door Philip Webb met interieurs van William Morris. Dit kleine lentebloemenmotief is typerend voor de manier waarop ontwerpers uit die periode werden geïnspireerd door bloemen en gebladerte en hoe ze deze vormen stileerden om de natuur naar binnen te halen. Het overgebleven, originele stuk behangpapier betreft een monochrome kleurstelling van blauw en wit, maar verder is er weinig bekend over de geschiedenis van dit specifieke behangontwerp. Spring Flowers is verkrijgbaar in zes verschillende kleurstellingen, waaronder twee zachte neutralen en vier opvallendere versies.

- Great Ormond Street ca. 1890 (Uit het Little Greene-archief)

Dit kleurrijke papegaaienmotief uit het Little Greene-archief is nieuw leven ingeblazen door nieuwe kleurstellingen. Het dessin is bijna geheel gebaseerd op één van de behanglagen, die verwijderd werden van de achterzijde van een kast op de begane grond van een 18e eeuws rijtjeshuis, dat tegenover het Great Ormond Street Children’s Hospital lag. Het ontwerp werd aan het einde van de 19e eeuw machinaal gedrukt op cellulosepapier. Great Ormond Street is verkrijgbaar in zeven kleurstellingen.

Little Greene behang Burges Butterfly – Little Greene vlinder en bloemen behang (Foto: Little Greene wallpaper op DroomHome.nl)

- Little Greene Burges Butterfly behang – Knightshayes Court, Devon. ca. 1878

Burges Butterfly, die de muren van het boudoir in Knightshayes Court in Devon siert, is ontworpen door de Gothic Revival-architect/ ontwerper William Burges (1827-1881). Het dessin heeft een duidelijke relatie met een ander behang van dezelfde oorsprong, ‘Burges Snail’. Dit ontwerp heeft geen diepere historische associatie met Burges enige voltooide landhuis, Knightshayes Court, maar is enkel een ander patroon van Burges, beïnvloed door zijn passie voor de architectuur en kunst van middeleeuws Europa en Aziatisch design. Dit leuke, charmante behang is met oppervlaktedruk natuurgetrouw gereproduceerd in vijf eigentijdse kleurstellingen.

- Little Greene Mosaic Trail behang – Fellbrig Hall ca. 1885

Een elegante bloemenguirlande met een geraffineerde tonale variatie. Er is weinig bekend over de geschiedenis van dit behangpapier, maar het is waarschijnlijk afkomstig van de ‘Aesthetic’- beweging (eind 19e eeuw). Het patroon bootst een tegelmozaïek na en heeft een charmante, informele afwerking met subtiele schaduweffecten. Mossaic Trail is gereproduceerd om het origineel te weerspiegelen in vier gedifferentieerde kleurvarianten. Door de oppervlaktedrukmethode wordt het mozaïekeffect nagebootst en de textuur en kleurschakeringen versterkt.

Little Greene behang Ditsy Block Bombolone – Little Greene bloemen behang (Foto: Little Greene wallpaper op DroomHome.nl)

- Little Greene Ditsy Block behang – Felbrigg Hall ca. 1900

Dit aantrekkelijke bloemenraster is gevonden in Felbrigg Hall in Norfolk en is een van de interessantste behangpapieren op deze locatie. De vindplek van het origineel wekt nieuwsgierigheid op, omdat het behang afkomstig is van een zolderkamer, wat vermoedelijk een voormalige personeelskamer was. Echter, in die tijd was dit een ongebruikelijke ruimte om een sierlijk behang te plaatsen. Het originele behangpapier is waarschijnlijk met houtblokken bedrukt en heeft geschilderde ‘vlechten’ aan de bovenkant van het dessin, die lijken op die van damasten meubels. Dit ontwerp is met oppervlaktedruktechniek geproduceerd om de originele productiemethode te weerspiegelen. Ditsy Block is verkrijgbaar in zes eigentijdse kleurstellingen.


Behang special met de nieuwste behang trends van de bekende behangmerken!

Google+