Waar Moet ik op Letten bij het Kiezen van mijn Behang?

Waar Moet ik op Letten bij het Kiezen van mijn Behang?

Behang kiezen tips – Eijffinger behang Siroc Wallpower Tapestry Turquoise (Foto Eijffinger wallpaper  op DroomHome.nl) 

Jeuken jouw handen ook bij het zien van al die prachtige behangen muren in jouw favoriete restaurant, woonblad en insta pics. We hebben een aantal handige tips op een rijtje gezet om je te helpen bij jouw behangkeuze. Maak je echter geen zorgen, het zijn geen vastomlijnde regels. Volg altijd je eigen gevoel van harmonie in het creëren van je behangcombinaties.

1 - Welke muur behangen?
In een kleine kamer is het aan te raden om 1 van de zijmuren te behangen, waardoor de ruimte langer en groter lijkt. Bij 2 zijwanden voelt de ruimte weer nauwer aan. Door de achtermuur (verste muur) van bijvoorbeeld een lange slaapkamer te behangen krijgt deze ruimte meer warmte en intimiteit. Bij een heel hoog ongezellig plafond kan behang op het plafond de ruimte meer gaan betrekken bij de rest van de inrichting.

2 - Behang patronen en dessins
Vinden we dit jaar één muurtje behangen al een uitdaging, de trend voor 2019 is volgens de interieurexperts, om alle muren van behang te voorzien. Ook de veilige witte keukens mogen zwart of donkerblauw geverfd worden, waar industrieel behang met een natuurstenen, marmer en betonlook de inrichting perfect afmaakt!

Behang kiezen tips – Eijffinger behang Resource Wallpower Marble Stone Nero (Foto Eijffinger wallpaper  op DroomHome.nl)

Eijffinger behang is trendsettend op het gebied van wandbekleding in Nederland. Geheel verdiend gezien de grote collectie behang voor de verschillende woonstijlen. Van sjiek tot shabby, van landelijk tot luxe, van bohemien vrolijk tot natuurlijk vriendelijk en van Ibiza tot industrieel.

Grote ornamenten en bloemen dessins zijn helemaal terug, voorgoed. Of het nu behang is met een rustige verwassen uitstraling of juist in kleuren die er uit springen, het mag allemaal. Plaats er een vintage - design meubelstuk voor en je bent helemaal klaar voor 2019. Durf jij dat aan?

Behang kiezen tips – Eijffinger behang Yasmin 341741 (Foto Eijffinger wallpaper  op DroomHome.nl)

3 - Kleur behang
Misschien heb je het zelf al eens ontdekt, maar de kleur van behang kan een belangrijke invloed hebben op je gevoelsleven. Geef je graag etentjes met lekker lang natafelen, dan stimuleren de kleuren goud, naturellen, terracotta en oud rood de trek. Terwijl juist blauw in de eetkamer de eetlust zal smoren. Ook met een rode behang muur in de slaapkamer zul je slecht in slaap komen, maar de honingwarme kleur van het jaar 2019 Spiced Honey zal de nodige rust brengen.

4 - Multifunctionele kamer
Wordt een ruimte in huis gebruikt voor meer dan één doeleinde, dan kun je deze kamer het beste behangen in neutrale kleuren met een rustig dessin.

Google+