Design District - Design Beurs

Design District Rotterdam 2022

Design District - Design Beurs & Vakevenement voor Interieurdesign – MEER Design …. (Foto: Design District  op DroomHome.nl)
Design District 2022 - Design District Rotterdam vindt plaats op 8 – 9 – 10 juni 2022 in de Van Nelle Fabriek te Rotterdam-  Design District heeft traditiegetrouw het warme weer aangetrokken. Terwijl het tijdens de opbouw nog stormde waren de beursdagen prachtig.

Binnen in de grote hal deed de airco haar werk en buiten in de tuin was het echt zomers. Ruim 5.500 bezoekers zijn langs geweest in Zaandam. Het is duidelijk dat de markt aantrekt. Ondanks het mooie weer waren er toch net zoveel bezoekers als vorig jaar. Het niveau van de bezoekers was hoog en alle stands waren nog mooier en verzorgder dan ooit.

Onder de 125 deelnemers van de gevestigde orde van fabrikanten en agenten bevonden zich 30 nieuwe deelnemers en van de 24 ontwerpers op het Designer District was wel meer dan de helft helemaal nieuw! In de tuin van Taets stonden nog eens 13 deelnemers en was de DUMbar een groot succes. Er was voldoende inspiratie op te doen bij de studenten van het Hout- en Meubileringscollege en met de off site locaties, al dan niet bereikbaar met een MINI, gaf Design District weer een compleet overzicht voor de design liefhebber in de project markt.

Design District - Design Beurs & Vakevenement voor Interieurdesign – MEER Design …. (Foto: Design District  op DroomHome.nl)

Deelnemers hadden in grote getalen een product ingezonden voor de District Awards. De jury, bestaande uit Jelle Hekstra – StrandNL, Daan Schipper - ING, Jelle Thomas - Govino, Imre Tigchelaar - de Inrichting en Guus van Maarschalkerweerd - Designconnector, had een flinke kluif aan de 81 inzendingen dit jaar. Producten en stands zijn beoordeeld op originaliteit, uitstraling, eigenheid en mate van aanvullendheid op de collectie en het merk. De rondgang van de jury op de beursvloer leidde tot de volgende uitslag:
Een nominatie voor Jacco Maris met de wandlamp mrs.Q, een uit leer gevormde kap op een met leer omklede beugel persoonlijk en brutaal tegelijkertijd. De 3e prijs ging naar de Beehive van Marc de Groot. Marc is al jaren bezig met het vouwen, knippen en samenvoegen van plaatjes metaal tot lamp objekten. Met de Beehive verenigt hij de klassieke elementen met zijn onderzoek in een sprookjesachtig resultaat. De 2e prijs was voor DUM met het tafelsysteem Beech Connect. DUM heeft veel ontwerpen gemaakt bij diverse collecties en heeft nu het werk in eigen hand genomen en is tot een evenwichtig beeld in de collectie gekomen waar het tafelsysteem deel van uit maakt. De tafel bestaat uit twee of meer delen en staat als een huis. De 1e prijs was voor de stoel alumni alpha van Jesse Visser en Geke Lensink voor EQ+. Een volledig uit aluminium plaat gevouwen stoel waarbij de vouwen zodanig gekozen zijn dat er een comfortabele zit wordt gecombineerd met een prikkelend uiterlijk. De jury waardeert het doorzettingsvermogen het stoeltje in NL te produceren. Ogenschijnlijk eenvoudig, maar niet is minder waar.

De wild card was voor de lamp fresnel van Dirk Vander Kooij. Volgens de jury oogverblindend schoon, deze van gesmolten cd’s gemaakte lamp. De lamp is opgenomen in de door Tuttobene samengestelde collectie. Het selecteren van de beste stand was dit jaar niet makkelijk omdat – net als ieder jaar – het niveau van de presentaties hoog lag. Maar opvallend was de presentatie van Ontwerplabel vij5. Zij hebben een passend huis gemaakt voor de door hen eigenhandig opgebouwde collectie. Subtiel en persoonlijk met afmetingen waar alle producten tot hun recht komen.

Design District is en blijft ieder jaar hét trefpunt voor de interieurbranche in Nederland. De locatie voor volgend jaar is nog niet bekend, maar de organisatie heeft voor 2022 de 19e editie van Design District Rotterdam 2022 al wel weer in de agenda gezet voor begin juni 2022. Voor diegenen die het evenement hebben gemist dit jaar: De foto’s van de afgelopen editie staan op de website www.designdistrict.nl

Google+