Woontrend 2024: Grote wanddecoratie in de woonkamer

Woontrend 2024: Grote wanddecoratie in de woonkamer

Grote canvas foto van een vrouw boven een landelijke schouw (Foto: DroomHome.nl)

Groot, groter, zo groots mogelijke wanddecoratie!

Grote wanddecoratie is dé woontrend die in 2024 helemaal doorbreekt. Het gaat om het ophangen van grote foto’s, kunstwerken of andere objecten aan de muur, die een echte blikvanger vormen in je interieur. Grote wanddecoratie geeft je woonkamer meer persoonlijkheid, kleur en diepte. Bovendien laat je met grote wanddecoratie je eigen smaak zien én een flinke dosis lef.

Je hebt in de woontrend van 2024 keuze uit veel verschillende soorten muurdecoratie, in groot tot wel XXL formaat. Het hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeur, maar ook van je woonkamer stijl, kleur en omvang. Hieronder krijg je 7 grote wanddecoratie ideeën voor jouw grandioze woonkamer make-over.

1) - Grote canvas foto

Een grote canvas foto is een zeer geliefde en tijdloze keuze voor grote wanddecoratie. Ga voor een foto die echt iets voor jou betekent, bijvoorbeeld je allermooiste vakantiefoto, familiefoto, huisdierfoto of natuurfoto. Je kunt ook een deel van een foto flink opblazen en haarscherp op canvas laten printen. Het kan allemaal! Een canvas foto in een groot formaat maakt jouw (of als cadeau: iemand anders) woonkamer warm en persoonlijk.

Grote foto op plexiglas van Guggenheim museum, New York (Foto: Ignacio Pereira, Pexels  op DroomHome.nl)

2) - Grote foto op plexiglas

Een grote foto op plexiglas is een moderne en strakke optie voor grote wanddecoratie. Door de glanzende afwerking van de foto op plexiglas, komen kleuren en details extra goed uit. Speel met vrolijke kleuren en bijzondere vormen uit bijvoorbeeld de architectuur. Hoe groter, hoe luxueuzer en stijlvoller een foto op plexiglas als muurdecoratie is.

3) - Groot schilderij

Een groot schilderij is een artistieke en creatieve manier om grote wanddecoratie te laten shinen in je woonkamer. Match het schilderij met je interieur stijl, bijvoorbeeld (strak) abstract, (vrolijk) modern of (stilleven) klassiek. Een imposant schilderij geeft meer kleur, dynamiek en persoonlijkheid aan de woonkamer van jou als kunstkenner!

Grote wanddecoratie: Abstract groot schilderij tegen de muur (Foto: R Architecture, Unsplash  op DroomHome.nl)

WEETJE: Verschillende kleine fotolijstjes bij elkaar op de muur kan druk ogen, vooral in een kleine woonkamer. Grote wanddecoratie brengt rust. Precies wat we thuis zoeken na een drukke dag!

4) - Grote spiegel

Een spiegel als grote wanddecoratie is naast heel decoratief, ook functioneel. Een spiegel (van rond en vierkant tot in een organische vorm) reflecteert het licht en vergroot optisch de ruimte, waardoor je woonkamer lichter en ruimer lijkt. Met een spiegel in groot formaat bespaar je energie, omdat het lichter is huis waardoor je later de verlichting aanzet. Een grote spiegel met facetrand of gouden lijst geeft je woonkamer ook meer elegantie en glamour.

5) - Groot wandkleed

Zeker origineel en gezellig als grote wanddecoratie is een royaal wandkleed aan de woonkamer muur. Een wandkleed is een stoffen doek aan de muur met een patroon of afbeelding. Het kan ook een vloerkleed zijn in een bijzondere vorm of een stuk tapijt met een (kunst) print die je als wanddecoratie groot doek aan de muur hangt. Een groot wandkleed zorgt ervoor dat je huiskamer meer textuur, warmte en sfeer krijgt. Daarnaast heeft een groot muurkleed akoestische voordelen én bespaar je energie.

Grote wanddecoratie: Tekst neon lamp (Foto: Eugene Tailor, Unsplash  op DroomHome.nl)

6) - Grote tekst in neon lamp

Hang jouw levensmotto in een neon lamp als grote wanddecoratie aan de muur! In de moderne retro woonkamer uit de woontrend 2024 straalt een neon tekst lamp één en al personality uit en geeft ook daadwerkelijk licht aan een grote kale muur.

7) - Groot mos schilderij

Breng puur natuur binnen met een mos schilderij op flink formaat. Een grote wanddecoratie van mos is onderhoudsvrij en blijft jaren groen als het weinig direct zonlicht krijgt. Een nadeel is wel, dat je het mos (in het begin) ruikt.

Grote wanddecoratie: fotolijsten met stilleven en quote op groot formaat (Foto: Ceyda Ciftci, Pexels  op DroomHome.nl)

Kies uit de woontrend 2024 de grote wanddecoratie die jij het allermooist vindt en perfect past in jouw droom-woonkamer!


Alles over de hipste woontrends, interieur kleuren in de nieuwste interieurtrends & laatste woontips!

Google+