Flinders Introduceert de Normann Copenhagen Ace Meubelcollectie in Nederland

Flinders Introduceert de Normann Copenhagen Ace Meubelcollectie in Nederland

Flinders Lanceert Meubelcollectie Ace van Normann Copenhagen in Nederland – Ace Design Bank en Voetenbank – MEER Design… (Foto Ace Normann Copenhagen, Flinders op DroomHome.nl)

Flinders heeft afgelopen week (op 11 januari 2017) de unieke Ace collectie van Normann Copenhagen in Nederland gelanceerd. Tijdens het event kwam de ontwerper, Hans Hornemann, uit Denemarken over om de collectie toe te lichten. Recentelijk won de Ace collectie de prestigieuze German Design Award 2017. 

Ace is een serie unieke meubels gehuisvest in een doos met een handvat die de consument kan vasthouden en mee naar huis kan nemen. In slechts enkele minuten kan de consument het pakket omvormen tot een exclusieve loungestoel. De Ace collectie verenigt luxueus gestoffeerde meubels met de functionele principes van ‘flat-pack’. Het expressieve ontwerp is geïnspireerd op een stedelijke levensstijl. "Ik wilde het ‘flat-pack’ concept uitdagen en een andere betekenis geven. Ik zocht naar aantrekkelijk gestoffeerde meubels van hoge kwaliteit met de kenmerken van het bekende ‘flat-pack’ principe. Ofwel een redelijk geprijsd meubelstuk, zonder de levertijd van meerdere weken, waarop je verliefd kunt worden en die de consument direct mee naar huis kan nemen’’, aldus ontwerper Hans Hornemann.

Bij de ontwikkeling van Ace was Hans Hornemann intensief betrokken in alle stadia van het ontwerpproces: het prototype, de fabricage, de opslag en de logistiek. Ace is demonteerbaar zodat het niet veel ruimte in beslag neemt en eenvoudig kan worden vervoerd. Een uitermate handige functie voor grootstedelijke nomaden en autoloze consumenten die in de stad winkelen voor meubels.

Flinders Lanceert Meubelcollectie Ace van Normann Copenhagen in Nederland – Ace Fauteuils, Eettafel en Eetkamerstoelen. (Foto Ace Normann Copenhagen, Flinders op DroomHome.nl)

Ace is leverbaar in twee stoffen, velours en wol, alsmede in zacht leer. Het wollen textiel, ‘nist’ genaamd, is door Normann Copenhagen zelf ontwikkeld. Nist is vervaardigd met behulp van een bijzondere weeftechniek en bevat 52 procent linnen. Velours is helemaal van deze tijd en leverbaar in vijf prachtige kleuren. De poten zijn van gebeitst beuken die in dezelfde kleurtint als de stof zijn uitgevoerd. Dit zorgt voor een eenduidige uitstraling. In aanvulling op de Ace loungestoel bevat de collectie een bank, een eettafel, een eetkamerstoel en een voetenbankje.

Over Normann Copenhagen
Normann Copenhagen is een Deens designbedrijf met de missie om originele en innovatieve producten op een eenvoudige en eigentijdse manier te creëren. Het bedrijf werd in 1999 opgericht door Jan Andersen en Poul Madsen. Het label omvat een breed en continu groeiende collectie met meubels, verlichting, textiel en woonaccessoires. De producten worden verkocht in meer dan tachtig landen over de hele wereld.

Flinders Lanceert Meubelcollectie Ace van Normann Copenhagen in Nederland – Deense Ontwerper Hans Homemann. (Foto Flinders op DroomHome.nl)

Over Hans Hornemann
Hans Hornemann is geboren in 1989 in de Deense stad Aalborg. In zijn tienerjaren was hij geïnteresseerd in architectuur en experimenteerde hij met fotografie. Aan de universiteit opende hij zijn ogen voor productdesign. Hij studeerde Industrial Design aan de Universiteit van Aalborg. Na zijn studie verhuisde Hans naar Kopenhagen. Hier eenmaal gevestigd, werd hij onderdeel van het Normann Copenhagen designteam. "Ik denk dat het ontwerp een evenwicht moet hebben tussen esthetische eenvoud en gebruiksvriendelijke functionaliteit. Ik waardeer minimalistische lijnen die een nieuwe draai geven aan het klassieke ontwerp’’, aldus Hans Hornemann. Hij gebruikt het liefst natuurlijke materialen.

Ace productspecificaties

Kleuren

 • Textiel: beige, grijs, donkerblauw, lakeblauw en donkerrood
 • Leer: zwart en brandy

Materialen

 • Kuip: multiplex, PU foam, textiel en leer
 • Poten: beuken (voor textiel) en eiken (voor leer)

Afmetingen

 • Ace dining chair: H: 80 x L: 46 x D: 50 x SH: 47 cm
 • Ace lounge chair: H: 80 x L: 56 x D: 70 x SH: 41 cm
 • Ace footstool: H: 39 x L: 45 x D: 45 cm
 • Ace sofa: H: 81 x L: 145 x D: 75 x SH: 41 cm

Meer Normann Ace meubel inspiratie en shoppen bij Flinders.

Google+