Wat zijn de mooiste muurdecoratie ideeën van nu?

Wat zijn de mooiste muurdecoratie ideeën van nu?

Muurdecoratie ideeën: Akoestische wandpanelen in de slaapkamer (Foto: Mahmoud Azmy, Unsplash  op DroomHome.nl)

Muurdecoratie geeft jouw interieur de persoonlijke touch die jij zoekt! Ontdek in dit blog voor iedere interieurstijl de mooiste muurdecoratie ideeën van dit moment. Creëer unieke muren in je woonkamer of slaapkamer met luxe akoestische wandpanelen, vintage wandplanken met lijstjes, bijzonder behang en… meer wanddecoratie inspiratie!

Houten muurdecoratie: akoestische wandpanelen

Akoestische wandpanelen verbeteren de akoestiek in je woning én geven je interieur een luxe architectonische uitstraling.

De stijlvolle akoestische panelen als muurdecoratie zijn opgebouwd uit een vilten achterwand die gemaakt kan zijn van gerecyclede materialen. Op het vilt zitten de latten, veelal MDF latten met een echt hout fineer bovenlaag. De Scandi-look design lattenwand is in vele houtkleuren en soorten verkrijgbaar. Ook de kleine klusser kan de houten aku panelen eenvoudig aan de muur bevestigen met montagekit of schroeven. Maak zelf een hoog hoofdbord van akoestische wandpanelen achter je bed. De lattenpanelen dempen het geluid in de slaapkamer en brengen rust en een intieme sfeer.

Muurdecoratie ideeën: Vintage wandplanken met planten, lijstjes en souvenirs (Foto: Kate Darmody, Unsplash  op DroomHome.nl)

Muurdecoratie woonkamer: vintage wandplanken

Welkom in de retro woonkamer met vintage wandplanken die tjokvol staan met planten, leuke hebbedingetjes en persoonlijke souvenirs.

Het leuke aan wandplanken is dat op de planken weer andere muurdecoratie staat als leuke lijstjes, memoborden en foto’s, die je telkens kunt wisselen. Plaats makkelijke planten als de vrouwentong, pannenkoekplant en Rhipsalis op de plank en je muur komt tot leven zonder dat je er veel onderhoud aan hebt! Een vintage dressoir maakt het complete hippe interieur plaatje af!

Muurdecoratie ideeën: Bijzondere behangpanelen met bloesem bomen en vogels (Foto: Max Rahubovskey, Unsplash  op DroomHome.nl)

Grote muurdecoratie: bijzondere behangpanelen

Behangpanelen zijn prachtig als grote muurdecoratie voor een kleine wand of een gedeelte van de muur.

Een behangpaneel bestaat uit 1 stuk of uit meerdere banen die je eenvoudig als DIY’er naast elkaar plakt. Maak met deze bijzondere muurdecoratie een vlak op je lange saaie wand en creëer sfeer in je slaapkamer of woonkamer. Unieke stillevens van planten, bloemen en dieren zijn veel voorkomende voorstellingen op de zeer decoratieve behangpanelen.

 Muurdecoratie ideeën: Kleurrijke bordjes en schoteltjes voor gebak en taart (Foto: Chance Anderson, Unsplash  op DroomHome.nl)

Keuken muurdecoratie: mooie bordjes en schoteltjes

Ben jij ook een zoetekauw die gek is op taart en gebakjes? Wat vind je van een verzameling van gezellige aardewerk bordjes en schoteltjes als muurdecoratie in de landelijke keuken?

Misschien heb je nog oude gebaksschoteltjes uit de familie. Struin kringloopwinkels en garage-sales af voor de ronde pareltjes en hang een mooie collage van keramieken bordjes aan de keukenmuur. Een zwart-wit foto tussen de schoteltjes van je favoriete banketbakker maakt de zoete verzameling wel heel speciaal.

Muurdecoratie ideeën: Sepia foto’s, quote bordje en hoed aan een spijker (Foto: Heather Bozman, Unsplash  op DroomHome.nl) 

Aparte muurdecoratie: Do what makes you happy!

De items die jou persoonlijk raken hang je op én aan de muur!

Zoek aparte muurdecoratie uit waar je blij van wordt en die helemaal past bij jouw interieurstijl! Van bijzondere foto’s en quote’s tot je favoriete hoed die wacht op heerlijk zomers weer. Whatever makes you happy!

Google+